• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Gregormorvai

Active Member
2021. szeptember 27.
22
105
28

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Tessék! Kellet Izraelnek visszamondania anno a rendeléstét pedig most milyen jól jött volna egy A-10-es ...."Brrrrrrrrrrrrt" és már csak nyomokban tartalmazott volna ez a különítmény néhány motordarabot...Tényleg ilyenkor azért felvetődik az emberben a kérdés a 10. betörési pontot látva, hogy, hamár így beszopták a szárazföldiek, és a légvédelmet is átnevezhetik "vaskupoláról" "szita"-ra akkor hol a k.rvaanyjába vannak az izraeli légierő harcihelikopterei??

Ha ennek vége...hadbiróság elé állítattnám az egész védelmi vezetést...rögtön a hírszerzési után! Mehetnének másnap telepet építő segédmunkásnak Gázába meg mecsetet bontani védőkíséret nélkül!

Baszki ha egy muszlim keritést lát akkor valami belső kényszert érez hogy szétb.ssza? Húzzunk fel egyet egy szakadék előtt!

Azt meg figyeljétek meg, hogy a MI JÓ MAGYAR ELLENZÉKÜNK hogy fog hatalmasakat lapítani!!! 3 éve még bontották a kerítést!!!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Ez az izraeli hadsereg ha ilyen melirozott fejű buzeránsokból áll akkor elbukott.Ezeket a Hezbollah keresztbe fogja lenyelni.Nagy bajok vannak az izraeli hadseregben. Az európai se külömb mentálisan. A németeket az oroszok egy ilyen szombat délelőtt megennék. https://x.com/AryJeay/status/1710586127294349816?s=20
Betört oda is a woke-lmbtq elmebaj, ott is van egy rakat torz egyed. Azon se lennék meglepődve, ha belső árulás is közrejátszott volna a mai események ilyetén felfejlődésében! Elég érdekes dolog ezt látni a világ egyik leginkább militarizált országában.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 022
83 134
113
Naaaa ....

Harcolni nem akarnak, csak alattomosan támadnak.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 439
10 231
113
Azért nem írnám le az izraelieket, igen látunk felvételeket menekülő vallás károsultakról akik csak élősködnek ott de nem tesznek Izraelért semmit, lerohant katonai bázisokról, vannak patkányok akik egyből menekülni próbálnának az országból is, de amit belőlem kivált a barbár horda tombolása elképzelem ahogy a sok százezer kiképzett izraeli ég a vágytól hogy odacsapjon és nem fogja nézni hogy kit céloz meg, csak fájjon. Le lehet rohanni terepjárókkal egy területet gyorsan de ha a sokkból felébred izrael akkor holnap már a szokásos poros gyerekhulla kihordásos sírás lesz a barbárok fő műsorszáma.

Ami problémás lehet ha minden irányból megindulna a támadás, a hezbollah potensebb erőt képvisel, valószínűleg jól kitömve iráni fegyverekkel köztük rakétákkal és drónokkal amik veszélyt jelenthetnek a földön lévő izraeli repülőgépekre és célpontokra. Ha pedig a helyzet válságos lesz akkor beindul az amerikai légihíd is, nem ukrán mismásolás hanem egy igazi.

Elbízták magukat, azt hitték hogy a falak megvédik őket, de még nem veszítettek, most kezdenek csak harcolni, a hadsereg a háborúban válik azzá amiért létrehozzák, békében csak munkavállalók.

Amúgy azért nem kell megijedni azért mert van a világban pár háború, régen sokkal több volt, ha a szomszéd hűbérúr összeveszett a másikkal akkor is ölték egymást, ehhez képest jó a helyzet sok helyen, a béke egy önámítás, az erőszak pedig egy a problémamegoldási módszerek közül.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Mit szólna ehhez az arab világ? Ezt is át kell gondolni. A palesztínok és a zsidók is őshonosak ezen a területen.
Hát 1948ig ez Palesztina volt mégha brit gyarmatként is ! Azt se felejtsük el , hogy a II. Vh-ban Németországból indított zsidó menekültekkel teli hajókat Ő felsége hadihajói ágyútűzzel fordították vissza és nem hagytàk kikötni ! Ebből arra következtethetünk, hogy akkoriban se voltak szívesen látottak azon a vidéken! Aztán a brit kivonulás után az otthoni zsidók egyszerűen nekiálltak lemészárolni addigi jószomszédaikat a palesztinokat ! Innen indul a történet szerintem addig tök jól megvoltak a brit fennhatóság alatt!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
A Hamasz váratlanul megtámadta Izraelt, több ezer rakétát lőtt a zsidó államra. Csepregi Zsolt Izrael szakértő nyilatkozott a kialakult helyzetről.
..
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 721
15 528
113
Remélem jól van Castel és tud majd adni valamilyen gyors helyzetjelentést.

Migránsinvázió, Covid, Ukrajna, most a közel-kelet...megyünk a pokol felé.
Nyilván önmagában nem kell rémeket látni (már láttam világháborús rettegős szalgcímet a maiakkal kapcsolatban :confused:), de a globális összkép hosszútávon tényleg elég vészjósló.