Ez sok, szerintem hülyeség. Nagy része az első listának jogos, mert tényleg tilos az LKW meg PKW forgalom, elvileg már jó ideje és eredetileg is, de ez az összes átkelő ami csak van a két ország közt. Ha lesz időm később lehet kiugrok megnézem. bár szerintem nem lesz, na mindegy. Ha ezt mind lezárnák az autósok elől akkor megszűnne a forgalom a nyugati határon. Hülyék ezek az újságírók, keltik itt a hisztériát. Az Irottkőnél meg eddig se mentél át semmi mással csak gyalog, meg max öszvérrel.
A
Rechnitz - Bucsu, Nikítsch - Zsira, Klingenbach - Sopron, Heíligenkreuz- Szentgotthárd, ezek pl szerintem tuti nyitva vannak mindennek. Öcsém is itt jár át az egyiken, tegnap is volt, szóval...
A Kiostermarienberg - Ólmod,Lutzmannsburg - Zsira,Nikifsch — Sopronkövesd, meg pl eddig is elméletileg tilos volt, csak traktor, bicikli meg gyalogos. Persze én is átjártam ezeken ha rövidíteni akartam, megúsztam mert nem kaptak el, de ha elkaptak volna akkor eddig is megbüntettek volna, ahogy néha meg is büntették ezt azt a renitenst. Amúgy megértem az osztrákot, meg ugye fosnak is a magyar cigányok, meg aljanép miatt hogy betörnek hozzájuk, mert volt mikor a lomtalanításkor a ház elé épp leparkolt robogót is elvitték. Másrészt ugye a forgalom, na az nem hiányzik senkinek, nem azért veszel házat egy nyugodt helyen hogy rá pár évre meg sztráda legyen melletted.
Másrészt ugye Schengen miatt meg ott mész ám át ahol akarsz, csak a tábla ne tiltsa és az okmányok legyenek nálad. Szóval ha átmész a földúton,vagy a szántáson, erdőben(bár ott inkább ne mert ezeknek maszek erdeik vannak) , akkor is átmehetsz.