• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 836
113
„Üsd meg őket azonnal”: az amerikai szenátus bosszút követel Teheránra az amerikai megszállók meggyilkolása miatt, Irán készenlétbe helyezte csapatait.

Lindsey Graham amerikai szenátor felszólította az Egyesült Államokat, hogy támadja meg Iránt, miután három amerikai katona meghalt egy katonai bázison Jordánia és Szíria határán.

Biden korábban azt mondta, hogy „Irán-hű” csoportok felelősek a támadásért.
Источник: https://rusvesna.su/news/1706474269
Na pont ez az, amit az orosz akar. Mert nem Oroszország fogja megtámadni a NATOt, hanem Irán, méghozzá önvédelemből. Tökéletesen kiismerték az amerikaiakat. Ezért is furcsa ez a tökörészés, pontosabban vsz az amerikaiak is rájöttek, hogy mire megy ki a játék.

Irán mindent megkapott a ruszkiktól és szerintem Kínától: drónokért cserébe légvédelem, fegyverek tervei, gyártási engedély, mellé felderítés. Emberanyag van, rakéta van. Légi háború lesz. Másra nincs esélye a NATOnak, és nincs ideje sem, hogy felállítsanak komótosan egy hadsereget, mint Iraknál tették, és megtámadják Iránt. Itt kivételesen mindent be fognak vetni a levegőben. De Irán nem Jemen és nem Szerbia kategória. Komoly buli lesz, ha a NATO megtámadja Iránt.

Oroszország problémája, hogy nem tudja megcsapni a nyugati országokat. Irán simán meg fogja próbálni, méghozzá "önvédelemből" fogja megpróbálni. Az USAt nem hiszem, hogy el fogja érni, de Nyugat-Európát?

Elviszi az oroszoktól rettegő barom nyugati wokekomcsi elithez a háborút, de nem Oroszország által kapnak a pofájukba, hanem Irán által. Ezért ott fog könyörögni a nyugat a ruszkiknak, hogy adjatok gázt, adjatok olajat, mert leáll az egész nyugat. Lesz még itt olyan jelenet, hogy teli szájjal fogja szidni a kollektív EU Ukrajnát, csak hogy kiengesztelje a ruszkikat, hogy ne álljon le az Iránnal való háború miatt az egész nyugati gazdaság. XX milla muszlim van Európában. Ha ekkora bulit csaptak a palesztínok miatt, mekkorát fognak a majd Irán miatt!

Nem fogok örülni ennek, de ez vsz meg fog történni. És brutális lesz az EUs gazdaságokra nézve.

Irán fogja proxyzni a nyugatot, és Oroszországtól ehhez minden meg fog kapni. A focit két csapat játssza, ezt kellene felfognia a nyugatnak vagy elpusztul.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 376
45 762
113

Az Egyesült Államok titkos hadműveletet indíthat Irán ellen - Bloomberg​

...
A Bloomberg forrása szerint az Egyesült Államok több válaszlehetőséget is mérlegel. Az egyik egy titkos hadművelet, amelynek során Washington lecsap Iránra.
Ebben az esetben az Egyesült Államok nem vállalja a felelősséget, hanem „világos jelzést küld” Teheránnak.

A második lehetőségnél iráni tisztviselők lesznek a célpontok, ahogy az volt Donald Trump volt amerikai elnök idején is, aki 2020 januárjában elrendelte a Kassem Szulejmáni tábornok megölésére irányuló hadműveletet. Trump azt mondta, hogy a tábornok az idők során „amerikaiak ezreit ölt meg vagy sebesített meg”, és „sok további meggyilkolását tervezte”.

Függetlenül attól, hogy mit választ az Egyesült Államok, Biden döntése lesz az egyik legfontosabb elnöksége alatt – írja az ügynökség.
Meg akarja büntetni a támaszpont elleni támadás felelőseit, és meg akarja fékezni Iránt, de ez közvetlen konfrontációhoz vezethet Teheránnal.

Az eszkaláció alááshatja az Egyesült Államok azon erőfeszítéseit, hogy fegyverszünetet kössön Izrael és a Gázai övezet között, és Washingtonnak mérlegelnie kell a „további gazdasági zűrzavar” lehetőségét. Január 29-én reggel, az ázsiai kereskedés nyitásakor a Brent olaj hordónkénti ára 84,8 dollárra emelkedett, ami 2023 novembere óta a maximum.

Az amerikai vezető korábban azt ígérte, hogy az Egyesült Államok „bármikor és az általunk választott módon bíróság elé állítja a felelősöket”. A Pentagon azt is közölte, hogy „minden szükséges lépést megtesz az Egyesült Államok, csapataink és érdekeink védelme érdekében”.
Источник: https://rusvesna.su/news/1706527395
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 836
113
Úgy néz ki elkezdődött amiről írtunk korábban:

Szart se tudnak ezek megvédeni. És ezek még nem is Irán, miközben pár bohóc Irán elleni hadműveletekről beszél.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 935
21 554
113
Úgy néz ki elkezdődött amiről írtunk korábban:

Szart se tudnak ezek megvédeni. És ezek még nem is Irán, miközben pár bohóc Irán elleni hadműveletekről beszél.
Így telefonon ez tényleg egy WASP osztálynak néz ki. Bár akár valami régebbi gyakorlatról is lehet a videó.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 136
12 063
113
GFBLe0XWgAAD2nD
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 628
5 351
113
Úgy néz ki elkezdődött amiről írtunk korábban:

Szart se tudnak ezek megvédeni. És ezek még nem is Irán, miközben pár bohóc Irán elleni hadműveletekről beszél.

Ez a USS Bonhomme Richard San Diego-ban, 2020-ban.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
Hamarosan kezdődő katonai műveletet jelentett be a libanoni határon Joáv Galant izraeli védelmi miniszter hétfőn a Gázai övezet peremén állomásozó csapatoknál tett látogatása során.

Mint mondta, ehhez csapatokat vonnak ki a Gázai övezetből a zsidó állam északi részére, ahol "nagyon hamar akcióba fognak lépni az északi csapatok megerősítése végett".


Galant közölte azt is, hogy a tartalékosokat fokozatosan leszerelik, hogy "készen legyenek és felkészüljenek jövőbeli bevetésekre". A miniszter a Gázai övezetben zajló harcok kapcsán megjegyezte, hogy a Hamász elleni háború "még hónapokig eltarthat".

A tárcavezető nemrég arról számolt be, hogy Izrael szorosan nyomon követi a helyzetet a libanoni határon, ahol a Hezbollah síita milícia "provokációkat folytat". "Nem akarunk háborút, de készek vagyunk megbirkózni bármely helyzettel, amely északon kibontakozhat" - tette hozzá.

Szinte naponta jelentenek összecsapásokat az izraeli hadsereg és az iráni támogatást élvező, valamint a Hamásszal is szövetséges síita milícia között a libanoni-izraeli határon. Libanonban a Hamász is jelen van, és az arab ország területéről gyakran indít rakétákat Izrael északi területei ellen.

A Hezbollah hétfőn közölte, hogy tíz támadást hajtott végre izraeli állások ellen a határ mentén, amelyek során iráni gyártmányú Falak-1 rakétákat is felhasznált.

(MTI nyomán)

Forrás: https://kuruc.info/r/67/269784/
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93

A Királyi Haditengerészet egyik rombolója vagy fregattja sem képes cirkálórakétákat kilőni szárazföldi célpontokra. Egy brit védelmi minisztériumi forrás szerint a HMS Diamond romboló nem csatlakozott a huszi célpontok elleni megtorló csapásokhoz, mert nem volt meg a „képessége szárazföldi célpontok támadásra”.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 376
45 762
113

Az Egyesült Államok erőteljes választ készül Iránnal szemben, miután csapást mért egy közel-keleti amerikai támaszpontra – a Politico​

Biden, akiről köztudott, hogy szeretné korlátozni a konfliktust, és elkerülni, hogy az Egyesült Államokat egy újabb közel-keleti háborúba vonják be, csapatát katonai lehetőségek kidolgozására utasította a hétvégi támadásra válaszul.

A kiadvány arról számol be, hogy a Pentagon fontolgatja az iráni személyzet csapását Szíriában vagy Irakban, vagy az iráni haditengerészeti erők célba vételét a Perzsa-öbölben – közölték források a Politico-val.

"A tisztviselők azt sugallták, hogy amint az elnök engedélyt ad, a válasz valószínűleg a következő néhány napon belül meg fog kezdődni, és hullámokban fog érkezni egy sor célpontra" - jelentette a Politico.
A kiadvány szerint Biden egy sor olyan válaszlehetőséget rendelt el Iránnak, amely határozottan elrettent más támadásoktól, ugyanakkor elkerülheti a helyzet további fellobbanását egy „már parázsló régióban”.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1706598392