[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 736
113
Kiegyenlítik egymást. Vidéken Keleten egyelőre 28% körül sehol sincs az ellenzék. Nyugaton fej-fej. Északon PIS kb. 15-20% előnyben mindenhol. Varsó és Krakkó meg liberális, mint mindig. Átlagosan kb. 10% a PIS javára a felsoroltakon kívül, van ahol még több.

Szoros, de nem lesz váltás. Szerintem.

Beszaratták az orosz veszéllyel a népeket, na.
Beszaratták főleg a határ mellettélőket. Ahová viszont az ukrán menekültek mentek, ott szarul áll a PIS ... :D

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 824
9 694
113
Szerintem kíméljétek meg magatokat (az idegrendszereteket) a következő 1,5 naptól, a legvégén fog bejönni a levél és Varsó, Krakkó. Rossz ezt végig nézni. Tuskék már megmondták, hogy mire lehet számítani, ha kormányra kerülnek. Valami olyasmit mondott, hogy szeretik a magyarokat, de csak akkor, ha itt is megbukik a kormány és jön az ellenzék. Hogy mi van? Ezekből még azt is kinézem, hogy tevékenyen rásegítenek erre (értsd: beavatkoznak). Legyek én a károgó és tévedjek. Legyen igaza annak, aki azt mondja, hogy az exitpolloknál 20% titkolózott és a másik 80% meg kamuzgatott :)

Hát Magyarország is több helyen beleavatkozott a választásokba.

Gregormorvai

Active Member
2021. szeptember 27.
22
105
28
Hát Magyarország is több helyen beleavatkozott a választásokba.
Többek között Lengyelországnál is "szokás" ez a PIS-Fidesz-kiállunk a jóbarátok mellett-dolog, ugyanakkor most ez nagyon csendesen ment a megosztó orosz kérdés miatt. Jobb is így, mert sokszor van úgy, hogy ha kiáll a Kormány valaki mellett, az "politikailag halott" lesz hamar. "Orbán-átok"... Ez is egy érdekes kérdés, elgondolkoztató és jókat lehetne róla vitatkozni.

Én itt a beavatkozást most nem úgy értettem, mint ahogy Szijjártó elmegy Felvidékre beszédet tartani (igen, ez is beavatkozás definíció szerint, igazad van), hanem csúnyább módon: szankciók, hazudozás, zsarolás, koncepciós eljárások, ellenzék pénzelése, technikai segítség nyújtása tiltott módon. Sokak szerint ez is beavatkozás meg az is beavatkozás, ugyanaz. Szerintem nem ugyanaz, nem mindegy.

A legviccesebb, amikor a feketeöves beavatkozók virnyákolnak, hogy Orbán meg Szijjártó beavatkozik.

Mindentől függetlenül, amit leírtál, így igaz, tény.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 355
96 783
113
Ez sokkal jobb eredmény a kormanypártnak mint az exit poll. Ez alapján minimum 5%-os PiS előny lesz.

Ami az alja 5% a bejutási küszöb a pártoknak, de 8% a pártszövetségeknek.
A balos Leeica ha jól tudom lúzer módon pártszövetségként indult, a radikális jobb Konfederacja pártként. Tehát nem ugyanaz a bejutási küszöbük, de ennek utananézek.

@acorn
Mandátumot listán és egyéniben lehet nyerni. Ráadásul úgy tudom nemcsak országos lista van hanem vajdaságonként is.

Az exit poll országos listát mér és azok alapján még a korábbi választások szavazásai becsli meg amennyi mandátumot jelent ez országosan, vajdaságonként meg egyéniben. Még a listás országos százalék lehet jó, de ezt leosztani exit pollal egyenire, vajdaságira lutri.

Tehát 37% jelenthet abszolút többséget, de akár a Konfedercjaval szövetségben kisebbseget is. Ez a szavazatok megoszlásától függ. Én úgy látom az ellenzék a városokban túlnyerhette magát, sokat ráver a PiSre, de kisvárosi, falusi körzetben kisebb aránnyal, de többet nyerhet a PiS. Azaz hiába zárul országosan az olló, mandatumszámban nem biztos hogy látszani fog.

Sztem teljesen nyitott a meccs.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 355
96 783
113

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
3 060
12 712
113
ezt csak mint refenecia pont, late-poll adatok:

A late poll szerint a lengyel választásoknak ez lehet az eredménye:

• jobboldali–konzervatív PiS – 36,6 százalék
  • jobbközép–liberális KO – 31 százalék
  • centrista–agrárius Harmadik Út – 13,5 százalék
  • újbaloldali Lewica – 8,6 százalék
  • szélsőjobboldali–libertariánus Konföderáció – 6,4 százalék

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 013
9 173
113

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 676
13 992
113
De @SilvioD magyarázata szerint, ha jól értem, ez a mozgas igazából nem döntő, mert itt az egyenik randomra jönnek be, nem?