• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 074
88 043
113
18+:
"Mészárlás: izraeli katonák holttesteinek hegye, amelyet a Hamász támadása után fedeztek fel az egyik településen

Egészen addig a napig az izraeli hadsereg nagyon harcképesnek számított, ennek eredményeként egy nap alatt néhány „papucsos milíciával” páncél és nehézfegyver nélkül harcolt, szörnyű veszteségeket szenvedett. Halott és sebesült izraeli katonákat halomba rakva találtak az egyik település megtisztítása után."
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 074
88 043
113
"A Szderotban Izrael tankokat vitt be a városba, és az IDF repülőgépei bombázták Palesztinát
A Hamász fegyveresei meglincseltek 20 izraeli rendőrt egy elfoglalt állomáson Szderotban (izraeli média).
A Hamász és a különleges erők közötti csata egész nap tart a városban; a város feletti irányítás visszaszerzésére tett sikertelen kísérletek miatt Izrael tankokat vetett be.
Korábban arról számoltak be, hogy palesztinokat zártak be egy rendőrőrsön, amelyet az izraeli hadsereg le akart rohamozni. Most azt írják, hogy a Hamasz képes volt elhagyni és szétoszlani a városban."
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 074
88 043
113
"Újabb mészárlás: a Hamász felvételeket közöl a Kfar Aza izraeli hadsereg bázisa elleni támadásról
Ez a videó ismét hatalmas kérdéseket vet fel az IDF harci képességével kapcsolatban.
A fegyveresek tömege egyszerűen beszaladt a bázisra egy nyílt terepen át, ahol lelőtték azt a néhány izraeli katonát, akik megpróbáltak ellenállni, a többieket elfogták.
A felvételen rengeteg elhagyott katonai felszerelés látható, a Hamász fogságába esett IDF-katonák holttestei és 4 női katona."
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 996
5 451
113
A háborúba likvidálni valakit az egy dolog...
De levetkőztetni, számozni hullákat, trófeának kirakni egy utcára mikor hasonlókat kritizáltál egy napja, aztán lakótömböket bombázni ártatlan hallottak, gyerekek, nem Hamasz tagok százait kiírtava (évtizedeken keresztül) az jogos .... nyilván elfogult vagy mint mindig....
Lényegében pont egy "békepárti" fesztivált vert szét a Hamasz.Ezzel "szabad kezet" adtak a Nacionalista Izraeli vezetésnek.Az előző "konfliktusnál" még Izrael "szövetségesei is kritizálták az aránytalan válaszcsapásokért.Most "részükről" csönd van sőt 8 milliárd dollár segélyment is az USA részéről(Pedig a demokraták nem voltak jó "viszonyban" a mostani Izraeli vezetéssel).Ha északról Hezbollah-Irán nem indít nagy szabású inváziót akkor esélyük sincs és megírta a "halálos"a Hamasz és Gázának is csúnya vége lessz.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 563
7 011
113
Kedves Cevat!
Ne vakítson el Téged nemzeted sorsa!
Irán a Hezbollahon keresztül és közvetlenül is támogatja a Hamaszt!
Ezen felül kíváncsacsi lennék a NÉMET álláspontra, ugyanis míg Berlinben ünneplik a Hamaszt, addig NÉMET állampolgárt öltek meg bestiálisan a Hamasz-legények. Most légy nagyleány Baerbock!
Meg akit megöltek lányt is ázsiai típus..
Sem a neve sem a külseje nem német...
Na meg nem is zsidó...
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 074
88 043
113
"Háború Izraelben: Az IDF egész nap nem tudta semlegesíteni a Hamász csoportot, és úgy döntött, hogy felrobbant egy rendőrőrsöt Sderotban
Az izraeli hadsereg azt állítja, hogy visszaszerezte az irányítást a Hamász által ma reggel elfogott célpontok többsége felett.
A palesztin egészségügyi minisztérium szerint a Gázai övezetben október 7-én végrehajtott izraeli csapásokban 232 palesztin halt meg, és körülbelül 1700-an megsebesültek.
Irán támogatja a palesztin nép jogát az izraeli agresszióval szembeni védelemhez – áll az Iszlám Köztársaság külügyminisztériumának hivatalos képviselőjének, Nasszer Kanani Csafinak a nyilatkozatában.
Több mint 3500 rakétát lőttek ki ma Gázából – írja a Wall Street Journal az IDF-re hivatkozva.
Az ország továbbra is behívja a tartalékosokat, köztük nőket is.
Egy Izraelben élő ukrán nő tett közzé egy videót, amelyen lánya háborúba megy."
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 074
88 043
113
Vaskupola vs túlterhelés:
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 157
3 434
113
Mi történik a Közel-Keleten?

Kim Dotcom nevű blogger megosztotta a gondolatait az X-en:

A Hamász Izrael elleni támadás megértése:

Irán konfrontációra törekszik Izraellel és az USA-val. Oroszország ukrajnai sikere arra bátorítja Iránt, hogy visszafordítsa az USA évtizedes ellenséges közel-keleti külpolitikáját. A csődbe ment amerikai kormányt most hívták meg egy újabb háborúba.

Az időzítés opportunista. Az USA kormánya kénytelen dollárbilliókat nyomtatni, miközben az új adósság felvételéért küzd. Egy újabb háború az infláció jelentős növekedéséhez és az USA gazdasági hanyatlásának felgyorsulásához vezetne.

Ha Irán aláaknázza a Hormuzi-szorost, a globális energiaválság kritikussá válna. A Biden-kormányzat az USA olajtartalékainak nagy részét a hazai olajárak stabilizálására használta fel. Irán jelentősen növelheti az USA kormányának fájdalmát.

Ukrajna jelentős vereséggé válik az USA és a NATO számára. Egy új közel-keleti front felgyorsítaná az USA hanyatlását. Az USA kormánya és nyugati partnerei egyszerűen nem engedhetik meg maguknak. Oroszország és Kína járna a legjobban. Irán megérti ezt, és partnerei kezére játszik.
Én kétlem, hogy meglépné Irán a szoros elaknásítását, mivel ennek beláthatatlan következményei lennének regionális szinten is, már nemcsak arra gondolva, hogy néhány arab országnál elszakadhatna a cérna, hanem Irán a saját bevételi forrásainak jelentős részét is elvágná (olaj bevételei lényegében megszűnnének).
Ettől még mondjuk erősen valószínűleg szinte biztos, hogy Irán nem kicsit mögötte van a tegnapiaknak...
A támadást a Hámász (katonai szárnya) vezeti, de az Iszlám Dzsihád is beleállt, akik mögött viszont iráni finanszírozás van (ha jól tudom), s ők a második legerősebb fegyveres szervezet. Ugyanis sok fegyveres szervezet van. Ilyen módon lehet hozzá közük.
Én egyelőre még mindig azon a véleményen vagyok, hogy ezt a támadást palesztin belső okok váltották ki, nem pedig valamiféle "nagy terv" része. Eleve már az is figyelemre méltó, hogy a támadásról korábban semmi konkrétumot nem tudtak az izraeli szolgálatok. Ettől függetlenül könnyen lehet, hogy a Hezbollah is be fog szállni.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 089
16 402
113
Az biztos, hogy senkinek sem fognak kegyelmezni. Náluk amúgy is él a talio elv.

Akkor semmilyen változás sincsen az izraeli policyban, eddig sem kegyelmeztek senkinek, se felnőttnek, se gyereknek, évtizedeken keresztül lőtték le és bombázták az arabokat, Gázában egy kétmilliós gettót létrehozva, amit időnként lőttek ha olyanuk volt.

Ugyanazt kapták most vissza egyszerre, amit eddig ők osztogattak napi szinten, apránként.

Ez van ha egy csoportot olyan helyzetbe hozol, hogy már nincs hova hátrálnia és nincs mit vesztenie. A helótasorba kényszerítettek időnként visszavágnak.

Hogy mi lesz az izraeli reakció, teljesen mindegy, a Hamasz már győzött, teljesen lejáratta az IDF-et a szuperokos titkosszolgálatait a gondosan építgetett mítoszukkal együtt, és minden újabb gázai civil halott újabb Hamasz tagokat jelent.

Ez az állandó konfliktushelyzet Izrael létének alapja, ez tartja egyben, enélkül villámgyorsan szétesne és egymás torkának es e az innen - onnan összefújt, zűrzavaros ideológiával és veszélyeztetettséggel összeragasztott társaság.
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 658
3 260
113
Nem. Én arra írtam a vállalhatatlant, hogy így támadtak az arabok.
Innentől kezdve meg, bocs de nehogy már sajnálni kelljen őket meg teával kínálni.
Tudták /ti.arabok/, hogy ezzel nagyon eltolták a bringát, nyilván okkal voltak ilyen
brutálisak, mert a civilek elleni atrocitásokat simán ki lehetett volna hagyni.
Így gondolom azt is tudták, hogy ezzel mit fognak a fejükre vonni.

Egy háborúban nincs erkölcs. Ezt én is tudom, de igen ellenszenves, hogy amikor hasonlóan tombolnak itt ugyanazok az arabok (kiegészülve fekákkal) Európában, akkor mentegeted őket állítólagos rasszizmussal magyarázva "szerencsétlen" helyzetüket, amikor meg Izraelben történik valami hasonló, akkor meg úgy próbálod beállítani, mint ha valami jogos igazságosztás lenne az, amit Európában is rég meg kellett volna már tenni.
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 157
3 434
113
Barom. Még nem jöttek rá a történelemből, hogy Izraellel nem lehet semmit elérni ilyen túszejtős bullshiteléssel?
Van rá számos előzmény. Palesztin rabokra akarják majd kicserélni őket. Régebben volt azt hiszem egy olyan eset, mikor egy izraeli katonáért ezres nagyságrendben adtak ki palesztin rabokat.
Közben megtaláltam:
"Október 18-án, kedden szabadulhat ki több mint öt éve tartó palesztin fogságából Gilád Salit izraeli katona, akinek elengedéséért cserébe Izrael első lépésben 477 palesztin rabot enged el, majd egy hónappal később további 550-et."
Itt egy másik eset (Egyiptommal):
"Az izraeli titkosszolgálatnak kémkedett az egyiptomi hatóságok szerint az a fiatal, akit csütörtökön engednek szabadon egy fogolycseréről szóló megállapodás értelmében. Az Izraellel kötött egyezség nyomán 25 egyiptomi rab térhet haza izraeli börtönökből."
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113
Az al-Kasszam közleményében közölte, hogy lecserélte egyes erőit a harci frontokon.
Ofakim: Arra kérik a lakosokat, hogy menjenek be otthonaikba és zárják be az ajtókat, attól tartva, hogy fegyveresek kóborolnak a városban.
Az izraeli hadsereg páncélozott tankokat küld a Kibbutz Maginba, hogy szembeszálljon a palesztin harcosokkal, miután az izraeli elit erőknek nem sikerült őket felszámolniuk.
A mutatók azt mutatják, hogy az Izraellel való eszkalálódó konfliktusok közepette folyamatosak az internet zavarai Gázában; A Fusion palesztin operátor a Gázai övezetben található internet-hozzáférési pontok „hirtelen meghibásodásának” tulajdonította az incidenst.
Az izraeli MFA megerősítette, hogy két izraeli és egy egyiptomi halott, valamint egy izraeli turista megsebesült a rendőri lövöldözésben.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Egy háborúban nincs erkölcs. Ezt én is tudom, de igen ellenszenves, hogy amikor hasonlóan tombolnak itt ugyanazok az arabok (kiegészülve fekákkal) Európában, akkor mentegeted őket állítólagos rasszizmussal magyarázva "szerencsétlen" helyzetüket, amikor meg Izraelben történik valami hasonló, akkor meg úgy próbálod beállítani, mint ha valami jogos igazságosztás lenne az, amit Európában is rég meg kellett volna már tenni.
Nehogy már pariban legyen a bevándorlók balhézása, meg ez.
Háború? Ez milyen háború. Katona nem csinál ilyet.
 
  • Tetszik
Reactions: Macsek83

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 110
24 881
113
Jaaa, hát itt nem érvényesül az annyira magasztalt szemet-szemért elv, amit az ukránosban szerettek emlegetni?
Mi a lóf@szt vársz? Ünnepen, aljasul, civilek, fegyvertelenek ellen menni és majd cukkerkedés lesz?
Hát baszódjanak meg.

Én ugyanígy látom Sir, ahogy leírtad, és pont ezért van az az álláspontom az ukránosban, ami.

(de tényleg nem akarom idecitálni azt a témát)

a fegyvertelen civilek lemészárlása az autópályán, illetve az óvóhelyeknél kiverte a biztosítékot nálam is, a katona még hagyján mert hívhatjuk "legális célpontnak", de a gyerekek, nők, öregek... az tabu kellene, hogy legyen minden oldalnak,ukrán, orosz, arab, zsidó tökmindegy .. itt nincs olyan kétség mint pl Bucsa esetében (illetve nagyon remélem, hogy nincs, mert láttunk már sajnos "csodát" 911 esetén,mert ott is több kérdés merült fel, mint amire választ tudtak adni) , de itt a napnál világosabb, hogy mi történt.

nagyon remélem a szart is kirugdossák most az IDF-es srácok a rohadékokból, és azt is megbánják, hogy megszülettek.