Nem számoltam nem voltam ott.De ezt a választást elcsalták ez egyértelmű.a napnál világosabb,hogy nem Lukasenko nyerte meg ezt a választást szerinted ahol ilyen tömeg megmozdulások vannak az 80%-s Lukasenko támogatottságot jelez,én nem hiszem.
Csak néhány példa a csalásra.
"Óriási csalásra utalt már az is, hogy a jogosultak negyven százaléka – a hivatalos adatok szerint – előre leadta a voksát, ami messze a legnagyobb arány bármilyen fehérorosz választáson. De voltak ennél sokkal egyértelműbb jelek is.
A szavazatokat közszolgák számlálják, és a kétezer jelentkező civil megfigyelőből nyolcat hagytak jóvá. Ennyien lehettek ott, hogy ellenőrizzék a választások tisztaságát egy tízmilliós országban. Sok független megfigyelő inkább az ajtók elé ült le, hogy legalább azt megszámolja, hányan adtak le szavazatot. Akadt olyan körzet, ahol száz százalék fölött volt a részvételi arány, ami stabil demokráciákban és a matematikában is ritkán történik meg.
A legamatőrebb csalási kísérlet talán az volt, amikor a szavazatszámláló bizottság tagjai egy létrán másztak ki az egyik szavazókör hátsó oldalán, vállukon tömött zsákokat cipelve."
A német kormányszóvívő is csalásról beszél.
"A minimális követelményeket sem tartották be a fehéroroszországi elnökválasztáson, az Európai Unióban pedig zajlik az egyeztetés, hogyan reagáljanak erre",
mondta hétfőn egy német kormányszóvivő.
Ezzel együtt a német külügyminisztérium szóvivője azt mondta, számos jel mutat arra, hogy csalások történtek a választáson, amit a hivatalos eredmények szerint Aljakszandr Lukasenka, az 1994 óta hatalmon levő elnök nyert meg 80,23 százalékkal..