Ahogy én látom ez az egész lenegyelországi migráns támadás egy nagy semmi. Nálunk a 175 km szakasz nagy részén csinálták ugyanezt, úgy hogy az elején nálunk sem volt csak szögesdrót. Az elmúlt években voltak lengyelek is nálunk a határon szép számmal. Pontosan tudják mi a felállás. Ha nálunk nem tudnak átjönni, akkor náluk sem fognak. Lényegében a felvételeken látható hogy gázt is alig használnak, egy szutyok vízágyút nem vetettek be.
Ezek a teátrális visitozós videok meg kb a nullával egyenlőek. Ilyen videókból nekem és a csapaterős századom valamennyi tagjának volt tucatjával a mobilján, mert volt hogy unatkozásból vettük fel őket.
A "tömeg" is mi már? Pár százan vannak egy szük határsávban. Azt hittem a videók megynitása előtt hogy valami nagy karate lesz, erre fel levittek a földre pár embert. Nagy kaland.
A buli akkor kezdődik, mikor majd megfogják a lengyelek az átjutott majmot, aztán hórukkal dobják vissza a gyoda felett, aztán ha beleakad, akkor beleakad.
Most még ott tartanak ahogy látom, hogy az átjutottakat eljárás alá vonják. Ebből látszik hogy lényegében még semmilyen nyomás nincs rajtuk, és a kapacitás korlátuk közelében sincsenek. Majd mikor már telibe leszarják, csak visszarugdossák a migriket a kerítés belorussz oldalára, az már jelzi hogy elfogyott a túlóra keret, meg a lengyel igazságszolgáltatás belefulladt az ügyek feldolgozásába, mert nincs elég tolmács, ügyvéd, ember, idegenrendész a rengeteg ember lengyel törvények szerinti szabályos eljárá alá vételéhez.
Most még lazulás van.