Eldontottek ugye, hogy Lo-nak akkor most nekimegy Bruxelles.
Mai cikk a Rzeczpospolitaban (vezeto lap Lo-ban):
http://www.rp.pl/Dyplomacja/312219875-Warszawa-Londyn-Brexit-za-artykul-siodmy.html
A lenyege:
- Thesesa May Varsoba erkezett ma (azt irja a cikk, hogy ezt mar korabban eldontottek, es veletlen, hogy pont ma erkezett meg).
- Lo UK-t fogja segiteni a Brexit targyalasokon, a cikk szerint ez ra is fer Londonra, nem mennek jol a targyalasok UK szempontbol. Korabban erre London nem tudta Varsot ravenni, most igen.
- UK a 7-es cikkely ellen szavaz majd, hasonloan Mo-hoz es Csehohoz. Olaszo es Svedo viszont Lo ellen szavaz majd. A cikk szerint ha meg is lesz a szukseges 22 tamogato, akkor is tul ciki lenne ha ugy vernek keresztul, hogy tobb orszag is ellene van (Lo, UK, Mo es Cseho biztosan mar). Valamiert nem foglalkoznak azzal, hogy tobb lepcsos a folyamat es a vegso 22-tagot igenylo szavazasig el sem fog jutni, mivel Mo (vagy masik) eleve veto-zni fog, nem ertem miert.
- Szorosabbra fuzik a katonai egyutmukodest, titkosszolgalati info cseret, fegyverkezest, kozos gyakorlatokat porgetik fel. UK olyan katonai szerzodest ir ala Lo-val amilyent eddig csak Froval irt ala.
- jol elnosztalgiaztak rola, hogy a 2VH-ban is milyen jol egyuttmukodtek a nemetek ellen.
- egyutt penzelik a Belorusz mediat, hogy ellensulyozzak az orosz propagandat.
Ha valakit a reszletek is erdeklik, akkor angolra forditson, megneztem magyarul is, neha pont az ellenkezojet forditja mint a valos, az angol viszont hasznalhato.
Amugy a jobobldali mediabol a napokban nekem az jon le, hogy ketfele hozaallasa van az embereknek Loban jelenleg az "atombomba" 7-es cikkelyhez:
- nem erdekel a tema, a 7-es cikkely nem fontos kerdes
- fontos kerdes, de Lo egyszeruen tul fontos, hogy nagyon kocsogoskodjenek velunk, nem izgulok
Az nem igazan merul fel, hogy de jo, vegre tavolodunk az EU-tol. A balosok gondolom megint szornyulkodnek, hogy kerem itt diktatura van, mindig azt teszik, de nem figyelem a sajtojukat, szoval csak tippelek.