Tényleg a részletekbe nem akarok belemenni, pusztán azért mert ÉN NEM ÉRTEK hozzá, nem is ez a dolgom hogy kitaláljam ennek a problémának mi lehet a megoldása.
Fogalmam sincs hogy mennyit és hogyan kéne fizetni ahhoz hogy legyen a rendszernek a fiatalok számára behívó ereje, a már rendszerben lévők felé meg kellő megtartó erő! Ez egy olyan komplex kérdéskör, amiben azt is folyamatosan figyelni kéne, hogy a versenyszféra épp mit tud nyújtani, mennyi az a minimum amiből egyáltalán el lehet kezdeni felépíteni a 20-as évei elején egy fiatal férfinek/nőnek a saját önálló életét, etc...
Az biztos, hogy sok minden nem csak pénz kérdés lenne hogy javítsanak a helyzeten, vagy nem most - azonnal lenne egyszerre sok-nagy kiadás az országnak.
Ezek a rendvédelmi területek SOHA nem voltak jól megfizetve a múltban sem nálunk, viszont az tény hogy jóval kevesebb basztatás/túlzásba vitt ellenőrzés(nem vagyok ellenőrzés ellenes, sőt! de egy határt nem kéne átlépni, amit sokan joggal BASZOGATÁSNAK élnek meg) volt, no meg a korkedvezményes nyugdíj(amivel tudom, TUDOM hogy sokan szemtelenül visszaéltek, elment nekem is nem egy közvetlen kollégám 40 körül, makk egészségesen FÜV-ön, ez se volt jó, vagy igazságos...) is csalogató volt!
Ahogy az mellett sem szabad elmenni, hogy a 12/24 - 12/48 egy élhetetlen szar munkarend, a 24/48, pláne a 24/72 mellett sokkal több ember tudott ÚGY mellé keresni az amúgy szar hivatásos fizetése mellé, hogy volt ideje még egy picit a családjára is, meg arra hogy pénzt keressen valahol civilben valós TERMELŐ munkával.
Nekem ennyi a meglátásom, de tényleg nincs nálam a bölcsek köve, nem az én dolgom kitalálni hogy mit kéne csinálni, az enyém ennyi volt úgy érzem, hogy megpróbáltam leírni a lehető legegzaktabbul, hátha valaki látja, és célba ér...
Nagy reményeim nincsenek, a saját lelkiismeretemnek viszont jót tett!
Valahogy erre egy jól kidolgozott, tisztességes és korrekt választ kéne adni, erre a kérdésre, de nem 5 év múlva. Tudom hogy nem könnyű, de nincs hova hátrálni, mert nagy baj lesz. Nincsenek évek már tovább ezekben a szervezetekben!