• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 223
67 138
113
-Amerikai külügyminiszter: Úgy gondoljuk, hogy a humanitárius fegyverszünet döntő mechanizmus lehet a civilek védelmében, a segélyszállításban és a külföldiek Gázából való eltávolításában.
-Amerikai külügyminiszter: Megerősítjük Izrael jogát, hogy megvédje magát, de megfelelő módon.
Ezek szerint az, hogy eddig 'nem megfelelő' volt, fog Hágát érni?

Költői volt.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 439
10 231
113
Egyszerűen csak a kezdeti vérgőz után ott is megy a matek.

Napi egymilliárd sékel nekik ez a háború
300 000 embert behívtak, ami sok, ki dolgozik majd helyettük?
Az USA és a nyugati poltikusok sem tud szembepisilni a végtelenségig a széllel és eladni otthon egy szemmel látható, nyílt népirtást
Törökország láthatóan nem is akar és azért elég nagy falat
Akármennyire nagy béka, végül mégiscsak le kell nyelni, hogy majd együtt kell majd élni az arabokkal amikor elül ez a balhé
Netanjahu és a sleppje hogyan tartja meg a hatalmát? otthon a fél ország rühelli és a vérét akarja, ez csak átmenetileg csillapodott le
Az barátok között is napi 254 millió dollár, ami nagyon sok magyar viszonyokhoz képest, de igazából 365 napra levetítve nem éri el a 100 milliárd dollárt, mert "csak" 92 milliárd, ennyit egy év alatt ki fog nekik csepegtetni az USA, végső soron ugyan úgy saját zsebekbe csorog vissza mint ahogy a terror elleni háború csekély 6000 milliárd dollárja irakban és afganisztánban.
Persze ott van a kieső bevétel, amit a mozgósítottak, illetve a háborús helyzet jelent, de ha megfordítjuk a dolgot akkor ha felszámolják gázát, az ország déli része és közepe még stabilabb még befektetésre alkalmasabb lesz, kisebb erőforrás kell majd hisz nem kell őrizni a zónát olyan erőkkel mint korábban, a turizmusnak is jót fog tenni, délkelet ázsiai vendégmunkás is mindig lesz mert hiába a helyzet vissza fognak menni.
Szóval igen jelenleg ez nagy költség, de egy sikeres művelet esetén hosszú távon inkább pluszos, és ha valahova letudják passzolni az övezet lakosságát, akkor végleges lesz a megoldás,és nem hiszem hogy igénybe vesz majd 365 napot a gázai rész.

Az északi rész már másabb kérdés, ott nincs igazán gazdasági érdek a síta hatalmak számára egy háborúban Izraellel, sőt, igazából gazdaságilag jobban járnának egy szövetséggel Izraellel, ha szíria normalizálná a viszonyait, a síta félhold kijutna a tengerhez, az már megvan nekik de nem csak fizikálisan hanem politikailag is, ami nagy fegyvertény lenne a szunnitákkal szemben, de ez belátható időn belül ezekkel a vezetésekkel nem fog megtörténni hisz ez a izrael ellenes retorika az ideológiai alapjuk. Belekezdeni egy háborúba amiből politikailag nem nyerhetnek semmit, gazdaságilag sem, én nem látom valószínűnek, csak a szunnita országok nyernének ezzel miközben azok lapítanak.

A nemzetközi figyelem meg idővel majd beleun ebbe is mint Ukrajnába vagy bármi másba, egy ideig hír egy ideig erről beszélnek de afrikaiak tőlem is megkérdezték hogy "óhh ukrajnában még mindig tart a háború?" ahogy az messze van és érdektelen a világ nagy részének, úgy érdektelen izrael és gáza a világ nem közel keleti és muszlim részének. Azok meg akkor is utálják őket ha van rajtuk sapka meg akkor is a nincs.

Szóval izraeli résztől szerintem könnyen lehet hosszútávon pluszos gazdaságilag, és társadalmilag, illetve ugyan úgy gazdaságilag megéri a hamasznak is nagyon ez a buli, főleg ha végül megmaradnak a területen, hisz a legtöbb segítség az pénzbeli lesz amit kapnak, de ugye akkor meg izraelnek nem lesz az. Szóval érdekes lesz hogy alakul a dolog, és mit főznek ki.
 
  • Tetszik
Reactions: dragonette

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 458
16 822
113
-Amerikai külügyminiszter: Úgy gondoljuk, hogy a humanitárius fegyverszünet döntő mechanizmus lehet a civilek védelmében, a segélyszállításban és a külföldiek Gázából való eltávolításában.
-Amerikai külügyminiszter: Megerősítjük Izrael jogát, hogy megvédje magát, de megfelelő módon.
Etnikai zsidóként aposztrofálta magát két hete Tel-Avivban. Miért várnánk mást tőle?
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 427
55 322
113

Ez egy nagyon jó videó!
Ráadásul ahogyan nézem csak a tandem fejes RPG-7VR-t használják!
iu

Ez alkalmas a reaktív páncéllal szerelt harcjárművek elleni harcra is.
ERA után még 600 mm acélon simán átmegy... Oldalról képes szinte bármilyen harckocsit kilőni.
Amúgy érdekes, hogy egyelőre még a Hamasznak is jobb fegyverei vannak, mint a Magyar Honvédségnek :(
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 885
35 639
113
A közel-keleti konfliktus kezdete óta közel 250 ezren hagyták el Izraelt.

Közel negyedmillió izraeli állampolgár menekült el az országból az "Al-Aksza áradása" művelet október 7-i kezdete óta – jelentette az izraeli média.

 

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
980
2 793
93
A közel-keleti konfliktus kezdete óta közel 250 ezren hagyták el Izraelt.

Közel negyedmillió izraeli állampolgár menekült el az országból az "Al-Aksza áradása" művelet október 7-i kezdete óta – jelentette az izraeli média.

Hogyan? Az napi 40-50 teli repülő a nagyjából lezárt reptérről. Ez a repülőszám reális is lehet. Csak akkor minden külföldi ott maradt. Inkább az az igaz hogy 250.000en hagyták el izraelt, nem annyi állampolgár. Te nem Boki munkatársa vagy véletlenül? Ő szokta így ferdíteni az infót
 

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
421
2 141
93
Komoly. Pont mintha az orosz-ukránt néznénk az elején. Gyalogság sehol, páncélosok ácsorognak meg bóklásznak és szépen kicsipegetik őket. Annyi a különbség, hogy itt melegítős papagájok szaladgálnak RPG-vel.
Túlságosan régen volt már az orosz-csecsen háború. Szvsz az IDF-nek ideje lenne leporolni a 2. felvonásról (1999) készült felvételeket és elemzéseket, illetve konzultálni titokban konzultálni az oroszokkal, hogyan lettek úrrá akkor a helyzeten.

Amit a felvételek mutatnak, az tipikusan az oroszok által elkövetett hibák gyűjteménye az 1. háborúból (itt most a városokban vívott harcra gondolok). Az oroszok ott szintén a páncélosokat küldték be elsőnek gyalogásgi biztosítás nélkül, majd csodálkoztak a veszteségeken.
 
  • Tetszik
Reactions: menroting and fip7

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 458
16 822
113
Hogyan? Az napi 40-50 teli repülő a nagyjából lezárt reptérről. Ez a repülőszám reális is lehet. Csak akkor minden külföldi ott maradt. Inkább az az igaz hogy 250.000en hagyták el izraelt, nem annyi állampolgár. Te nem Boki munkatársa vagy véletlenül? Ő szokta így ferdíteni az infót
A Ben Gurion se,nagyjából,se akárhogy,se sehogy nincs lezárva. Rohadt egyszerű,rámész bármelyik légitársaság honlapjára,és látod az eredményt. Fura,hogy le lehet csekkolni. Amúgy az eredeti cikk is úgy írja,hogy állampolgár. Gondolom az se jutott "eszedbe",hogy megnézd.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 885
27 515
113

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 885
35 639
113
☝️
MOST: Hatalmas palesztinpárti tüntetés zajlik Washington DC-ben

A gyűlés olyan nagy, hogy a Freedom Plaza tervezett találkozóhelye már nem tudja befogadni a tömeget.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 562
113
Türkiye eltörölte Netanjahut, Izrael háborús bűneit a Nemzetközi Büntetőbíróság elé viszi"
Az meg nem fogja se a körözést kiadni se a tárgyalni az ügyet, mert egy megrendelésre dolgozó kamu szervezet, aminek megvan hogy kiket vegzáljon és kiket ne. Az amerikaiak közűl sem vettek elő soha senkit az ICC-nél.