![mandiner.hu](https://cdn.mandiner.hu/2023/10/BaXWE4JnLwk4KcVupHnQ0HIXbEGeXeAPRmKv-so5Ll8/fill/1200/675/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY1ZDIxOGYyYzBlOTQ2NDI5ZGJiNDBhM2I0NTg5YzU0.jpg)
A lehetséges új liberális lengyel védelmi miniszter máris leépítené az ország hadseregét - Mandiner
Tomasz Siemoniak szerint indokolatlanul sok katonája van Lengyelországnak.
![mandiner.hu](https://mandiner.hu/favicon.png)
Vajon erre gondolt Kaczynski mint ruszki beavatkozás?
![Big Grin :D :D](/data/assets/smilies/biggrin.png)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Csak akkor lehet vakarni a fejtetőket, hogy egy 150 000-es haderő mit fog majd kezdeni annyi berendelt technikával.![]()
A lehetséges új liberális lengyel védelmi miniszter máris leépítené az ország hadseregét - Mandiner
Tomasz Siemoniak szerint indokolatlanul sok katonája van Lengyelországnak.mandiner.hu
Vajon erre gondolt Kaczynski mint ruszki beavatkozás?![]()
Lemondják a megrendeléseket.Csak akkor lehet vakarni a fejtetőket, hogy egy 150 000-es haderő mit fog majd kezdeni annyi berendelt technikával.
Odaadják Ukrajnának?Lemondják a megrendeléseket.
Annak a hozzuk beköltözött amerikaiak nem fognak örülni, mert rossz az üzletenek. Vagy mégjobban beköltöznek hozuk, hogy a 150,000 alkalom adtán ki se tudja rakni őket.Lemondják a megrendeléseket.
Csak a mandinerben nem tudnak számolni.![]()
Tomasz Siemoniak szerint indokolatlanul sok katonája van Lengyelországnak.mandiner.hu
Mennyi haditechnikája volt a néphadseregnek?Csak akkor lehet vakarni a fejtetőket, hogy egy 150 000-es haderő mit fog majd kezdeni annyi berendelt technikával.
Kaliňák kinevezésének másodperceit tucatszor végignéztem és szakdtam a röhögéstől Csaputka arcát látva. Már ezért megérte!Čaputová kinevezte a negyedik Fico-kormányt
...meg a @PavolR -k a HTKA-n.Csak a mandinerben nem tudnak számolni.
Pár hónap becsitúl ez a választóinak szólt meg az sns ek.Jól indított a csávó...no PavoIR..gondolom ez nem volt a számításban!
![]()
Kész, vége: hivatalosan is elvesztette egyik fegyverbeszállítóját Ukrajna
Robert Fico, Szlovákia újonnan kinevezett miniszterelnöke a kétnapos uniós csúcs előtt Pozsonyban csütörtökön bejelentette: elutasítja az Oroszország elleni további szankciókat, és nem támogatja az Ukrajnának történő fegyverszállítást sem - számolt be honlapján a Pravda című pozsonyi lap.www.portfolio.hu
2024 végén jár le,és azt nem hosszabítják meg. Viszont addigra Ukrajna ebben a formájában már a múlté lesz. Tehát tök mindegy mit brekeg az ukrán bohóc.Ukrajna döntött: elzárják az orosz gázcsapot Európa felé
Ez a döntés a hazánkba érkező szállítmányok közel negyedét érinti.10perc.hu
Mekkora jó arcok, hogy segítenek az oroszok elleni szankciók betartásában Európának. Hiába no, itt a helyük az Unióban!
2. felvonás:![]()
Nekem ez nagyon furcsa.![]()
Lehet,ez a Tusk a földön jár,és tisztában van a realitásokkal. Azzal együtt egy seggfej.Nekem ez nagyon furcsa.
Az már eddig is világos volt, hogy a lengyel haderőfejlesztés számai átlépték az illuzórikus értékeket.
Meg, hogy nem látni, mi a finanszírozás valós alapja.
De az eddigi ellenzék nacionalista-védelem- és identitáspolitikai kérdésekben már eddig is gondban volt, hogy nem árulhatott más gyékényen, mint a kormány.
Háborús időkben kormány és ellenzék egyaránt amerikapárti és oroszellenes kellett, hogy legyen, tehát a haderőfejlesztés megkérdőjelezése könnyen a hazaárulás vádját is magával hozhatta, főleg a kampányban.
Erre most az új kormány bejelenti, hogy drasztikusan csökkenteni kezdik, amit idáig még növelni akartak?
Mert nem arról van szó, hogy a jelenlegi 187 ezerről 150 ezerre csökkentenék a haderőt, hanem, hogy az idáig stabilan tervezett 300 ezer fős létszámot akarják megfelezni!
Drasztikus lépés az eddigiekhez képest a totál másik irányba.
Ennyire nem jók a számok?
De hiszen még kormányra se kerültek, azaz nem is világították át a gazdasági helyzetet, amit át kell majd venniük.
Nekem az a furcsa, hogy háborús időben a liberális kormányjelölt miért haderőcsökkentéssel indít, pont egy hatalmas ívű haderőfejlesztési megaprogram kellős közepén úgy, hogy még kormányra se került és még nem is vitatták idáig a dolgot.
Nekem ez úgy tűnik, mint egy kilencvenes évekből beragadt reflex a liberálisoknál, ami nem mellesleg egy azonnali politikai öngyilkossággal ér fel a jelenlegi időkben.
Mert ha a fejlesztési programok átvilágítását jelentették volna be, azt megértem.
Új programfelelősök, új kifizetések, újraosztott lapok, új meggazdagodások.
De csökkenteni?
Valahol olvastam régebben hogy a lengyel gazdaság stabilan plusz némi támogatással (anyagilag) egy 150-200 ezres max stabil létszámot visel el tartalékosokkal együtt.Nekem ez nagyon furcsa.
Az már eddig is világos volt, hogy a lengyel haderőfejlesztés számai átlépték az illuzórikus értékeket.
De az eddigi ellenzék nacionalista-védelem- és identitáspolitikai kérdésekben már eddig is gondban volt, hogy nem árulhatott más gyékényen, mint a kormány.
Háborús időkben kormány és ellenzék egyaránt amerikapárti és oroszellenes kellett, hogy legyen, tehát a haderőfejlesztés megkérdőjelezése könnyen a hazaárulás vádját is magával hozhatta, főleg a kampányban.
Erre most az új kormány bejelenti, hogy drasztikusan csökkenteni kezdik, amit idáig még növelni akartak?
Mert nem arról van szó, hogy a jelenlegi 187 ezerről 150 ezerre csökkentenék a haderőt, hanem, hogy az idáig stabilan tervezett 300 ezer fős létszámot akarják megfelezni!
De hiszen még kormányra se kerültek, azaz nem is világították át a gazdasági helyzetet, amit át kell majd venniük.
Nekem az a furcsa, hogy háborús időben a liberális kormányjelölt miért haderőcsökkentéssel indít, pont egy hatalmas ívű haderőfejlesztési megaprogram kellős közepén úgy, hogy még kormányra se került és még nem is vitatták idáig a dolgot.
Nekem ez úgy tűnik, mint egy kilencvenes évekből beragadt reflex a liberálisoknál, ami nem mellesleg egy azonnali politikai öngyilkossággal ér fel a jelenlegi időkben.
Mert ha a fejlesztési programok átvilágítását jelentették volna be, azt megértem.
De csökkenteni?
Annyira éreztem, hogy így lesz!
![]()
Duda: A PiS és az ellenzék is azt állítja, hogy megvan nekik a többség - Mandiner
Soha nem volt még ilyen helyzet – állítja a lengyel elnök.mandiner.hu
Lehet, hogy tényleg volt B terv? Valami zsarolás-féle, vagy az USA szólt le a haderőcsökkentés nyilatkozat után?
Izgi, mint egy Dobrev Klára beszéd!
Mivel remenytelen igeret lenne a nemeteknel nagyobb haderot megprobalni fenntartani, mikozben sehol nincsenek hozzajuk gazdasagilag, es feleakkora a lakossaguk. Ez semmi mas, mint a szokasos elmeroggyant, total elszallt lengyel nagyzasi mania; en 20 eve csak nezem a szememet forgatva, milyen szinten el vannak tajolva onnon nagysagukat meg fontossagukat illetoen...Nekem ez nagyon furcsa.
De csökkenteni?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..