<blockquote rel="haubagoi"><blockquote rel="blitzkrieg"><blockquote rel="haubagoi"><blockquote rel="lgabo">valamelyik nap hallottam, hogy a törökök nem engedik be a nato hajókat a felségvizeikre? és még tagok?
nekem már az is megfordult a fejemben, hogy Törökország direkt ki akarja magát záratni a NATO-ból
és hogy miért?
lásd a "Dialogue Partner"-ek listáját jobboldalt itt:
https://en.wikipedia.org/wiki/Shanghai_Cooperation_Organisation
</blockquote>
Azért lőtték le az orosz gépet? </blockquote>
1. Az SCO vezetője Kína, nem Oroszo.
2. Egy emberéletet simán beáldoznak egy kamu haragszomrád helyzet megteremtéséért, amennyiben ez hosszú távon Oroszo., Töröko. érdekét szolgálja. Úgyhogy 1 pilóta halála miatt nem veszem le azt a scenario-t a lehetségesek listájáról, hogy Töröko. elsődleges célja, hogy miután a NATO-ból kizárják, Erdogan bejelentse, hogy kösz, akkor most belépünk az Eurázsiai Unióba és az SCO-ba (teljes jogú tagként). De hozzáteszem, ha Töröko. ezt meglépné, az még mindig nem feltétlenül jelentene oroszbarátságot. Ugyanis Töröko. egy Eurázsiai Unióba azért is beléphet, hogy Ankara Moszkva mellett 2. feje legyen az uniónak azért, hogy a türk népeket kiszakítsa.</blockquote>
Érdekes elméleteid vannak, csak az vele a bajom, hogy nagyon-nagyon messzemenő következtetéseket vonsz le egy-egy eseményből.
</blockquote>
Én nem messzemenő következtetéseket vonok le, hanem tippeket adok