Nagyjából rájuk gondoltam. De ebben az esetben, mivel publikációs céllal fényképeztek, szerintem nevezhetjük annyira újságírónak mint sok nyugati demokratikus kollégáját. Akik nem biztos, hogy különbek...Mossad damage assessment csapat inkább
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nagyjából rájuk gondoltam. De ebben az esetben, mivel publikációs céllal fényképeztek, szerintem nevezhetjük annyira újságírónak mint sok nyugati demokratikus kollégáját. Akik nem biztos, hogy különbek...Mossad damage assessment csapat inkább
Értem én amit mondasz, de hova megy 5 milla ember? Annyit senki se bír el! Ez lenne a 21. századi holokauszt...Látva az izraeli katonai és állami vezetők nyilatkozatait, azt hiszem ki fogják üríteni a Gázai övezetet. Igen! 5M menekült árán is!
Először visszaszerzik a fennhatóságot az elveszített területeken. Tartósan nincs esélye megtartani ezeket a Hamasznak.
A vezetők "Innentől minden más lesz!" nyilatkozatai pedig predesztinálják, hogy nincs más opció. Az eddigieknél súlyosabb fokozata nincs az elnyomásnak Gázában, mint a teljes kitelepítés.
Szépen sorban szektoronként.
Először jön egy brutál terrorbombázás, majd egy ultimátum, hogy 24-48 óra alatt hagyják el a területet. Aztán egy az előzőnél is durvább földig rombolás.
Aki ott marad, az egészen biztosan meghal. És így ha az első szektorban lenne is olyan, aki ellen áll, a másodiknál már mindenki elhúz, vagy meghal.
Sajnos a Gázai övezet problémáját csak így fogja tudni megoldani Izrael, és most azt hiszem, hogy meg is fogják lépni. És le fogják tojni, hogy mit mond az ENSZ, vagy a Nőtanács.
Menni fog ott minden thermobárikustól kezdve akár az újabb fajta pszicho fegyverekig minden.
A palesztínok meg mehetnek ahova akarnak, meg tudnak. Egyiptom, Libanon, Szíria, Jordánia. De biztosan sok lesz az áldozat.
Hja és a túszokat kommandókkal próbálják meg majd kiszabadítani, de tárgyalni nem fognak. Ez náluk nem játszik. Aki ott van és zsidó, az tudja, hogy ott nem lesz alkudozás.
Ezt nem merik meglépni,mert akkor az USA is kifarol mögülük.Látva az izraeli katonai és állami vezetők nyilatkozatait, azt hiszem ki fogják üríteni a Gázai övezetet. Igen! 5M menekült árán is!
Először visszaszerzik a fennhatóságot az elveszített területeken. Tartósan nincs esélye megtartani ezeket a Hamasznak.
A vezetők "Innentől minden más lesz!" nyilatkozatai pedig predesztinálják, hogy nincs más opció. Az eddigieknél súlyosabb fokozata nincs az elnyomásnak Gázában, mint a teljes kitelepítés.
Először jön egy brutál terrorbombázás, majd egy ultimátum, hogy 24-48 óra alatt hagyják el a területet. Aztán egy az előzőnél is durvább földig rombolás.
Aki ott marad, az egészen biztosan meghal. És így ha az első szektorban lenne is olyan, aki ellen áll, a másodiknál már mindenki elhúz, vagy meghal.
Sajnos a Gázai övezet problémáját csak így fogja tudni megoldani Izrael, és most azt hiszem, hogy meg is fogják lépni. És le fogják tojni, hogy mit mond az ENSZ, vagy a Nőtanács.
Menni fog ott minden thermobárikustól kezdve akár az újabb fajta pszicho fegyverekig minden.
A palesztínok meg mehetnek ahova akarnak, meg tudnak. Egyiptom, Libanon, Szíria, Jordánia. De biztosan sok lesz az áldozat.
Hja és a túszokat kommandókkal próbálják meg majd kiszabadítani, de tárgyalni nem fognak. Ez náluk nem játszik. Aki ott van és zsidó, az tudja, hogy ott nem lesz alkudozás.
Ez sztem hülyeség. Rengeteg rakétát megsemmisit a Vaskupola, az hogy pár átcsúszik ilyen tömeges rakétatámadásnál, sztem bele van kalkulálva.
Ami inkább a gyengéje lehet az ár - érték arány. Milyen drága rakétákkal, milyen drága rakétákat szedsz le és cserében milyen értéket őrzöl meg,
Azert eszakon az Iran tamogatta Hezbollah legalabb 5x erosebb mint a deli torok,katari tamogatottsagu Hamasz...Ha a 2 csoport egyutt indit akciot azert ennel sokkal nagyobb gondot okozhat.
Itt a gyengéje a több kilőtt rakéta volt, mint az elfogó, vagy a házibarkácsról gyorsabbakra váltás támadó oldalon, amit nem tudnak olyan könnyen elfogni, meg az egyszerre indítás, mert az egyszerre követhető célpontok is biztosan limitáltak. A földön is vagy 4 helyen támadtak egyszerre, na meg shabat volt, mindenki baszott rá dolgozni.Ha már ismert egy fegyver gyengéje/ellenszere akkor az aki nem ezeknek a tudatában használja/harcol ellene akkor az szimplán ostoba ! A Rubik kocka is csak azoknak ördögi szerkezet akik nem ismerik ,hogy miként kell kirakni onnantól már csak az idő lesz az ellenfél !
Az ár lényegtelen, mi fizetjük.Ami inkább a gyengéje lehet az ár - érték arány. Milyen drága rakétákkal, milyen drága rakétákat szedsz le és cserében milyen értéket őrzöl meg,
Katonailag ez lehet helyes megoldás, de politikailag?Látva az izraeli katonai és állami vezetők nyilatkozatait, azt hiszem ki fogják üríteni a Gázai övezetet. Igen! 5M menekült árán is!
Irakban az 1+ millió halottnál mi a helyzet a külvilág ellenszenvével?Illetve a külvilág ellenszenve? Mert a mai halottak hamar el lesznek felejtve, de ott akkor az az 5 millió palesztin nem.
Tehát ismerték a gyengéjét és ki is használták !Itt a gyengéje a több kilőtt rakéta volt, mint az elfogó, vagy a házibarkácsról gyorsabbakra váltás támadó oldalon, amit nem tudnak olyan könnyen elfogni, meg az egyszerre indítás, mert az egyszerre követhető célpontok is biztosan limitáltak. A földön is vagy 4 helyen támadtak egyszerre, na meg shabat volt, mindenki baszott rá dolgozni.
Ott Szaddam is produkált előtte hasonlókat az iráni háborúval és a kurd népirtással.Irakban az 1+ millió halottnál mi a helyzet a külvilág ellenszenvével?
Hová megy? Szerintem pár héten bellűl az első megjelennek itt a déli határon....Értem én amit mondasz, de hova megy 5 milla ember? Annyit senki se bír el! Ez lenne a 21. századi holokauszt...
A kurd népirtásra 180,000 embert írnak, az amerikaiak csak gyerekekből több mint félmilliót öltek meg Irakban. Ha Saddamra rá lehetett a patás ördög képét húzni emiatt, akkor az amerikaiakat miért kell felszopni egy népirtásért és azután is folyamatosan?Ott Szaddam is produkált előtte hasonlókat az iráni háborúval és a kurd népirtással.
Felsoroltam. De alapvetően nem biztos, hogy nem járnak jobban. Szíriából csak Törökország 6M menekültet szívott fel.Értem én amit mondasz, de hova megy 5 milla ember? Annyit senki se bír el! Ez lenne a 21. századi holokauszt...
Ha a nYuGaT basz szét komplett népeket, az nem népirtás, tudhatnád.A kurd népirtásra 180,000 embert írnak, az amerikaiak csak gyerekekből több mint félmilliót öltek meg Irakban. Ha Saddamra rá lehetett a patás ördög képét húzni emiatt, akkor az amerikaiakat miért kell felszopni egy népirtásért és azután is folyamatosan?
Nem feltétlenül. Ne feledjük, a kegyetlenkedéseket, meg a túszokat. Innentől a Palesztín állam terrorista állam. Nézd meg, hogy mennyire meghatja az USA-t pl. a kurdok helyzete.Ezt nem merik meglépni,mert akkor az USA is kifarol mögülük.
Katonailag ez lehet helyes megoldás, de politikailag?
Nem szülne ez olyan tömeges terrorcselekményeket, amikért ez túl nagy ár?? Illetve a külvilág ellenszenve? Mert a mai halottak hamar el lesznek felejtve, de ott akkor az az 5 millió palesztin nem.
A kerítésnél hatékonyabb fal, védelmi rendszer Gáza köré? Teljes elszigetelés. Persze kemény katonai csapásokat, likvidálások előtte, de a totális kiürítésben nem hiszek. Bibi sem meri meglépni.Jobban járnának ha egyiptomi felügyelet alá kerülne.
Ha azt nézed Szíria egy igen jelentős populációt fel tudna szívni.Hová megy? Szerintem pár héten bellűl az első megjelennek itt a déli határon....