• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 499
26 166
113
Hát igen, nem mindenki ért egyet a népírtással.

"Pénteken egy izraeli bíróság bejelentette több olyan személy letartóztatását, akiket azzal vádolnak, hogy kapcsolatban állnak a miniszterelnöki hivatalból származó titkos dokumentumok kiszivárogtatásával."

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
603
3 013
93
Ismét a szokásos zsidó ferdítés,és terelés.
Mivel a Népszövetség hatalmazta fel a briteket,nem biztos,hogy a megszálló a jó kifejezés. Bár neked,mint sábeszgójnak ez falrahányt borsó. Tehát,mi is volt az Agatha akció? A hasbaráddal ellentétben nem lefegyverezni akarták a zsidókat,hanem az ellenőrizetlen fegyver csempészetet akarták megszüntetni.A brit hatóságok tudomására jutott egy zsidó fegyveres felkelés terve,és elkezdték a kutatásokat.
A fegyverek mellett olyan dokumentumokat foglaltak le,amik megerősítették ezt.
Calder Walton brit történész titkosítás alól feloldott dokumentumokat kutatott,és ott bukkant rá az ominózus MI 5 jelentésekre.
Az általa írt könyvben részletezi,hogy már Nagy-Britannia területén is próbáltak terror cselekményeket elkövetni. A brit gyarmati minisztérium elleni sikertelen merénylet kísérletről,a britek által ellenőrzött németországi támaszpontokon elkövetett cselkeményekig. két tucat levélbombát küldtek angol politikusoknak,de emberéletben nem esett kár,még Anthony Eden konzervatív pártvezér táskájába is csempésztek.
Mivel a zsidóktól lefoglalt dokumentumokat a King David szálloda déli szárnyában levő közigazgatási hivatalban őrizték ,ezt mindenképpen meg akarták semmisíteni,ami részben a robbantással sikerült is.
Szóval az Agatha akció nem a zsidók lefegyverzéséről szólt,hanem a felkelés megelőzéséről.
Vagy nem ismered a történelmet,vagy tudatosan hazudozol. A posztjaiból ítélve,az utóbbira tippelek. Shalom.
Itt egy kis tájékoztató.
"Mivel a Népszövetség hatalmazta fel a briteket,nem biztos,hogy a megszálló a jó kifejezés." o_O
Ja, hogy már szőrszálhasogatunk is belga, rugózunk a kifejezéseken, hogy irgum burgum nem megszállók... De.
Miért akkor te szerinted a britt tősgyökeres etnikum volt indiában is, hogy nemzetközileg elismerve, legitim módon zsigerelhették ki azokat a népeket a világ másik végén? Nem.
Vagy afrikában sem megszállók voltak, és pl nem rabolták ki egyiptomot sem? De. Elnyomó gyarmatosítók és megszállók.
Hogy a győztes államok megrajzolhatták az új határokat, feloszthatták érdekszféráik mentén egymás között azokat a területeket, amikhez közük sem volt soha, szerinted nem az új gyarmatosítás volt... De.
Nem az arabok szabadságáért, jó létéért, demokratizálásukért szállták meg a közel kelet java részét, ami korábban az oszmán birodalom része volt.
Persze neked mit sem jelentenek ezek a fenti kifejezések, hiszen láthatóan lelkesen a britt korona alattvalójának készülsz flamand nicknévvel.. Mondjuk a belga gyarmatosításról sem szívesen tennél említést, hiszen az is tabu lehet nálad ugyebár...
Ezen felül félszeg hasbaráddal, többszörösen bővített mondatokkal megmagyarázod itt egy megszálló hatalom elnyomó cselekményeinek a jogszerűségét... Nagyon gyengusz.
Ezzel a fals, és beteg logikával bármelyik elnyomó diktatúra cselekményeit bevédhetnéd, amelyik csak szimpatikus neked.. Pláne szimpatikus neked ugye, hogy zsidók ellen történt.. Gondoltam.
Viszont volt ám egy arab felkelés a brittek ellen még a két vh között. Viszont az arabok nem voltak olyan rátermettek, de így is évekig tartott, és egyértelmű, hogy nem kértek a nyugati diktátumokból, vagy mandátumból. Milyen érdekes.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/1936–1939_Arab_revolt_in_Palestine

Tudtad azt belga, pl. hogy az USA is, mint az első vh. antant végső győzelmének kivívója szerezhetett volna mandátumi területet a közel-keleten, de ezt visszautasította? Mint ahogy nem ratifikálták a trianoni békediktátumot sem. Nem volt bennük az a gyarmatosítási reflex mint annak az ex birodalomnak, aminek éppen az alattvalója lennél..

Szegény brit birodalmat terrorizálják a zsidók.. Ezek a cionisták bántották a korona képviselőit..
Komolyan erről szól ez belga?
Az a helyzet, hogy ellentétben veled, én nem védek ilyen hisztérikusan bukott ex birodalmakat, de elnyomó gyarmatosítókkal sem tudok együttérezni. Antiszemita sem vagyok. Bocs.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 189
12 590
113

Uhh, az az undorító, whining, bedugult orrhang... Tipikus brooklyni orthodox.

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: enzo and Kim Philby

MCsabi

New Member
2013. szeptember 4.
4
9
3
Szummázva: lövésetek nincs, de az biztos :D
Jópáran kiröhögtetek az elején, pedig jónéhány hiradás tényként kezelte hogy bombáztak iránban. Itt nem állt össze a kép. Ezért kérdeztem hogy hol volt az iráni légierő. Volt aki azt is megírta hogy 3 órát szabadon garázdálkodtak Irán légterében. Ez még több kérdőjelet szűlt. Nyilván ha be sem léptek oda, úgy egyszerübb az egész.

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 496
25 740
113
Jópáran kiröhögtetek az elején, pedig jónéhány hiradás tényként kezelte hogy bombáztak iránban. Itt nem állt össze a kép. Ezért kérdeztem hogy hol volt az iráni légierő. Volt aki azt is megírta hogy 3 órát szabadon garázdálkodtak Irán légterében. Ez még több kérdőjelet szűlt. Nyilván ha be sem léptek oda, úgy egyszerübb az egész.
Ha én írok valamit mindenféle hiteles forrás nélkül az csak az én véleményem! Kvázi írhatok bármit akár óriási baromságot is az engem fog minősíteni és én leszek lehülyézve! 3 órán át garázdálkodtak? Na ez egy ilyen orbitális baromság! Tessen már utána olvasni ha máshol nem akkor legalább itt a fórumon a lehetséges scenarióknak! Kérdések amikre egyszerűek a válaszok (legyen gugli a barátod)! Mennyi az Izrael Irán távolság? Mekkora a gépek hatótávja harci bevetésen? Lehet e elég üzemanyag a gépeken lerepülve egy távolságot és még 3 órát garázdálkodni? Meddig steelth egy lopakodó gép? Milyen gépek? Mekkora számban és elosztásban vettek részt? Honnan indítottak és milyen fegyvereket? Nem nem bombáztak mert nem is repültek be olyan távolságra ! A légvédelem erősen dolgozott , hogy vadászok nem vettek részt az elhárításban sok oka van pl. egy ilyen heves tűzben , rengeteg célpont között könnyen baráti tűz áldozatai lehettek volna. Így a légvédelem is könnyebb helyzetben volt mert ami repült az csak ellenséges cél lehetett! Az Iráni légvédelem jelesre vizsgázott minimális veszteség mellett a cionista légierőnek sok 100 millió dollárnyi fegyverzetet és repidőt sikerült elégetni komolyabb eredmény nélkül! Ha lett volna eredmény akkor lettek volna videók és műholdas képek! De nincsenek csak minimális számban! Tehát az én meglátásom szerint a zsidók most lyukra futottak és nagy pofára esés lett a vége amit a hallgatással próbálnak álcázni! Az én véleményem az az elmúlt pár év alapján, hogy amennyire megkopott és nimbuszát vesztett lett a légierő annyira felértékelődött a rakéta tűzérség ! Ár érték arányban mindenképpen!

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
17 858
24 415
113
Legjobb tudomásom szt, az iráni gépeket áttelepítették Ny-ra, megelőzendő a megsemmisítésüket

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 656
5 753
113
Az iráni légierő érdekes kérdés, egyes videó kommentelők szerint felszállt néhány gép de mivel az ellenfél Irak légterében volt nem találkozhattak. A hireket hallgatva a szakértők komoly tévedésben vannak. Megvannak azok a radarok ami ellen az izraeliek rakétát indítottak és megvan szerintem hogy miértre volt sikertelen a támadás. A rakétákat az iráni 3000 kilométerre is ellátó radarok ellen indítottak. Ezek a radarok a hegyekben vannak hatalmas antennák. Ezek még találat esetén is működő képesek maradnak. Valamint a passzív radartendszer része is. Az orosz rezonant rendszerre hajazó rendszer látja a lopakodó gépeket is. Segítségével passzivan lehet követnie a repülőgépeket. Na szerintem ezt a rendszert akarták kiiktatni de a felhasznált fegyverek szerintem erre alkalmatlanok voltak. Mivel ezek a radarok messze vannak lakott területtől a sérülésekröl legfeljebb műholképen lehetne valamit tudni. Csak az antenna rendszer van a felszínen a többi a hegy belsejében a lényeges részek nem sérülhettek és még az antenna redszer séülése estén is működő képes marad.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 584
21 926
113

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
17 858
24 415
113
  • Tehát ha jól értem: először igazoltatták és amikor kiderült, hogy ő az, akkor szóltak, hogy jöhet a rakéta.
hírszerzés - nézz utána mit jelent
  • Egy fúrógép, egy marógép, 2-3 eszterga. A palesztin fegyvergyár, ami veszélyezteti az izraeli csúcstechnikát.
ied - nézz utána mit jelent

Azt hinné az ember, hogy egy ilyen kvázi szakmai fórum, aztán....

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 189
12 590
113
hírszerzés - nézz utána mit jelent

ied - nézz utána mit jelent

Azt hinné az ember, hogy egy ilyen kvázi szakmai fórum, aztán....
Azt hinné az ember, hogy fel tudod fogni, hogy az ilyen röhejes állítások alapján szinte mindent es mindenkit legyilkolhatna a cionista terror...

...ja, varjunk csak - tényleg meg is tette.

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 417
13 673
113
Milyen standoff fegyverekkel tudták olyan messziről támadni a mélyen Iránban lévő célpontokat?

A Rampage hatótávja pl. 150–250 km a wiki szerint.
70-100 km -t írtak általában onnan eregettek el mindent 70 volt a F35-nál 100 f15/16 nál.
fő probléma a a légvédelmi befogás érzékelése volt az f35 nél a forrás érzékelése nélkül, azonnal lefújtak mindent.