[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 032
87 881
113
"A Denník N információi szerint a támadó a Dúha (Szivárvány) irodalmi klub egyik alapítója volt. Korábban biztonsági őrként dolgozott egy bevásárlóközpontban. Nyolc évvel ezelőtt azt tervezte, hogy politikai pártot alapít „Mozgalom az erőszak ellen” névvel."

(...)

"A merénylet helyszínén tartózkodik Ján Hrivnák, a Főügyészség súlyos bűncselekményekkel foglalkozó osztályának vezetője és kollégái. Ők felügyelik az elsődleges műveleteket. Előre megfontolt gyilkossági kísérletért 25 évnyi vagy akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kiszabható – emlékeztet az Aktuality."
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 231
113
Döbbenet, hihetetlen. Ezt egy civilizáltnak mondott országban. Hihetetlen, mennyire nem tudják elfogadni a veszteséget a liberálisok itt szlovákiában. Ilyesmire sosem gondoltam volna, hogy megtörténik. Azt hiszem közép-Európában véget ért a néppel vegyülő időszak. Orbán Viktorra is fokozottan kell ezután vigyázni.
Nem is én válaszolok neked:

"Minden társadalomban vannak olyan elfajzott elmek, akik lesüllyednek, elhasznált családok, jó fajtájú nemzettségek lecsúszott tagjai, lélekben és testben félresikerültek és alacsonyabb értékűek - elég szétnézni csak egyszer e gyülekezetek, kocsmák, felvonulások, lázadások figurái között: valahogy mind félresikerültek, olyan emberek, akik már nem derekasan helytálló rasszok, hanem ehelyett már csak az akaratoskodás él testükben, fejükben, pedig csak bosszú forrong saját félrement életük miatt, s akikben a legfontosabb testrész a száj. Ez a nagyvárosi söpredék a tulajdonképpeni csőcselék, az alvilág mindenféle-értelemben, amely mindenütt a nagy és előkelő világgal való tudatos szembenállásban alakul ki, s az ellene való gyűlöletben egyesül: politikai és irodalmi bohémok, elzüllött nemesek, mint amilyen Catilina és Egyenőség Fülöp, az orleans-i herceg, zátonyra futott egyetemi kutatók, kalandorok és spekulánsok, bűnözők és utcalányok, naplopók, gyengeelméjűek, s közéjük keveredve valamely elvont eszmély néhány szomorú megszállottja. Mi hozza őket össze? - valamilyen homályos bosszúérzés az életüket elrontó balszerencse miattt, a becsület és kötelesség iránt megnyilvánuló ösztök hiánya, a jövedelem munka nélküli megszerzésére irányuló jogok követelése. S ebből a légkörből lépnek elő a csőcselék mozgalmainak és radikális pártjaiknak napi hősei. A "szabadság" szó itt tesz szert a hanyatlő idők véres értelmére. A kultúra valami kötelékétől való szabadságra gondolnak, mindenféle szokástól és formától való megszabadulásra, s minden olyan embertől való megszabadulásra, kiknek az életvitét a maguk elfojtott dühében emelkedettnek érzik. Büszkeség, csendben viselt szegénység, a kötelesség hallgatag eljesítése, lemondás valamely feladat vagy meggyőződés szolgálatában, valamely sors elviselésének, nagysága, hűség, becsület, felelősség, teljesítmény - mindez állandó szemreháyás forrásául szolgál a "megalázottak és megszomorodottak" számára.
Merthogy, ismétlem még egyszer, az előkelőnek nem a szegény az ellentéte, hanem a közönséges. Ezen alvilág alantas gondolkodsáa és érzésvilága kihasználja a nagyvárosok gyökértelen, ösztöneiben elbizonytalanodott tömegét arra, hogy elérje saját céljait, a bosszú és a pusztítás élvezetét. Ezért oltják bele ebbe a tanácstalan sokaságba - végeérthetetlen beszédek és irományok sorozatán keresztül - az "osztályöntudatot" és az "osztálygyűlöletet", ezért lesznek számukra a "gazdagok" és "hatalmasok" - mintegy valódi jelentőségük kifordításaként - bűnözők és kizsákmányolók, s végül felkínálkoznak úgy, mint megentők és vezetők. Az összes "népjogot" melyekről - a beteges lellkiismeretből és az ingatag gondolkodásból következően - odalenn kezdenek fecsegni, ekkor már magától érthetődően követelik, a "kisemmizetteknek" odalenn. Ámde soha nem a nép számára, mert e jogok mindig azoknak adatnak, akiknek egyébként eszük ágában sem volt, hogy követeljék, s akik semmit nem tudtak kezdeni velük. S nem is kellett, hogy kezdjenek elük valamit, mert e jogokat nem a "nép" számára határozták meg, hanem a magukat "népképviselőknek" kinevezők söpredéke számára. Belőlük egy olyan radikális párt-pereputty alakult ki, mely küzdelmet folytat a műgonddal alkotó kultúra formáló erői ellen, s a tömeget pedig a választójog, sajtószabadság és a terror eszközével saját fennhatósága alá vonja."

Oswald Spengler
 

AlbaRegia

Well-Known Member
2019. december 23.
411
1 081
93
Kezdjétek el a videót megállítani amielőtt odalép a tömeghez Fico és nézzétek a merénylőt! Félre nézve húzza elő a pisztolyt és úgy lő Ficora hogy egyből tudja hogy merre van! De a legérdekesebb a rendőrök reakciója! Elfutnak a lövések hangjára
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 667
48 522
113
Média: az orvosok nem tudják megállítani Fico vérzését
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 006
23 166
113
Kezdjétek el a videót megállítani amielőtt odalép a tömeghez Fico és nézzétek a merénylőt! Félre nézve húzza elő a pisztolyt és úgy lő Ficora hogy egyből tudja hogy merre van! De a legérdekesebb a rendőrök reakciója! Elfutnak a lövések hangjára
Az semmi, Fico hanyatt esik egy pad mögé a hasát fogva és senki nem foglalkozik vele másodpercekig…brutális bénázás
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 218
29 318
113
Kellett volna ott lennie? Esemény olyan volt? Vagy pusztán a min elnök miatt? Meg ha lövöldöznek, lehet hogy elsőnek el kell vinni a helyszínről nehogy más lövöldöző is legyen.
Kihelyezett kormányülés. Egyébként előre kell (kéne) szólni a területileg illetékes kórháznak is, h legyen vér. Akkor is, ha csak a miniszterelnök megy. (Vagy pl nálunk a parlament elnökének is jár ez.)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 032
87 881
113
Az semmi, Fico hanyatt esik egy pad mögé a hasát fogva és senki nem foglalkozik vele másodpercekig…brutális bénázás
Ha benne volt a csipet csapat is, akkor itt lesz komoly pofánvágás, és úgy néz ki, akár benne is lehetett, vagy maguktól voltak ennyire bénák.

Sajnos, ebben a szakmában elképesztő sokat kártyáznak szabadidejükben, méghozzá pénzért, és ha csak egy-kettő van, aki az adósságai okán zsarolható, nos ...
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 218
29 318
113
Bakker, ott volt a hírekben, hogy épp a közszolgálati tévé közszolgálatiságát akarja felszámolni, és amiatt tüntettek volna - amit most a merénylet miatt lemondtak. Csak egy példa.



Nem, azt szeretné, hogy már ne a szavazók döntsenek róla.



A legfontosabb dologban alkalmatlan.
A franc érti, mert a lengyeleknél meg az a demokrácia csúcsa, h a rendőrök mennek be a közszolgálati tv-be elfoglalni.
 

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 948
5 080
113
A személyvédelem óriásit hibázott. Nem lett volna szabad beengedni egyedük az emberek közé a védett személyt. Az is érdekes kérdés, hogy 71 éves költőnek hogy jut eszébe, hogy lelövi a kormányfőt. Érdemes volna ellenőrizni a vagyoni helyzetét, meg az egészségi állapotát is. Ha pld kiderülne, hogy súlyos beteg és már nincs sok ideje hátra akkor már csak azt kell megkérdezni, hogy mégis ki volt a megbízó.