Na, vesézzük ezt ki.
"egy olyan illiberális (magyarul "szabadságtalan")"
Uhh
... ennél demagógabban nem is nyithattál volna. Erős kezdés, sejteti a további színvonalat.
Ezzel azt akarod írni, hogy ma Magyarországon nincs szabadság ???
És ha már 0rbán szavaira hivatkozol, nézzük 0V álláspontját az illiberális demokráciáról:
"„Ne az legyen a magyar társadalom szervezőelve, hogy mindent szabad, ami más szabadságát nem sérti, hanem legyen az, hogy amit nem akarsz, hogy veled cselekedjenek, te se tedd azt másokkal.…
…A liberális demokrácia nem volt képes arra, hogy nyíltan kimondja és kötelezze – akár alkotmányos erővel – a mindenkori kormányokat arra, hogy munkájukkal a nemzeti érdekeket szolgálja. … Nem védte meg a liberális demokrácia, a liberális magyar állam nem védte meg a közösségi vagyont. … Aztán a liberális magyar állam nem védte meg az országot az eladósodástól. … Nem védte meg a családokat az adósrabszolgaságtól sem.…
…Ami Magyarországon ma történik, értelmezhető úgy, hogy a mindenkori politikai vezetés arra tesz kísérletet, hogy az emberek személyes munkája és érdeke, amelyet el kell ismerni, az a közösség, a nemzet életével szoros összefüggésben álljon, a kapcsolat megmaradjon, ez a kapcsolat erősödjön. Vagyis a magyar nemzet nem egyének puszta halmaza, hanem egy közösség, amelyet szervezni, erősíteni és építeni kell. Ilyen értelemben tehát az az új állam, amit Magyarországon építünk, illiberális állam, nem liberális állam. Nem tagadja a liberalizmus alapvető értékeit, mint a szabadság, de nem teszi ezt az ideológiát az államszerveződés központi elemévé, hanem egy attól eltérő, sajátos nemzeti megközelítést alkalmaz.”"
Ha ezt más írná, nem 0v, akkor is egyetértenék vele,ismerve a nagy nyugati demokráciák szánalmas lejtmenetét, rothadását, identitás nélküliségét.
Nem járható út ami nyugaton történik, ne kövessük őket a pusztulásba.
(a társadalom által konszezuálisan elfogadot) liberális demokráciát - Ez mi ? Mikor történt ez? Én csak a saját nevemben írok, én nem fogadtam el semmilyen liberális demokráciát... a demokráciát fogadtam el. Él és virul. 4 évente választhatok, hogy kit akarok hatalmon látni.
Magyarországon demokrácia van.. az emberek döntik el, milyen pártokra szavaznak. Ez tény.
Az, hogy 10 éve kétharmaddal nyer a jobboldal az annak köszönhető, hogy a baloldalon kritikán aluli, tökkelütött vagy félkegyelmű emberek vannak jobbik esetben, rosszabb esetben rosszindulatú magyargyűlölők és idegenérdekeket képviselő ügynökök.
Ezért ne a magyar demokráciát és választási rendszert hibáztasd.
"Amúgy, nem értem a hozzászólásod értelmét, amikor pont a MO-n hatalmon levo szubkultúra folytat "kulturharcot" és borít fel amit csak tudd."
Szubkultúra ?
Normális emberek kormányoznak ma, Magyarországon... Szubkultúrának nevezed a normális embereket ?
Nyugaton már lehet, hogy mindenki selejtes és aberrált, ott lehet, hogy megállja a helyét, ha le szubkultúrázod a keresztény értékrenden, erkölcsi és társadalmi alapon szerveződő és élő embereket, de ez itt Magyarország, itt még a hagyományos, a normális a "standard", nem az aberrált, haladóságnak és modernségnek hazudott, szivárványszínű, deviáns fertő.
Tehát, szubkultúrának én inkább a svédkormányt nevezném:
https://kuruc.info/r/4/135479/
Az új se jobb..igazi szubkultúra:
https://mandiner.hu/cikk/20190123_rasztalany_lett_a_sved_kulturalis_miniszter
Kultúrharc ? Igen, ez az. Meg kell védeni a klasszikus Európát, az erkölcsöt, az előrevivő, az ember méltóságát megtartó társadalmi normákat az azt rothasztó, megmérgező, a szabadságot szabadosságnak értelmező aberrált ideológiáktól, attól az eszmétől, ami aztmondja: "Nincs Isten.. az ember az Isten." Egy nagy lósz@rt.
Láttuk mi történik, ha az "ember az Isten":
"A kommunizmus fekete könyve becslések és levéltári kutatások alapján körülbelül 100 millióra teszi a kommunizmus áldozatainak számát az egész világon."
"A náci haderők legalább 17 millió civilt, köztük hatmillió zsidót és körülbelül másfél millió cigány gyilkoltak meg."
Az általad szándékosan vagy egyszerűen tudatlanságból védett balliberalizmus sem jobb, mint ez a kettő... csak ennél az ember lelkét igyekszenek megölni, azt, ami megkülönbözteti az állattól.