Moszul, Intisar negyed, rakéta manufaktúra és raktár.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem tudom, kinek hogy, de szerintem ez így ebben a formában megfogja változtatni a jövőben a hadviselést. Már így is hatékony, de ha négyszer nagyobb felhajtó erővel rendelkezne lehetne kumulatív töltettel is indítani a technika ellen. Tudtommal nem sok tank tudná állni a sarat. Vagy a látott gránátból négyet indítani egyszerre. A ható sugár kb 20-30 nm lenne. És mindezt több ezer pár száz dolláros drónal.Moszul, akcióban az ISIS "légiereje"
Nem tudom, kinek hogy, de szerintem ez így ebben a formában megfogja változtatni a jövőben a hadviselést. Már így is hatékony, de ha négyszer nagyobb felhajtó erővel rendelkezne lehetne kumulatív töltettel is indítani a technika ellen. Tudtommal nem sok tank tudná állni a sarat. Vagy a látott gránátból négyet indítani egyszerre. A ható sugár kb 20-30 nm lenne. És mindezt több ezer pár száz dolláros drónal.
Már meg is van a MH fejlesztési iránya!
Moszul, akcióban az ISIS "légiereje"
Normális esetben mikron megy az adat. Hány országot ismersz akinek van megfelelő zavarója? A teljes védettséghez szazadonként kéne három kocsi. Kocsinként min 2 fős legénység. Ehez honnan szednek embereket? És mennyibe fog ez kerülni? Már mint üzemelni őket.Szerintem nem, legfeljebb a szírhez hasonló sokadrangú erők ellen.
Miért.
-Folyamatos adatkapcsolat kell a drónnal ha nem fix célok ellen megy, mert akkor elég a GPS is. Jobb helyeken a GPS-t 0-24 zavarják.
-Ha adatkapcsolat van, akkor egy jókora, egy irányból jövő kisugárzás is. Egyrészt zavarható, másrészt kisebb-nagyobb terület meghatározható, mint az antenna és jó eséllyel vele az operátorok helye. Arra válaszul mehet a saját drón vagy a hagyományos szeretetcsomagok.
-De ha más nem akkor a "besugárzásjelző" megmondja mikor kell szétszóródni és fedezékbe húzódni, aztán rögtön nem éri meg.
Önálló operálásra képes eszközökkel persze nem lesz ilyen egyszerű a helyzet, tippem szerint egy ultrakönnyű légvédelmi kategória fog kifejlődni hamarosan, és aki megengedheti az az IFV-kre is radart fog tenni.
Az IED-zavarókhoz sem kell külön jármű külön személyzettel, plusz az egész amit írtam automatizálható, mint a rep.gépek besugárzásjelzői. Nem rossz ez a kis drón csak így sérülékeny. Önálló alakfelismerési képességgel (mondjuk harckocsik ellen), kumulatív gránátot dobva (milyen jó lenne rájuk az AMP-69 gránátja) már más lesz a helyzet, bár a pontos dobáshoz alacsonyan kell repülnie akkor megint könnyen kilőhető.Normális esetben mikron megy az adat. Hány országot ismersz akinek van megfelelő zavarója? A teljes védettséghez szazadonként kéne három kocsi. Kocsinként min 2 fős legénység. Ehez honnan szednek embereket? És mennyibe fog ez kerülni? Már mint üzemelni őket.
A harckocsik páncélját is folyamatosan javítják, mégis léteznek páncéltörő lövedékek és rakéták.
Nem olyan rossz az
Jönnek az RC vadászgépek.Szerintem nem, legfeljebb a szírhez hasonló sokadrangú erők ellen.
Miért.
-Folyamatos adatkapcsolat kell a drónnal ha nem fix célok ellen megy, mert akkor elég a GPS is. Jobb helyeken a GPS-t 0-24 zavarják.
-Ha adatkapcsolat van, akkor egy jókora, egy irányból jövő kisugárzás is. Egyrészt zavarható, másrészt kisebb-nagyobb terület meghatározható, mint az antenna és jó eséllyel vele az operátorok helye. Arra válaszul mehet a saját drón vagy a hagyományos szeretetcsomagok.
-De ha más nem akkor a "besugárzásjelző" megmondja mikor kell szétszóródni és fedezékbe húzódni, aztán rögtön nem éri meg.
Önálló operálásra képes eszközökkel persze nem lesz ilyen egyszerű a helyzet, tippem szerint egy ultrakönnyű légvédelmi kategória fog kifejlődni hamarosan, és aki megengedheti az az IFV-kre is radart fog tenni.
Ilyesmi?tippem szerint egy ultrakönnyű légvédelmi kategória fog kifejlődni hamarosan.