Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
<blockquote rel="wolfram"><blockquote rel="aquarell"><blockquote rel="szegcsab">Rács ide, vagy oda...
Ezek a rácsok olcsó másolatok, látszik is, hogy semmit nem ért.
Optikai tuning az egész.
Ahhoz, hogy hatásos legyen, a rácsozatot fektetett laposvasból kell csinálni, gyakori függőleges megerősítéssel.
A képen a vízszintes rácsozat legalább 1,5-2x ritkább mint kellene és a függőleges is lehetne kb 30%-al sűrűbb.
Ráadásul kör keresztmetszetű anyagból készült.
Tipikus esete annak, mikor a másolónak fogalma sincs, hogy amit másol az hogyan működik.
Kicsit nehéz komolyan vannem a cikket annak a fényben, hogy az illusztrációként szereplő képen is egy AW101-es szerepel az AH-64 helyett.<blockquote rel="kacsacsor">Jemeni erők lelőttek egy Apache helicoptert Shabwah tartomány Azan körzetében, közölték pénteken.
Szerdán egy Qaher-1 rakétával lőtték a Beir al-Maraziq körzeti szaúdi bázist. Több tucat halott.
http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13941207001393
Kicsit nehéz komolyan vannem a cikket annak a fényben, hogy az illusztrációként szereplő képen is egy AW101-es szerepel az AH-64 helyett.<blockquote rel="kacsacsor">Jemeni erők lelőttek egy Apache helicoptert Shabwah tartomány Azan körzetében, közölték pénteken.
Szerdán egy Qaher-1 rakétával lőtték a Beir al-Maraziq körzeti szaúdi bázist. Több tucat halott.
http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13941207001393
Ahogy én tudom, 30mm-es gépágyú találat ellen is véd az apacs páncélzata. Tehát az a jól képzett lövész nyilván le tudja szedni azt az apache-ot, csak kell neki hozzá valami 30mm-nél nagyobb űrméretű fegyverzet, ami elég gyorsan lő ahhoz, hogy legyen esély vele eltalálni. Kézifegyver kategóriával én azt gondolom, NINCS rá reális esély, hogy lelőjék.
. Annak gondolom nincs épeszű Apache személyzet, aki direktbe kitenné a gépét.
<blockquote rel="zsolti">. Annak gondolom nincs épeszű Apache személyzet, aki direktbe kitenné a gépét.
Most veszem észre milyen egyforma az a két heli, főleg így, hogy sötét az egész.S-92 az... De amúgy a Farsnews sokkal komolyabban vehető, mint pl. a PersiaNews nevű vicclap.
30 mm-es gépágyúja pl az A-10-esnek van, amit arra terveztek, hogy vigyen egy gépágyút amit meg arra terveztek, hogy felülről tankokat lyuggasson ki. A tetőpáncél persze sokkal gyengébb, de a tank akkoris tank a heli meg heli és páncélozottság szempontjából is így kell nézni. Ha megszórnak egy Apache-t 30mm-essel akkor az a múlté, de 23mm-ig is szerintem csak bizonyos részei bírják a gyűrődést.Ahogy én tudom, 30mm-es gépágyú találat ellen is véd az apacs páncélzata. Tehát az a jól képzett lövész nyilván le tudja szedni azt az apache-ot, csak kell neki hozzá valami 30mm-nél nagyobb űrméretű fegyverzet, ami elég gyorsan lő ahhoz, hogy legyen esély vele eltalálni. Kézifegyver kategóriával én azt gondolom, NINCS rá reális esély, hogy lelőjék.
<blockquote rel="wolfram"><blockquote rel="zsolti">. Annak gondolom nincs épeszű Apache személyzet, aki direktbe kitenné a gépét.
zsolti
<i>"Kézifegyver kategóriával én azt gondolom, NINCS rá reális esély, hogy lelőjék."</i>
Iraqban egyszer előfordult, hogy lelőttek egy AH-64-et, AK-kkal meg PKM-ekkel. De az biztos, hogy nem túl gyakori az ilyen.
<blockquote rel="fip7">zsolti
<i>"Kézifegyver kategóriával én azt gondolom, NINCS rá reális esély, hogy lelőjék."</i>
Iraqban egyszer előfordult, hogy lelőttek egy AH-64-et, AK-kkal meg PKM-ekkel. De az biztos, hogy nem túl gyakori az ilyen.
30 mm-es gépágyúja pl az A-10-esnek van, amit arra terveztek, hogy vigyen egy gépágyút amit meg arra terveztek, hogy felülről tankokat lyuggasson ki. A tetőpáncél persze sokkal gyengébb, de a tank akkoris tank a heli meg heli és páncélozottság szempontjából is így kell nézni. Ha megszórnak egy Apache-t 30mm-essel akkor az a múlté, de 23mm-ig is szerintem csak bizonyos részei bírják a gyűrődést.<blockquote rel="zsolti">Ahogy én tudom, 30mm-es gépágyú találat ellen is véd az apacs páncélzata. Tehát az a jól képzett lövész nyilván le tudja szedni azt az apache-ot, csak kell neki hozzá valami 30mm-nél nagyobb űrméretű fegyverzet, ami elég gyorsan lő ahhoz, hogy legyen esély vele eltalálni. Kézifegyver kategóriával én azt gondolom, NINCS rá reális esély, hogy lelőjék.