A osztrák -magyar flotta több hajója ,utána kéne néznem pontosan melyikek, a "Novara"-ra emlékszem, rendszeresen tett távol-Keleti utat, amely út a tiszt képző tanfolyamok záró eleme volt. Így lehetséges hogy a tetoválás egy ilyen teljesítés "igazolása".
A tetoválások nagyon fontos üzeneteket hordoztak, és társadalmi pozició jelző funkciója volt, amíg öncéluvá nem vált.
Könnyen lehet, hogy egy ilyen teljesítés igazolása volt Horthy tetkója.
Az, hogy hogy milyen társadalmi pozíciót jeleznek.. ebben is igazad lehet, nem rég linkelt valaki egy cikket valamely Dél-amerikai börtönről, meg a rommá varrt lakóiról.
A börtöntöltelékek közt kiugró népszerűségnek örvendenek a tetkók. Jóval népszerűbbek, mint a kormányzók meg az államférfiak körében. csak hogy reflektáljak a Miklósokra.
És szerintem itt van a kutya elásva, nagyon jól írtad szerintem.
Öncélú... bizony, a mai tetkósok 95% nem a Horthy, meg a II. Miklós Cár féle kategória. Hogy esetleg életútjuk, munkájuk, hivatásuk, cselekedeteik révén kiérdemelték vagy ilyesmi.
Szimplán hiúság, egó, képmutatás, megbélyegzés (börtönviseltek) manapság ezek a fő motivációk a tetkóra, én ezt látom. És ezen egy két valóban kiemelkedő, tetovált karakter nem fog változtatni, mert ők a kivételek.
Szerintem úgy általában ostobaság elítélni valakit csak azért mert tetoválása van. Sok embert ismerek akinek van és abszolút inteligens emberek. Amúgy meg ha már államférfiak és tetoválások.
Elítélni a bűnt kell, nem az embert.
Például a börtönviseltet nem azért kell elítélni, mert tetkós, hanem mert rabolt, ölt, csalt, erőszakolt.
Egy olyan embert, akin olyan tetoválások vannak amiknek semmilyen alapja, létjogosultsága nincs, hogy rajta legyen, pusztán az öncél, meg a hiúság motiválta rá, itt azért más a helyzet, engem azért zavar a képmutatás, meg a hazugság, amikor jön az ember, rá tetoválva a kereszt meg a Szűz Mária azt egy Mi atyánkot nem tud elmondani, meglop másokat, gyökér módon bánik a másik emberrel, tehát az életvitele nem igazolja vissza azt a meggyőződést, amit a tetoválása sugall... engem ez rendkívül ki tud hozni a sodromból, mert ez az ember nem méltó rá, hogy azt a szimbólumot viselje. Sőt, egyenesen szégyent hoz rá, meggyalázza azt.
Flamand esetében sem az a tény bosszantott fel, hogy tetovált, abszolút nem érdekelnek a náci firkálmányai, ha ennyi esze van, hogy megbélyegzi magát egy totalitárius, elnyomó birodalom jelképeivel, az ő dolga...de az, hogy egy ilyen ember aki a nácikkal szimpatizál, aztán még magára rak egy keresztény vallási utalást, hiszen a Templomosok, az egy egyházi lovagrend volt, az blaszfémia. Rohadtul nem méltó rá.