• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 908
15 421
113
Solemani halála után is úgy lőtték az amerikai bázisokat irakban hogy szóltak melyiket lövik és hol.

Igen az látványosan le volt boltolva Trumppal. Mindenki kakaskodott egy kicsit és mindenki nyert.

Szerintem itt most nem ez ugyanaz a helyzet. Solemani egy csendes háborút vezetett az amerikai megszállók ellen, kvázi legitim célpont volt egy hadüzenet nélküli háborúban.

Izrael viszont már jó ideje csépeli Iránt minden komolyabb előzmény nélkül (stuxnet, iráni tudósok rendszeres halála, izraeli légicsapások).

Ha úgy vesszük, az Irániak az elmúlt 80 évben nagy türelemmel viselték el a boxzsák szerepét csak mert nem voltak hajlandók befeküdni a volt gyarmattartó hatalmaknak. És közben készültek. Irakban pedig már győztek is.

Iránnak mostanra nem csak elege lett, hanem Irakban, Ukrajnában már jól letesztelt képességei is válaszcsapásra.
 

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
356
2 098
93
Az izraeli hadsereg szerint Irán több drónt indított izraeli terület ellen, csaknem két héttel azután, hogy Izrael támadást indított a szíriai konzulátus ellen. A hadsereg szerint a drónok érkezése órákig tart.

A jordán légvédelem készen áll minden olyan iráni repülőgép lelövésére, amely megsérti a légterét. A Reuters két regionális biztonsági forrásra hivatkozva arról számol be, hogy Jordánia légvédelme kész feltartóztatni és lelőni minden iráni drónt vagy repülőgépet, amely megsérti a légterét. A források szerint a hadsereg is fokozott készültségben van és radarrendszerek figyelik a drónok tevékenységét.

Forrás:
aljazeera.com
(folyamatosan frissül)

3 perce frissitve .... Az Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) közleményt adott ki: „Műveletet indítottunk drónok és rakéták felhasználásával, válaszul a cionista entitás bűntettére, amellyel Irán szíriai konzulátusát vette célba”.
A hadműveletet több tucat rakétával és drónnal hajtották végre, hogy konkrét célpontokat csapjanak le a megszállt területeken– áll a közleményben.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 368
10 837
113
A WTO elleni támadást pár perc késéssel kezdtem nézni; a haver hívott telefonon, hogy kapcsoljak az élő közvetítésre...

2014 május másodikán folyamatosan és döbbenten követtem az ogyesszai fejleményeket itt a fórumon:

Erre most megint LIVE látom a történelem újabb fordulópontját!?
Eszem megáll...

Jobb lesz ha elteszem magam aludni...
 

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
2 277
7 382
113
Az igazi csavar akkor jönne ha pár nap múlva Kína le rohanja Tajvant és Oroszország megindítja a tavaszi offenzivat
Na akkor USA és az egész NATO helyben lecumizza magát… mert ennyi fele nem tud szakadni a szövetség semmilyen értelemben
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 709
28 197
113
ABC forrásai szerint összesen 400-500 drónt és cirkáló rakétát (utóbbinál 100-ról beszélnek) indíthat Irán Izraelre

Szerintem aki kocsi tulajdonos reggel ahogy nyit a kút tankolja tele a hordó ára ki fog lőni
Pont ezt akartam mondani