A politikai megosztottság nem azonos a nemzeti szétszakítottsággal. Olyan meg, hogy mindenki nagyjából egy véleményre jut, sose lesz.
..
Vízióm nekem is van természetesen, hogy egy újjászervezett, Szent Korona tanra alapozott Magyar Királyságban milyen módon lehetne olyan politikai kormányformát és választási szisztémát meghonosítani, hogy egy adott választást követően a vesztes se érezze magát teljesen vesztesnek, de a győztes se magát totális győztesnek (konszociális demokrácia)! Majd egyszer lehet, hogy kifejtem...
..
A határon túliak a magyarság részei, mint ahogy a tengeren túlra vetődöttek is. A szavazati jog pedig egy fontos kötelék, ami erősíti, és segítheti fenntartani az identitásukat. Láthatatlan ezüstszál, ami jó, hogy végre van! Nagyon fontos pszichológiailag. Számos ország parlamentjének megválasztásában részt vehetnek külhoniak, elterjedt alapjog Európában is!
..
Onnantól fogva meg, hogy az anyaország kötelessége számos intézményt, programot, segítséget megszervezni nekik (nem is beszélve a jövőbeni, tényleges nemzetegyesítés lehetőségéről, ami iránt a pszichés attitűdöt folyamatosan fenn kell tartani magunkban), ez a minimum, hogy egy halvány beleszólás megillesse őket is, függetlenül attól, hogy hol adóznak. Arról nem is beszélve, hogy folyamatosan munkaerő-forrást biztosítanak az országnak, önmagukat adva értünk!
Trianon 100. évfordulója után pár nappal, azért kicsit fáj ezt ecsetelnem, hogy ennyi megelőlegezés, miért is illeti meg őket!
..
Ha majd valamikor valóban hazafias formációk jutnak be az Országgyűlésbe csak, akkor ez a kérdés eleve fel sem fog merülni többé!
Amúgy meg ahhoz képest hogy a nemzet negyede-harmada az anyaországon kívül él, a legutóbbi országgyűlési választáson a szavazatok
~96 %-a volt anyaországi és csak ~4 %-a határon túli!
Ettől kezdve akinek ez fáj, az irigy és kicsinyes, nekem az a véleményem.