[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
694
2 748
93
Hahó! Otthon okoskodjál! Az aktuális maffiakormányotok épp válságban van! Olaj is azért jut nektek, mert mi bekúrtuk a lapátnyelet az EU-s fogaskerekek közé. Ilyenkor nem sül le a bőr a képedről?

Milyen vétóról beszélsz?! Egyelőre a G7 pattog nem? Nem lesz itt semmilye csaPda, ne álmodozzál!
Nnna, ennyit a csapdáról (a csehek se lelkesednek az ársapkáért, sőt!):
Sapka a fejünkre kell...
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 306
33 334
113
Van a V4-nek himnusza? Kezdődhetne így is: Szövetségbe forrt szabad országok, A nagy Brüsszel kovácsolta frigy:

Ha valaki nem értené:

Egyelőre csak a lengyelek és mi, a cseheknél és a szlovákoknál a "moslék" ottani megfelelője van kormányon (illetve a cseheknél a kutyapárt ottani megfelelője is része a kormánynak). Csehországban és Szlovákiában is a tipikus, külső erők által hatalomra segített liberális kormány van - a legtöbb embert ez nem érdekelte, amíg jól mentek a dolgok, bedőltek a médiakampányoknak, az ottani sorosoid tüncikézők "korrupcióellenességének" stb. A szlovák államfő egy Soros-bábu, a kormányfő korábban sales-marketinges volt az USA-ban, mint MZP. Csak ő nem telefonokkal házalt, hanem vodkával. Ő (Heger) az a fajta figura, aminek Mzp-t is fel akarták építeni nálunk, turbókeresztény, van "igazikonzervatív" pártja (Olano) stb. Most már igen, keződnek a tüntetések az atlantista vonal ellen, kérdés mekkora támogatottság van ezek mögött.
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 306
33 334
113
Szóval kérdés, hogy a csehek és a szlovákok mennyire állnának a lengyel-magyar ügyben mellénk. A lengyelek rádöbbentek, hogy hiába az ukránok segítése, "Brüsszel" nem felejt, és a jelenlegi tengerentúli vezetést sem tekinthetik a barátjuknak.
Ettől még ugyanúgy támogatni fogják az ukránokat persze, héják lesznek szankcióügyben, de más ügyekben velünk vétóznának remélhetőleg.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 222
113
Szóval kérdés, hogy a csehek és a szlovákok mennyire állnának a lengyel-magyar ügyben mellénk.
Nincs lengyel-magyar ügy, teljesen ellentétes irányban haladunk, a lengyelek keményen ellentmondanak Brüsszelnek, míg Orbán letérdelt és mindent megtesz, hogy teljesítse a követeléseket.
A lengyelek rádöbbentek, hogy hiába az ukránok segítése, "Brüsszel" nem felejt, és a jelenlegi tengerentúli vezetést sem tekinthetik a barátjuknak.
Ettől még ugyanúgy támogatni fogják az ukránokat persze, héják lesznek szankcióügyben, de más ügyekben velünk vétóznának remélhetőleg.
A lengyelek semmilyen formában nem kötötték össze az ukránok segítését a brüsszeli ügyeikkel, ez két külön politika. Döbbenten olvastam már pár hete, hogy egyes magyarok azt hiszik, hogy bármi köze van a lengyel oroszgyűlöletnek ahhoz, hogy mit várnak el brüsszeltől. Soha, mégcsak meg se fordult a lengyelek fejében, hogy a két dolog akárcsak kapcsolatban lenne egymással. Attól, hogy brüsszelben csalódtak még jottányit nem fog változni az orosz-ukránpolitikájuk, mert eddig se volt kapcsolat a kettő között!

A lengyelek a saját vélt érdeküket követik a háború kapcsán és senkinek nem akarnak ezzel megfelelni. Ez egy lengyel-orosz háború az ő szemükben. A soha véget nem érő lengyel-orosz háború.
 
  • Tetszik
Reactions: ravenlord and enzo

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 801
30 696
113
Tudtommal mind a 7 (?) szankciós lépést folyamatosan hosszabbítani kell. Én is feltételeket szabnák a hosszabbitásért..
Aki ebbe jobban belement és megjogászkodta, azfelhomályosíthat a témában, de én ilyenről nem tudok. És amilyen aljasak és ahogy már a szavazás másnapján átbaszták Magyarországot meg Lengyelországot, nem hiszem, hogy hagytak volna egy olyan támadási felülett, hogy a hosszabbításokat félévente vagy évent meg kell szavazni egyhangúlag, inkább úgy képzelem, hogy a visszavonásig érvényben maradnak. Ha valaki biztosra tudja, akkor megkérem pontosítson.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113

Kaczynski: Lengyelországnak csak két szövetségese van - Ukrajna és Nagy-Britannia​

„Európai igazság” – 2022. szeptember 7., szerda, 20:16​

18192
A "Jog és Igazságosság" lengyel kormánypárt vezetője, Yaroslav Kaczyński úgy véli, hogy Lengyelország csak két szövetségesre tud összpontosítani - Ukrajnára és Nagy-Britanniára.

Amint az "Európai Igazság" tudósítója beszámol , Kaczyński egy gazdasági fórumon nyilatkozott a lengyelországi Karpacz városában.

"Az idők változnak, és ezekből az időkből tapasztalataink alapján azt látjuk, hogy csak két szövetségesünk van. Először is Ukrajna. A második szövetségesünk pedig Anglia" - mondta.

Kaczynski szerint az új korszakban "Ukrajna megnyeri a háborút, mi pedig Ukrajna mellé fogunk állni".

A PiS vezetője ugyanakkor bírálta az Európai Uniót, „újbirodalminak” nevezve annak politikáját.

"Valaha választhattunk Oroszország és az EU között. Azért döntöttünk így, mert nem akartunk visszatérni a korábbi életünkhöz, ez a választás nyilvánvaló volt. Igen, az EU valóban segített nekünk, különösen abban, hogy a mezőgazdaság, a falvak és a munkanélküliség” – mondta Kaczynski.

Most azonban az EU teljesen más politikáját látjuk. Az új uniós politika azon az elven alapul: aki erősebb, annak igaza van. Ez a politika pedig neo-birodalmi” – tette hozzá.
Korábban Jarosław Kaczyński, aki idén lemondott Lengyelország miniszterelnök-helyettesi posztjáról, nem kevésbé bírálta az Európai Uniót.

Így 2021 decemberében azt mondta, hogy Németország megpróbálja az EU-t "Negyedik Birodalommá" alakítani . Az euró bevezetésének megtagadását indokolva pedig azt mondta, hogy ez " a lengyelek radikális elszegényedését , nagy rablásukat jelentené".

Olvassa el még: Nincs csalódás az EU-ban: hogyan segítheti Lengyelország Ukrajna további európai integrációját .
 
K

kamm

Guest
Megosztom e rendkívül fontos információt.
Többször hivatkoztam arra hogy kívánatos Kijiv rövid közép és hosszú távú régió központtá fejlődése.
:cool::cool::cool:
A gyakorlat bizonyította a elmélet helyességét.
:D:D:D

A térségben most vagy a jövőben érdekelt nagy hatalmak figyelmébe.
Yessir, we are listening!

sleepy-joe.gif

biden.gif




Tessenek megnézni hogy a eu 12 éve!! vacakol a fideszes magyar elittel /a lényeg a utolsó két szón van/ 0 körüli eredménnyel.
Ha helyesen számolom Kijiv valami 24 óra alatt megoldotta azt ami a eunak/Brüsszelnek 12 éve!! nem megy.
/Szerződések betartására rábírta Budapestet./
o_Oo_O

/Azt hogy pl. Moszkva miért ALKALMATLAN a térség "felügyeletére" azt egy hsz-ben nehéz lenne összeszedni a lényeg Budapest cucliztatja /szopatja nem szexuális hanem pejoratív értelemben a Moszkvaiakat... évtizedek óta.../
Tehát ebből a szempontból /Kijiv régió központi szerepe/ LÉNYEGTELEN hogy mely nagyhatalom lesz a térségben a leghangsúlyosabb.

joe-biden.gif


Soha a budos eletben nem lesz a kijevi regio nemhogy kozponti szerepben, de meg egy Romaniahoz sem sikerul felzarkozniuk egyhamar (a budapesti avagy cseh, lengyel regiokkal meg eleve rohejes az osszevetes.)
Ukrajna egy failed state 10-15 eve; erre most meg a teljes gazdasagi osszeomlas es az amugy is elmaradott, leromlott infrastruktura teljese elpusztitasa teszi fel a koronat... abban a pillanatban, ahogyan megunjak a cirkusz finanszirozasat a nyugati orszagok, Ukrajna azonnal beket fog kotni (utana Z-t meg kinyirjak a ultranacionalistak, de az mar senki nem fog erdekelni.)
 
K

kamm

Guest

Kaczynski: Lengyelországnak csak két szövetségese van - Ukrajna és Nagy-Britannia​

„Európai igazság” – 2022. szeptember 7., szerda, 20:16​

18192
A "Jog és Igazságosság" lengyel kormánypárt vezetője, Yaroslav Kaczyński úgy véli, hogy Lengyelország csak két szövetségesre tud összpontosítani - Ukrajnára és Nagy-Britanniára.

Amint az "Európai Igazság" tudósítója beszámol , Kaczyński egy gazdasági fórumon nyilatkozott a lengyelországi Karpacz városában.

"Az idők változnak, és ezekből az időkből tapasztalataink alapján azt látjuk, hogy csak két szövetségesünk van. Először is Ukrajna. A második szövetségesünk pedig Anglia" - mondta.

Kaczynski szerint az új korszakban "Ukrajna megnyeri a háborút, mi pedig Ukrajna mellé fogunk állni".

A PiS vezetője ugyanakkor bírálta az Európai Uniót, „újbirodalminak” nevezve annak politikáját.

"Valaha választhattunk Oroszország és az EU között. Azért döntöttünk így, mert nem akartunk visszatérni a korábbi életünkhöz, ez a választás nyilvánvaló volt. Igen, az EU valóban segített nekünk, különösen abban, hogy a mezőgazdaság, a falvak és a munkanélküliség” – mondta Kaczynski.

Most azonban az EU teljesen más politikáját látjuk. Az új uniós politika azon az elven alapul: aki erősebb, annak igaza van. Ez a politika pedig neo-birodalmi” – tette hozzá.
Korábban Jarosław Kaczyński, aki idén lemondott Lengyelország miniszterelnök-helyettesi posztjáról, nem kevésbé bírálta az Európai Uniót.

Így 2021 decemberében azt mondta, hogy Németország megpróbálja az EU-t "Negyedik Birodalommá" alakítani . Az euró bevezetésének megtagadását indokolva pedig azt mondta, hogy ez " a lengyelek radikális elszegényedését , nagy rablásukat jelentené".

Olvassa el még: Nincs csalódás az EU-ban: hogyan segítheti Lengyelország Ukrajna további európai integrációját .
Semmifele ukran EU tagsag nincs meg teriteken sem, ezt Orbanek gyonyoru trollkodasa utan el is ismertek (ti. Orbanek teli tudobol azonnal tamogattak az otletet, mire Nyugat-Europa egyszerre hokolt hatra remult arccal, egy ukran EU-tagsagtol hideget izzadtak azonnal.)
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 540
18 284
113
Igen b+, három ismeretlen oligarcha vagy a pátriárka mentesitését a szankcióktól. De nem valóban fontos dolgokkal kapcsolatban, mint a politikai okokból visszatartott pénzek stb. :(
Amúgy arra kíváncsi lennék, hogy ez a 3 ember miért ennyire fontos a kormánynak? Oligarcha szagot érzek :D
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 632
86 057
113
 
  • Vicces
Reactions: Nagy Csaba