Nincs itt a gyártás teljes vertikumában, így ha a felvevő oldal nem megy, vagy a beszállító oldal nem megy, akkor ugyanúgy leállás lesz, ahogy a raktárak megtelnek/kiürülnek. Lásd még: chip hiány következményei.
Ja igen a csiphiányt kihagytam. Az is mesterséges, árfelhajtó célzatú manipuláció. Fellelhetőségét, előállítási kapacitását tekintve nincs sem energiahordozó, sem konténer, sem élelmiszer, sem semmilyen kritikus hiány világszinten. Biztos vagyok benne, hogy minden, globálisan is meghatározó gazdasági szereplő egyre jobban jár. Gyógyszeripar, energiaipar, fegyver, tech, IT, fokozódik a tőke koncentrációja. Valós, lokális vagy enyhe konfliktusforrásokat hatalmasra fújnak a média segítségével,pl egészségügyi, etnikai, vallási, agro-klimatikus, logisztikai téren, ezzel elérve, hogy az emberek résztvegyenek benne vagy viseljék a "terheit". Ami viszont mindig benne van a pakliban, az hogy túltolják a biciklit és elindul vagy egy globális pacifista, vagy nyugati elitellenes engedetlenségi mozgalom, vagy egy atomháború. Ebben a kötéltáncban mindkét véglet benne van szerintem. Az előbbi azért, mert a politika és a média kurvái egyre silányabbak, és lassan azt az egyszerű ripacskodást sem képesek eljátszani ami az illúziókeltéshez kellene, az utóbbi pedig azért, mert aki halál komolyan veszi a fenti konfliktusforrásokat, az egyre radikalizálódik, és tulajdonképpen az a csoda, hogy még nem jutott olyan kézbe egytlen olyan atomfegyver sem amely az használná. A politikai elit silányulásával viszont adódhat ilyen helyzet. A narkó, a demencia, a vallási radikalizmus, a narcisztikus pszichopátia, illetve bármelyik kombinációja egy átmeneti pszichotikus állapottal képes erre. Az ellenszer részünkről a folyamatos deeszkalációs törekvés valamint a minél folyamatosabb tudatos döntéshozatal a mindennapokban. Magamon kezdem: sajnálom már, hogy leálltam iszapbirkózni provokátorokkal, trollokkal, hiszterizált vagy végtelenül cinikus emberekkel, de azt is sajnálom amikor szó nélkül hagytam a tudomásomra jutott provokációt.