Nem tudom miért állsz szóba egy elmebeteggel, azt meg pláne nem hogy miért lettél a szócsöve.
Ugyan nem akartam már ezzel foglalkozni, de az hogy még a távolból is lebarmozzon ez a patkány azért már egy kicsit erős.
Persze nyilván én vagyok a barom és nem az, Aki képtelen megérteni, hogy kívül tágasabb, mert ugyan az elmebetegség nem feltétlenül kizáró tényező itt, viszont a kis barátod itt privátban konkrétan megfenyegetett embereket és az azért már túlmegy minden határon.
Mindeközben előadta magát elektronikai tótumfaktumnak IS (meg még sokminden másnak amit inkább nem is részleteznék, mert szegény némi segítségre szorulna, de ez privát véleményem) Volt köztünk egy vita az ASML kapcsán és Ő egyszerűen képtelen belátni hogy nincs igaza. Kezdjük azzal hogy az ASML oldalán konkrétan fent van hogy a jelenlegi csúcsot képviselő EUV gépük 3 nm-es csíkszélességet tesz lehetővé (ezek szerint vagy az olvasás nehéz, vagy az angol...)
Discover our NXE systems that use EUV light to deliver high-resolution lithography and make mass production of the world’s most advanced microchips possible.
www.asml.com
Aztán teszek ide még pár linket, akit érdekel megnézi és majd eldönti a dolgot. Megismétlem : Én nem értek ehhez, csak hallottam és olvastam ezekről a dolgokról. Viszont az általam olvasott cikkek valahogy pont azt mutatják hogy épp az ASML volt az akiknek a segítségével a TSMC lemosta az Intelt a pályáról (2012-ben kötöttek közös fejlesztési megállapodást) Szóval az a pár évvel ezelőttig futottak még kategóriás cég (ami nyilván nem igaz hiszen korábban linkeltem már mekkora a piaci részesedésük a gyártó gépek terén, ha jól emlékszem az utóbbi 20 évben a legrosszab 30% környéke volt), ehhez képest az EUV gyártástechnológia terén jelenleg monopóliummal rendelkeznek, a sima litográfiai gyártósorok terén 62% a piaci részesedésük.
És akkor a linkek :
The 37-year-old company is the only firm in the world capable of making the highly-complex machines that are needed to manufacture the most advanced chips.
www.cnbc.com
-Intel's access to high-NA EUV tools may be their elixir of life -TSMC's EUV adoption helped it vault faltering Intel & Samsung -Maybe ASML should invest in Intel like Intel invested in ASML -Shoe is on the other foot- But cooperation helps chip industry Intel is dependent upon ASML for its...
semiwiki.com
Ez kb egy 2 perces google keresés... És ezek után el lehet gondolkodni azon is, hogy ha a saját szakterületén(?) ennyire tájékozatlan, akkor vajon a többi okoskodásának mennyi valóságtartalma lehet...