[BIZTPOL] Tajvan-Kína konfliktus (1949 - ...)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Egy kínai akkumulátorgyártó elhalasztotta egy hatalmas gyár építését az Egyesült Államokban. Az ok Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnökének tajvani látogatása - írja a Bloomberg. A kínai CATL cég a világ legnagyobb üzemanyagcellák és lítium-ion akkumulátorok gyártója. A cég egy óriási akkumulátorgyár építésébe kezdett volna a Tesla és a Ford elektromos járművei számára. Az 5 milliárd dolláros vállalkozás 10 ezer munkást foglalkoztatna, és csökkentené a gépek gyártási költségeit.

Kína felfüggesztette egyes gyümölcs- és haltermékek behozatalát Tajvanról

❌ 2022. évi tajvani politikai törvény Ez a törvényjavaslat a következőkre irányul: - Tajvan előkészítése a jövőbeli függetlenségre - A nyugati kultúra ráerőltetése Tajvanra - Elszigetelni Tajvant az anyaországtól, gazdaságilag és kulturálisan. - Szankciók bevezetése a Kínai Népköztársasággal szemben. https://www.foreign.senate.gov/imo/media/doc/Taiwan Bill Text FINAL.pdf

- ROC/Taiwan Gazdasági Minisztérium: A földgázkészletünk 10-11 napos, a nyersolaj 146 napos, a szén 39 napos készleten van.
--
És utána?

❌❗️ - Reuters: ROC/Taiwan's Ministry of Defense: Kína manőverei Tajvan szuverenitásának durva megsértését jelentik.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 374
45 729
113

A kínai hatóságok bejelentették az első lépéseket Tajvan ellen​


A kínai hatóságok Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök látogatásának hátterében jelentették be az első Tajvan elleni intézkedéseket .

Egyelőre elsősorban gazdasági megszorításokról beszélünk, de kétségtelen, hogy ez még csak a kezdet: Peking nem kér a tegnapi nyilvános pofonból sem Washington, sem Tajpej ellen.

Kína mától felfüggeszti a homok exportját Tajvanra, valamint a citrusfélék és egyes halfajták importját a szigetről.

...


Источник: https://rusvesna.su/news/1659502128
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
⚡A kínai hatóságok "gyorsított összeomlást" és "nagy katasztrófát" ígértek Tajvan vezetőjének. Kína meg fogja őrizni szuverenitását és területi integritását - mondta Ma Hsziaoguang, az államtanács alá tartozó Tajvan-ügyi hivatal szóvivője. A Kínai Népköztársaság már szankciókat jelentett be két tajvani alap ellen szeparatizmus miatt, és számos áru exportját és importját is felfüggesztette

A tajvani Tainan egyik ipari területének közelében a bevándorló munkások nagyszámú helikopter megjelenését fényképezték.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 268
113
Véleményem szerint Oroszország lépéskényszerben volt,Kína pedig most egy elég nagy virtuális sallert adott magának,mert ha nem kezdenek el a kibertérben izmozni,hogy ez lesz meg az lesz ha Pelosi leszáll a szigeten,akkor nincs ez az "arcvesztés" sem .. elég lett volna hűvösen annyit mondani,hogy ha leszáll Pelosi annak komoly következményei lesznek,és utána tönkre vágni a szigetet mindenféle embargókkal,esetleg egy komolyabb blokáddal.
persze mint Írtam is nem voltak lépéskényszerben úgy mint az oroszok,mert ha igen meglépik azt amit meg kell.

Ebből is látszik,hogy igazából a nyersanyag az ami az igazi hatalom és nem a pénz,mert bár lehet pénze valakinek (EU vagy Kína) ha nincs mögötte nyersanyag nem sokat fog érni,pláne ha a pénzéért nem kap nyersanyagot (mint pl az EU) vagy a pénzen kívül nem nagyon tud mást felmutatni (pl Kína) maximum az olcsó munkaerőt .. de ez az olcsó munkaerő is meddig lesz olcsó munkaerő ?

Eljutottak egy olyan szintre,ahol már kialakult egy jelentős milliárdos réteg, és egy nagyon erős középosztály,és bár még rendelkezésre áll Kínában egy igen népes munkaerő,de már ezek az emberek sem fognak elmenni egy tál rizsért meg egy halfejért dolgozni !! Ezek a olcsó néptömegek jelen vannak Indiában,Bangladesben,viszont rájuk meg pont nem a precizitás jellemző,ezért még mindig a Dél-kelet ázsiai régió országai Vietnam,Kína,Indinézia,Fülöp-Szigetek,Thaiföld,Malajzia stb . lesznek a befutók,ami azért a müszaki cikkeken vagy a ruhaiparban is jól lekövethető,és igen pont ezért illetve emiatt vannak kiszervezve gyárak Mexicóba is,mivel precízebbek mint az indiaiak,és olcsóbbak mint az európaiak.


Kína ha el akarta volna foglalni Tajvant, a Mao éra kínai berendezkedése lett volna a legjobb ideológiai alap,viszont a technológiai fejlettségük nem volt elegendő,hiszen csak egy brutális tömeghadsereg volt,de fejletlen,viszont ekkor voltak a legjobban motiváltak ideológiai alapon,később a '70-es évektől jött a "Nagy Ugrás" politikája ami jelentős erőket kötött le gazdaságilag,hiszen átálltak egy kapitalista jellegű gazdaságra,de a rendszer maga az kommunizmus maradt,viszont kb 150-200 millió embert sikerült ezzel kiemelni a mélyszegénységből, a gazdag partvidéki városok olyan szinten elkezdtek fejlődni,hogy belső-Kínában elnéptelenedtek területek, akkora volt az elvándorlás ezekbe a tengerparti régiókba,ahogy sikerült a gazdaságukat rendbe tenni és kimagasló éves GDP-számokat prezentálniuk évről-évre,úgy lett több pénzük a hadsereg modernizálásra is,ahol eleinte (meg most is sok esetben) orosz haditechnikai eszközöket/technológiát vesznek meg és fejlesztenek tovább,illetve van már megfelelő innovációs és technológiai hátterük is,ahhoz,hogy új saját fejlesztéseket eszközöljenek,de az is lehet hogy Szun Ce tanait figyelembe véve,még erőt gyűjtenek .. végül is a flottát gőzerővel építik és nem a Spratly-szigetek elfoglalása az elsődleges céljuk,szerintem idő kérdése és be lesz darálva Tajvan,nincs az az erő ami ebben meg tudná akadályozni Kínát (igen még az USA sem,bármennyire is nem tetszik ez itt sok embernek) hiszen úgy kell elképzelni a dolgot,mint ha azt mondanánk,hogy Kína majd a mexicói-öbölben fogja térdre kényszeríteni az USA-t .. ugyan már és mivel ? mert ugyanez igaz visszafelé is !! csak ezt itt sok elvakult amerikafanatista elfelejti .. logisztikailag mindegyik verhetetlen a saját területe mentén, ezt kellene megértenie mindenkinek. /de ha gondolja a fanclub nyugodtan belemehetünk számszaki vitába ezzel kapcsolatban/
szóval csak idő kérdése Tajvan .. ellenben ezt meg nem Így kellett volna lereagálniuk .. Kína bármennyire megfontolt és higgadt vagy kivárós szerepet töltött be eddig a világpolitikában azért valljuk be hijján van egy Lavrov vagy egy Szijjártó-féle diplomatának.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 898
11 322
113

CNBC: A Fehér Ház megpróbálja meggyőzni Kínát arról, hogy Pelosi engedély nélkül repült Tajvanra​

2022.08.02 16:21
Világ
Christina Wilkie amerikai újságíró elmondta, hogy Joe Biden amerikai vezető adminisztrációjának tagjai azt mondták a pekingi képviselőknek, hogy nem vettek részt Nancy Pelosi amerikai képviselőház elnökének tajpeji látogatásában.

CNBC: A Fehér Ház megpróbálja meggyőzni Kínát arról, hogy Pelosi engedély nélkül repült Tajvanra


A Fehér Ház megpróbálja meggyőzni Kínát arról, hogy az amerikai tisztségviselő figyelmen kívül hagyja Biden és katonai tanácsadók ajánlásait – jegyezte meg a média. Wilkie szerint Pelosi "egy belső hadosztályt hozott létre Washingtonban".


Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1732340-pelosi_taivan/
Ez nem kerek. Ha engedely nelkul akar Tajvanra repulni, akkor azt hogy teheti meg? Nincs radiokapcsolat a geppel, hogy felhivnak a pilotat, bide meg felolvasna az ele rakott papirrol, hogy azonnal forduljanak vissza? Vagy fellazadt az egesz repulo szemelyzet is es azok is erovel Tajvanra akarnak menni? Ezzel bide csak a tehetetlenseget mutatta ki, demonstralva, hogy csak egy kesztyubab, amit a hatterbol mozgatnak.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 136
12 062
113

A kínai hatóságok bejelentették az első lépéseket Tajvan ellen​


A kínai hatóságok Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök látogatásának hátterében jelentették be az első Tajvan elleni intézkedéseket .

Egyelőre elsősorban gazdasági megszorításokról beszélünk, de kétségtelen, hogy ez még csak a kezdet: Peking nem kér a tegnapi nyilvános pofonból sem Washington, sem Tajpej ellen.

Kína mától felfüggeszti a homok exportját Tajvanra, valamint a citrusfélék és egyes halfajták importját a szigetről.

...


Источник: https://rusvesna.su/news/1659502128
Most basszák meg a chip gyártást. Kvarc homok.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 088
13 489
113
Ez nem kerek. Ha engedely nelkul akar Tajvanra repulni, akkor azt hogy teheti meg? Nincs radiokapcsolat a geppel, hogy felhivnak a pilotat, bide meg felolvasna az ele rakott papirrol, hogy azonnal forduljanak vissza? Vagy fellazadt az egesz repulo szemelyzet is es azok is erovel Tajvanra akarnak menni? Ezzel bide csak a tehetetlenseget mutatta ki, demonstralva, hogy csak egy kesztyubab, amit a hatterbol mozgatnak.
De igen, kererek, mivel a Kongesszus egy fuggetlen politikai intézmény, az elnok csak tanácsolhat. Tudod, demokrácia, hatalommegosztás ... :cool:
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 136
12 062
113
De igen, kererek, mivel a Kongesszus egy fuggetlen politikai intézmény, az elnok csak tanácsolhat. Tudod, demokrácia, hatalommegosztás ... :cool:
Tajvan miért nem kérte a látogatás elhalasztását?
Nekik semmi érdekük nincs a kialakuló gazdasági politikai konfliktusban.
Itt csak ők szophatnak egy nagyott.
Tényleg a Boszorkány személyes átgondolatlan bosszúja ez?
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 088
31 027
113
Szerintem neked kéne kicsit több józanságot tanúsítanod, mert folyamatosan ellentmondasz mindenkinek, mintha te jobban tudnál mindent, de eddig nem sok mindent támasztottál alá, így meg csak a véleményedet hangoztatod.
Lelőttek a gépet?
Nem.
Megtámadták a hordozó köteléket?
Nem
Megtámadták Taivant?
Nem.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Lelőttek a gépet?
Nem.
Megtámadták a hordozó köteléket?
Nem
Megtámadták Taivant?
Nem.
Elkezdtek szankciozni tajvan felé?
Igen
Blokádot húztak köré?
Igen
Mit értek volna el vele, ha lelőnek ezy diplomáciai gépet, rajta egy öregasszonnyal?
Semmit. Csak annyit, hogy usával konfliktus lenne. Nekik tajvan kell, nem háború usával.

Ti, felvilágosult mindenttudó nyugatiak annak örültetek volna, ha kína lelövi a gépet, és kezdődik még egy háború. Most, hogy nem így történt, fikázzázok a kínaiakat ezerrel, hogy mekkora szégyenek.


Összefoglaló eddig, mit léptek a kínaiak:
Ma reggel óta Kína eddigi válasza az amerikai provokációra a következő volt:

1. elítélés diplomáciai szinten.
2. Rakéták kilövésével járó hadgyakorlat, beleértve potenciálisan nukleáris rakétákat is, de eddig nem nukleáris robbanófejekkel.
3) A sziget részleges blokádja a gyakorlási zónák által. Legalább augusztus 8-ig.
4. A légitársaságok kötelezése arra, hogy ne repüljenek Tajvan légterében.
5. Egy 5 milliárd dolláros, 10 000 alkalmazottat foglalkoztató CATL akkumulátorgyártó üzem projekt felfüggesztése az Egyesült Államokban.
6. embargó a Tajvanra irányuló természetes homokszállításra (amelyet cement- és üveggyártásra használnak a szigeten).
8. Kétféle hal és citrusfélék Tajvanról Kínába történő behozatalának felfüggesztése.
9. A kínai vállalatok együttműködésének megtiltása a Tajvani Demokrácia Alappal és a Tajvani Nemzetközi Együttműködési és Fejlesztési Alappal.
10. Általánosságban arra számíthatunk, hogy Kína fő válasza erre gazdasági jellegű lesz. Összességében egyértelmű, hogy a jelenlegi események közelebb hozták a Tajvanért vívott jövőbeli háborút.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 088
31 027
113
Elkezdtek szankciozni tajvan felé?
Igen
Blokádot húztak köré?
Igen
Mit értek volna el vele, ha lelőnek ezy diplomáciai gépet, rajta egy öregasszonnyal?
Semmit. Csak annyit, hogy usával konfliktus lenne. Nekik tajvan kell, nem háború usával.

Ti, felvilágosult mindenttudó nyugatiak annak örültetek volna, ha kína lelövi a gépet, és kezdődik még egy háború. Most, hogy nem így történt, fikázzázok a kínaiakat ezerrel, hogy mekkora szégyenek.


Összefoglaló eddig, mit léptek a kínaiak:
Ma reggel óta Kína eddigi válasza az amerikai provokációra a következő volt:

1. elítélés diplomáciai szinten.
2. Rakéták kilövésével járó hadgyakorlat, beleértve potenciálisan nukleáris rakétákat is, de eddig nem nukleáris robbanófejekkel.
3) A sziget részleges blokádja a gyakorlási zónák által. Legalább augusztus 8-ig.
4. A légitársaságok kötelezése arra, hogy ne repüljenek Tajvan légterében.
5. Egy 5 milliárd dolláros, 10 000 alkalmazottat foglalkoztató CATL akkumulátorgyártó üzem projekt felfüggesztése az Egyesült Államokban.
6. embargó a Tajvanra irányuló természetes homokszállításra (amelyet cement- és üveggyártásra használnak a szigeten).
8. Kétféle hal és citrusfélék Tajvanról Kínába történő behozatalának felfüggesztése.
9. A kínai vállalatok együttműködésének megtiltása a Tajvani Demokrácia Alappal és a Tajvani Nemzetközi Együttműködési és Fejlesztési Alappal.
10. Általánosságban arra számíthatunk, hogy Kína fő válasza erre gazdasági jellegű lesz. Összességében egyértelmű, hogy a jelenlegi események közelebb hozták a Tajvanért vívott jövőbeli háborút.
Tyuha....
Semmi extra,a szokásos.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 897
5 204
113
Elkezdtek szankciozni tajvan felé?
Igen
Blokádot húztak köré?
Igen
Mit értek volna el vele, ha lelőnek ezy diplomáciai gépet, rajta egy öregasszonnyal?
Semmit. Csak annyit, hogy usával konfliktus lenne. Nekik tajvan kell, nem háború usával.

Ti, felvilágosult mindenttudó nyugatiak annak örültetek volna, ha kína lelövi a gépet, és kezdődik még egy háború. Most, hogy nem így történt, fikázzázok a kínaiakat ezerrel, hogy mekkora szégyenek.


Összefoglaló eddig, mit léptek a kínaiak:
Ma reggel óta Kína eddigi válasza az amerikai provokációra a következő volt:

1. elítélés diplomáciai szinten.
2. Rakéták kilövésével járó hadgyakorlat, beleértve potenciálisan nukleáris rakétákat is, de eddig nem nukleáris robbanófejekkel.
3) A sziget részleges blokádja a gyakorlási zónák által. Legalább augusztus 8-ig.
4. A légitársaságok kötelezése arra, hogy ne repüljenek Tajvan légterében.
5. Egy 5 milliárd dolláros, 10 000 alkalmazottat foglalkoztató CATL akkumulátorgyártó üzem projekt felfüggesztése az Egyesült Államokban.
6. embargó a Tajvanra irányuló természetes homokszállításra (amelyet cement- és üveggyártásra használnak a szigeten).
8. Kétféle hal és citrusfélék Tajvanról Kínába történő behozatalának felfüggesztése.
9. A kínai vállalatok együttműködésének megtiltása a Tajvani Demokrácia Alappal és a Tajvani Nemzetközi Együttműködési és Fejlesztési Alappal.
10. Általánosságban arra számíthatunk, hogy Kína fő válasza erre gazdasági jellegű lesz. Összességében egyértelmű, hogy a jelenlegi események közelebb hozták a Tajvanért vívott jövőbeli háborút.
És vajon mi lessz a válasz arra ha esetleg válaszul tajvano chip és félvezető gyártók nem exportálnak Kínába?Ezekből most akkori hiány van alapból hogy bőven felveszi a világpiac többi része.
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
899
3 231
93

A kínai hatóságok bejelentették az első lépéseket Tajvan ellen​


A kínai hatóságok Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök látogatásának hátterében jelentették be az első Tajvan elleni intézkedéseket .

Egyelőre elsősorban gazdasági megszorításokról beszélünk, de kétségtelen, hogy ez még csak a kezdet: Peking nem kér a tegnapi nyilvános pofonból sem Washington, sem Tajpej ellen.

Kína mától felfüggeszti a homok exportját Tajvanra, valamint a citrusfélék és egyes halfajták importját a szigetről.

...


Источник: https://rusvesna.su/news/1659502128
Há há,nem vesz Kina grapefruitot meg keszeget Tajvantól! Na erre a brutal attackra senki nem számított! Tajvannak annyi, végük mint a botnak.
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
És vajon mi lessz a válasz arra ha esetleg válaszul tajvano chip és félvezető gyártók nem exportálnak Kínába?Ezekből most akkori hiány van alapból hogy bőven felveszi a világpiac többi része.
Kínaiak valszleg megoldják maguknak a chipeket, maximum nem 2 vagy 3 nanométeren.
De hogy mi lesz, majd meglátjuk, amit írtam, azok nem találgatások, hanem eddig megtörtént, valós események.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 534
45 002
113
És vajon mi lessz a válasz arra ha esetleg válaszul tajvano chip és félvezető gyártók nem exportálnak Kínába?Ezekből most akkori hiány van alapból hogy bőven felveszi a világpiac többi része.
Ebben az esetben a világ többi részéhez nem fog eljutni ha Kína akarja, egy blokáddal a nélkül hogy nem támadják meg őket, kijutni nem fog onnan semmi. Ha Kínának nem jut Tajvani chip, akkor másnak se fog.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
idő kérdése és be lesz darálva Tajvan,nincs az az erő ami ebben meg tudná akadályozni Kínát (igen még az USA sem,bármennyire is nem tetszik ez itt sok embernek) hiszen úgy kell elképzelni a dolgot,mint ha azt mondanánk,hogy Kína majd a mexicói-öbölben fogja térdre kényszeríteni az USA-t .. ugyan már és mivel ? mert ugyanez igaz visszafelé is !! csak ezt itt sok elvakult amerikafanatista elfelejti .. logisztikailag mindegyik verhetetlen a saját területe mentén, ezt kellene megértenie mindenkinek. /de ha gondolja a fanclub nyugodtan belemehetünk számszaki vitába ezzel kapcsolatban/
szóval csak idő kérdése Tajvan ..
Pontosan! Egy rohamosan elöregedő kis népességű szigetország! Még tömeges bevándoroltatásra sincs lehetőségük a közeljövőben emiatt (vagy ha igen, akkor a szárazföldi Kína "ideológiailag" nem kompatibilis fiataljai jöhetnek szóba elsősorban).
..
Idén már simán benézhet a születésszám 150 ezer alá! Tíz-húsz év és a gazdaság egész szektorai fognak megbillenni. És a hadseregbe is ebből az egyre szűkülő rétegből kellene majd embertömegeket bevonni! Kínának csak hátra kell dőlni és megvárni a pillanatot. Vagy nem lesz semmilyen pillanat, hanem fokozatosan infiltrálják magukba demográfiai/gazdasági/később politikai beszivárgás útján.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 268
113
Ebben az esetben a világ többi részéhez nem fog eljutni ha Kína akarja, egy blokáddal a nélkül hogy nem támadják meg őket, kijutni nem fog onnan semmi. Ha Kínának nem jut Tajvani chip, akkor másnak se fog.
igen,pont ezt írtam én is hogy ha blokád alá veszik a szigetet akkor 6 óra van ..
pláne ha (az USA-hoz hasonlóan) valami mondvacsinált okkal repüléstilalmi zóna alá vennék .. akkor meg végképp kapufa,és lőttek a szigetnek.
elsőre tudom,hogy meredeknek hangzik,de az esély megvan erre is mint minden másra ..