https://rusvesna.su/news/1613404514
A Kínai fél a Motor Szics miatti (választott bírósság előtti) kártérítési igényét 3.5 milliárd dollárról legalább 3.6 milliárd dollárra emelte.
Mikor jött a hír az üzletről, kétségbe is vontam az együttműködés sikerét. (Nekünk jóóóóó)
...pedig szerintem a törökök is ezt a területet pedzegetik.
...tank(?), lopakodójuk, drónjaik, "stb-jeik"?
...de nem hiszem, hogy sikerrel járnak majd. Szerintem az amcsik se nagyon szeretnék, Én se, sok komoly ellenérdekelt(irónia ON/OFF ), úgyhogy nem is fog sikerülni.
Haditechnikai szemszögből:Kifejted picit bővebben?
Érdekelne mire gondolsz, szívesen elolvasnám!
A törököknek a nagyobb drónjaikhoz nincs gázturbinájuk. Valahonnan szerezniük kellene. Ha maradt egyáltalán még a széteső ukrán államban, társadalomban, hadi-iparban ebből a technológiából termék-csoportból valami, azt tudják csak már eladni. Az amcsiknak ez nem kell, azok szerintem a termőföldet akarják.
Most volt hír, hogy a kínaiakkal sem tudtak korrekten üzletelni.
A törökök másként üzletelnek, azok kiszedik belőlük ha van még.
Lehet, hogy a tankjukhoz is kipróbálnák. Nem fog sikerülni, de ötletelni itt is lehet, lásd: Abrams, T-80U, Altay ???
...vagy esetleg a 2ütemű tankmotorjuk még, de a nagyobb, nagy-hatósugarú drónokhoz kell nekik turbo-prop.
Az van(volt ??? ) az ukránoknak a Motor-Szics-nél.
Bizt-Politikai szemszögből:
...de mint a hír jelzi, ott is gondok vannak, és sok sikert nem hallottam az ukrán hadi-/rep-gép-/gáztubina-gyártókról az elmúlt pár évben, és ehhez az új gazdájuknak is lesz egy-két szava
"Egyébként": Ez olyan szétverése mindennek, mint nálunk a rendszerváltás után, ugyanúgy a selejtet/tudatlant/naivat segítették hatalomra, majd visszaéltek vele..
Én "csak" azért vagyok "ellenérdekelt", mert ha ennél is nagyobb sz@rban lesznek, talán lesz olyan pillanat, amikor valamilyen hivatalos/nem-hivatalos/háttéralkus dologgal lemondanak Kárpátaljáról, és kapnak pár milliárdot. De ehhez az kell, hogy amíg náluk van ne kapjanak semmit, ezzel az állapottal ne járjanak jól!!! Mert ha igen akkor kezdődik a "...jól tejel a magyar marha!", fejjük meg, folyamat!
...lásd román, szerb "recept"!
...ilyen volt a bankok devizahitele, csak hogy érzékeltessem a nagyságrendjét!
Ha ezt a "fejést" próbálják, akkor a hivatalos támogatást a kintieknek --amit ilyenkor úgyis "lenyúlnak"-- át kell csoportosítani a Zrínyi 20??-be meg a titkosakhoz!
Sajnos ilyenkor választani kell, hogy kicsit lesz rossz és utána megoldódik, vagy folyamatosan rossz lesz, amíg fel nem számolják --a mi lenyúlt segélyeinkből-- a saját nemzet-részünket!
Ha azzal járnak jól, hogy visszaadják, akkor csak idő kérdése mikor, de lesz az az idő. amikor "tolonganak" a politikusaik --a képzeletbeli-- "kasszánál", mert csak egyszer(az egyik "csapatnak") lesz Budán kutyavásár! Akinek kell majd a pár milliárd $(lásd Német Egyesítés receptje), az beelőzi a többi helyi oligarcha csoportot, de csak ha pénzt akar!
Induljon a verseny!
A klasszikus: "...ilyen ez a pop-szakma!" (kb. )
U.i: Mivel nem tudtam, hogy a válasz melyik részére kérdeztél, kicsit "kibontott" választ adtam.
Remélhetőleg érthető lett, nem csapongtam túl sokat.