Izrael előtt megvoltak ezek a maguk bajaival.meg talán a hamas+hezbollah+iránnak
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Izrael előtt megvoltak ezek a maguk bajaival.meg talán a hamas+hezbollah+iránnak
érdekes azért, hogy akik intézményesülten nem akarják IL-t megsemmisíteni de történetesen arabokmiért kerülöd ki a választ ? miért kell nekik egyáltalán "az amugy rokon országokban" lenniük ? túristák netán ? vagy mi ?
IL-től függetlenül asszimilálódhatnának az egyiptomiak, jordánok stb-k közé.meg az miféle hülye kifogás már hogy "tényleg ne akard IL nyakába varrni" akkor ki miatt vannak ott? a finnek miatt ?
Ezt ugatom én is, hogy teljesen fölösleges 'vita'.amugy full parttalan vita,mert ok és okozat .. nyilván a zsidók sem szentek,meg a másik oldal sem .. felesleges bármelyiket is mosdatni,sosem lesz megoldás abban a környezetben amigh az egyik fél ki nem pusztul onnan . :/
az idióta vallásuk miatt .. jó lenne ha eljönne valami földönkivüli fejlettebb civilizáció, azt hirtelen egybe borulna a közel-kelet.befejeznék ezt a generációk óta tartó buziskodást egymással.
Ne már, ezt pont tőled?Persze ha akarnának, de ugye egyszerűbb nyivákolni, áldozatot játszani, leragadni 20-50-100 évvel
ezelőtti színvonalon
Nekem meg egy szíriai orvos ismerősöm mondta a palesztinokról. Az igazság az, hogy ezt a népet Irán és még néhány ország sikeresen felhasználja, felhasználta politikai céljaik elérése érdekében. A palesztinok egy része meg boldogan asszisztált ehhez a vélt vagy valós sérelmeik megtorlása okán. Soha nem lesz azon a területen béke csak kb akkor, ha minden ember, eszme, meg vallás eltűnne onnan.Az én török ismerőseim az összes arabról ugyanezen a véleményen vannak.
Egyetértünk.Nekem meg egy szíriai orvos ismerősöm mondta a palesztinokról. Az igazság az, hogy ezt a népet Irán és még néhány ország sikeresen felhasználja, felhasználta politikai céljaik elérése érdekében. A palesztinok egy része meg boldogan asszisztált ehhez a vélt vagy valós sérelmeik megtorlása okán.
az önálló palesztin államról/Gázáról mi a véleményed ? vagy mi az izraeli hivatalos álláspont ezzel kapcsolatban ?érdekes azért, hogy akik intézményesülten nem akarják IL-t megsemmisíteni de történetesen arabok
és IL-ben élnek, azokkal semmi probléma sincs.
IL-től függetlenül asszimilálódhatnának az egyiptomiak, jordánok stb-k közé.
Persze ha akarnának, de ugye egyszerűbb nyivákolni, áldozatot játszani, leragadni 20-50-100 évvel
ezelőtti színvonalon.
Ezt ugatom én is, hogy teljesen fölösleges 'vita'.
Szerintem nem életképes. Már.az önálló palesztin államról/Gázáról mi a véleményed ? vagy mi az izraeli hivatalos álláspont ezzel kapcsolatban ?
De.nem lenne egyébként jobb izraelnek is befejezni a kibucok építését az arabok területein?
Láttuk, hogy ez hova vezetett.Izraelt meg valahogy,hermetikusan lezárni ezek elől ? se vendégmunkás,se semmi ? és akkor lenne egy valamilen szinten tiszta arab és tiszta zsidó terület, ahova nem engedik be a másikat ? (mondjuk jeruzsálem pont emiatt zsákutca .. sajnos)
mindenben egyetértek ..az utolsót leszámitva ..mivel mind a három világvallás szent helye .. nem lettvolna szabad egyiknek sem oda adni,mert a másik két felet sérti .. azért a zsidók sem örülnének egy arab vagy keresztény Jeruzsálemnek szerintem .. fővárosnakmeg ott volt Tel Aviv eddig is megvoltak vele, ezután is ment volna ..most ez olyan mint ha mondjuk Mekka lenne Keresztény Róma meg Zsidó, Jeruzsálem meg arab.Szerintem nem életképes. Már.
A hivatalos is ez.
De.
Láttuk, hogy ez hova vezetett.
De Jeruzsálem egyébként sem lehet vita tárgya.
Mivel a mindenkori magyar uralkodó hatalma és így a Szent Korona alá tartozik, ezért ezzel csak egyet lehet érteni.De Jeruzsálem egyébként sem lehet vita tárgya.
Lehet, de így lett.mindenben egyetértek ..az utolsót leszámitva ..mivel mind a három világvallás szent helye .. nem lettvolna szabad egyiknek sem oda adni,mert a másik két felet sérti .. azért a zsidók sem örülnének egy arab vagy keresztény Jeruzsálemnek szerintem .. fővárosnakmeg ott volt Tel Aviv eddig is megvoltak vele, ezután is ment volna ..most ez olyan mint ha mondjuk Mekka lenne Keresztény Róma meg Zsidó, Jeruzsálem meg arab.
A zsidó terrorizmus 1900-1920 között jelent meg a közel-keleti területeken, a 19. század végén felboffentett cionizmus mellektermekekent, ami valamifele etnikumnak állította be a zsidó vallás kovetoit, ami természetesen mindig is egy ordas nonszensz volt. Erre építve új házat-hazát koveteltek maguknak, mindenféle valós tortenelmi jog és előzmény nélkül, felmerult Afrika kozepe, Madagaszkár és mindenféle ötlet. A mai Izrael csak a nyertes ötlet vegtermeke, pont ugyanúgy minimalis közük volt hozzá mint mondjuk ha Maltat rohamoztak volna meg a zsido terrorista kulonitmenyesek.érdekes azért, hogy akik intézményesülten nem akarják IL-t megsemmisíteni de történetesen arabok
és IL-ben élnek, azokkal semmi probléma sincs.
IL-től függetlenül asszimilálódhatnának az egyiptomiak, jordánok stb-k közé.
Persze ha akarnának, de ugye egyszerűbb nyivákolni, áldozatot játszani, leragadni 20-50-100 évvel
ezelőtti színvonalon.
Ezt ugatom én is, hogy teljesen fölösleges 'vita'.
Dehigy vett VISSZA bármit. Jerusalem meg a mindossze 90+ evig letezett Kingdom of Israelnek sem. volt soha része (amihez meg az askenazi converteknek amúgy sincs semmi közük).IL meg vérrel visszavette.
Tényleg nagyon beljebb vagyunk az ilyen posztokkal.Dehigy vett VISSZA bármit. Jerusalem meg a mindossze 90+ evig letezett Kingdom of Israelnek sem. volt soha része (amihez meg az askenazi converteknek amúgy sincs semmi közük).
En meg a törökök jo részéről. Nem tartom őket a muvelt világ nélkülözhetetlen reszenek. De ez ugyanúgy nem jelent semmit. Ha elkergetnek oket mondjuk Anatoliabol, mellettük szolalnek fel.Az én török ismerőseim az összes arabról ugyanezen a véleményen vannak.
Történelemóra. Alapvető tények. Elkerülhetetlen, mert képtelen vagy NEM hasbarat nyomni.Tényleg nagyon beljebb vagyunk az ilyen posztokkal.