Én kizárnám annak a lehetőségét, hogy ezek Magyarországon készültek. A hírek szerint 5000 darab csipogót módosítottak, és készülékenként kb. 10-20g katonai robbanóanyagot szereltek bele. Ez azt jelenti, hogy összesen kb. 50-100 kg nagy erejű katonai robbanóanyaggal kellett rendelkezni az átalakító üzemnek. Ezt nem lehet csak úgy levenni a polcról az OBI-ban. Értem én, hogy a Moszad mindent meg tud oldani, de az egy felesleges lebukási tényező és logisztikai rémálom, hogy a csipogókat, robbanóanyagot és az átalakítást végző műszaki személyzetet Magyarországra csempészik, és utána el Libanonba a szállítmányt. Ha rám bíznák egy ilyen művelet megszervezését, akkor én előre megrendelném a csipogókat Taiwan-ról, átalakítanám Izraelben (hazai pályán, ahol ez kényelmesen megvalósítható), majd a Taiwan-ról érkező konténert cserélném ki a preparált csipogókat tartalmazó konténerre az egyik kikötőben. Ez a csere kb. 5 perc, sőt elég csak a fuvarlevélben a konténerszámát átírni. A BAC-sztori szerintem csak egy terelés a Taiwan-iak részéről, mert beijedtek hogy az arab világ Moszad kollaboránsoknak fogja hinni őket. Én úgy gondolom, hogy a BAC csak szimpla importőr/forgalmazó cég, ez megmagyarázza az 1 fő alkalmazottat. Taiwan csak egyszerűen megkereste a legkisebb szerződött partnerét, és megpróbálja bemártani azt maga helyett. Nem kell túlgondolni.