A
altx
Guest
<blockquote rel="marton">http://oroszhirek.hu/index.php/politika/5394-oroszorszag-legvedelmi-rendszert-biztositana-szerbianak
Külön kiemelném az alábbiakat a cikkből:
""<b>Közvetlen segítséget</b> biztosítunk majd balkáni <b>szövetségesünknek</b>, és a legrövidebb időn belül elbíráljuk kérésüket" - hangsúlyozta <b>Dmitrij Rogozin</b>.
...
"Egyetlen katonai szövetséghez sem csatlakozunk, féltékenyen őrizzük szabadságunkat" - szögezte le a szerb miniszterelnök, aki Josip Broz Tito egykori jugoszláv elnököt is idézte, amikor azt mondta: "úgy élünk, mintha száz évig béke lenne, <b>de úgy készülünk, mintha valaki már holnap meg akarna minket támadni</b>".
Kiemelte: "Szerbia <b>nem lesz</b> könnyű célpont"."
Nos kérem szépen, ezek súlyos szavak.
És itt jutott eszembe, hogy régebben oldalakon keresztül vitatkozott velem valaki, hogy honnan veszem én azt, hogy Szerbia és Oroszo. szövetségesek, mert hogy Oroszország már magasról tesz Szerbiára, és hogy már eldöntött tény, hogy Szerbia az EU tagja lesz, és amikor én azt mondtam, hogy nem lesz, mert igencsak szorosak az orosz-szerb kulturális kötelékek, akkor azt a választ kaptam, hogy vegyem tudomásul, hogy manapság már ezek a kulturális kötelékek nem számítanak, mert a gazdasági kapcsolódási pontok ezerszer fontosabbak az EU és Szerbia között.
Erre tessék.
Oroszo. közvetlen (katonai) segítséget biztosít a balkáni szövetségesének.
Meg Szerbia úgy készül, mintha valaki már holnap meg akarná őket támadni.
Meg, hogy Szerbia nem lesz könnyű célpont.
Ezek szerint már eldöntött tény, hogy háború lesz a Balkánon, Szerbia lesz az elsődleges célpont, és Oroszo. úgy fogja védeni Szerbiát mint a szövetségesét.
Emlékeztetnék még mindenkit arra is, hogy azt is mondtam, hogy Magyarországnak legeslegfontosabb stratégiai érdeke az orosz oldalon álló Szerbiával a jó viszony fenntartása kell legyen, mert ellenkező esetben elveszítjük Magyarország keleti felét.
Ezt az állításomat továbbra is fenntartom.
</blockquote>
igen sulyos szavak. csak nem kell azert nagyon komolyan venni, a ruszkik, mind a szerbek is, elegge erosek a szavakban, de a tetek sokszor hianyoznak. ez mint politika, a ruszkiknak jol jonnek a szerbek hogy pulygasak oket meg hogy keresztbe tegyenek a nyugatnak es a nato-nak. nem erdekli oket szerbia annyira.
kit erdekelne egy orszag ami minden valasztas utan megvaltoztatja a kulso politikajat? vucic is csak jatszik, mindenkivel szepen mosolyogva, igerget mindenkinek oszevisza, aztan meg semmi.
senki sem veszi szerbiat komolyan. ez a fegyverkezes is mar 3 eves duma, elobb azt mondtak hogy modernizalt migeket veszunk, aszem 6db ..aztan mig35, aztan mar mig 29smt rol volt szo, par holnap mulva helikopterekrol, es a vegen semmi sem tortent. most meg a s300 a tema. ahogy kozelednek a valasztasok, ugy jonnek elo az ilyen hulyesegek hogy legyen mivel bolonditani a nepet.
csak egy valamire nem figyelnek az emberek, szerbia total korul van veve nato tagokkal. mihast fikaznanak valamit a szavakon kivul, mindgyart jonenek a szankciok es a telyes hatarzar. akkor meg a ruszkik bizony segiteni nem fognak. a szerbek meg majd eszik a fuvet ahogy a milosevic is mondta. ez bizony igy lenne, mert mar egyszer lattuk ezt elobben a kilencvenes evekben. sot meg durvabb is lehetne mert a nyugat is tanult valamit az akkori dolgokbol.
meg valami, ahogy latom a nepnek a nagyob resze betelt a politikabol es a haborubol, meg frissek a veresegek, senki nem akar harcolni es hiaba meghalni.