Egyébként nem csak az én fantáziám, az USA úgy látszik elfogadja ezt a paktumot, mivel George Friedman is megint ilyeneket beszél:
"Friedman ennél borúlátóbb: szerinte Magyarország húsz éve épít kiszámíthatatlan szövetségeket, miközben a biztonságát egy olyan országra – az Egyesült Államokra – bízza, aki igazából csak két országgal foglalkozik a régióban: Lengyelországgal és Romániával. A legfontosabb lecke talán ez: az USA érdekei marginálisak Közép-Európában." https://mandiner.hu/cikk/20200522_george_friedman_orban_balazs_brainbar
És ezt mondom én is, az USA az Intermariumot is csak azért támogatja Közép-Európában, hogy katonai konfliktust robbantson ki, amelyet majd Oroszország (az új SZU) megnyer - hiszen "az USA érdekei marginálisak Közép-Európában". Valójában véve az USA terve Németországot és az EU-t célozza, nem Oroszországot.
Vagy az Intermariumot fordítja Németország ellen az EU-n belül, szerintem kifizetődőbb, mint bizonytalan lefutású háborús kalandorkodást elengedni...
Pl., ha amerikai nyomásra be kellene venni a romulánokat a V4-be, akkor tudnánk, hogy ez a dörgés.