[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 137
2 490
113
Csak kérdés, hogy a kommunizmus mennyire keleti találmány, mennyire -valóban- keleten van a központja? Párizsi kommün, "német" Marx, Engels, Lenin... vonal. Az, hogy akkor és csak ott tudott megvalósulni nem sokon múlt, hogy Bajoroknál és nálunk is nem valósult meg. De úgy egészében mindenhol (Hollywood-tól Vlagyivosztokig) sok kommunista volt, de szerintem több volt (van) Nyugaton, mint Keleten. Tehát nem kérdés, hogy ki hova húzna.
((német))
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 272
113
+ Habsburg György, arisztrokrácia visszatérése a hatalomba, Szent Korona tan, királyság, német-kötődés, háború Oroszország/Szovjetunió ellen, Don-kanyar megint.

:confused:

Jaj, jaj, jaj.....háború a szovjet ellen, Don-kanyar, hortobágyi páncéloscsata, Budapest-erőd.... :D hiányoztak már a baromságaid..
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 500
93 718
113
.
Polgári gőg, piperkőcség, kivagyiság, provokáció. Röviden, ez:

411957_kotter_tamas._foto_ficsor_marton..jpg


421679_mandiner_tv.jpg


kotter.jpg


bayer_zsolt.jpg



Aztán meg majd ne csodálkozzunk, ha majd lőnek ránk!

A Fidesznek sürgősen le kellene állítania ezt a trágár és gőgös társaságot és elhatárolódni tőlük - már csak azért is, mert Scruton kultuszát az ismerten amerikai kötődésű Common Sense Society hozta be a magyar közéletbe -, mert irtózatos károkat okoznak a magyar jobboldalnak és az országot is nemzetközi konfrontációba viszik.
Amilyen az Adjon Isten", olyan a Fogadj Isten". Gyáva népnek nincs hazája!

Másrészt a politikusok és a politizáló közéleti szereplők megnyilvánulásait nem keverném. A politikusok pragmatikusak, míg másokat az érzelmek mozgatnak.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 272
113
kuruckodás? első a magyar érdek és szabadság!
ha mindenáron királyságot akarnánk hát szerezzünk magyar királyt, bár kétlem hgoy ez meg fog történni

Ez így van..csak itt vigyázni, kell, hogy ne toljuk túl, mint az ukránok, hogy ukrán égre ukrán ufót. /ezt nehéz megállni, nekem sem sikerült pár napja, amikor neki estem Pavolr-nak/

A törökök lerendezték a magyarságot, az ország hódoltság alatti része, tehát nagy része, elnéptelenedett, levágták őket vagy elhurcolták rabszolgának...embereket kellett betelepíteni, főleg németeket meg szerbeket, hogy az adott régióba visszatérjen az élet. Persze akkoriban még nem volt ez a modernkori nacionalizmus, ami szétbarmolja az emberek életét...a betelepítettek elég gyorsan magyar identitásúvá váltak.

Tehát Magyarországon az egészségtelen nacionalizmusnak/sovinizmusnak nincs helye... márcsak emiatt is:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkesztő:Dencey/Tizenhármak
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 628
8 260
113
A fegyverbeszerzéseink után (amelyek egyébként nem vetítenek előre nagylétszámú MH-t vagy más országra bármilyen fenyegetést), megjelent a cseh lapon a Trianonnal, illetve a magyar Trianon-traumával foglalkozó cikk. Cseh fegyvereket is vettünk és szerintem veszünk is még....
Biztos vagyok benne, hogy a Kormánynak majd kezelnie kell es nyugtatni a szlovák stb. érzékenységet. Fel kell készülni erre és higgadtnak maradni.
Angolra fordítottam google-lel, nem tűnik vészesnek a cikk tartalma. Ti mit gondoltok róla? @PavolR ? Te állandóan kommentelsz ott...
https://www.armadninoviny.cz/madarsko-potlacene-trauma-ktere-nikdy-nezmizelo.html
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 802
25 405
113
Ami nem német, hanem bajor, és alig 210. éves.

Ami mára össznépi germán népünneppé vált és a világ minden táján tartják a németek. Hannovertől Brazíliáig!
Az egyik legnagyobb a blumenaui!
https://en.wikipedia.org/wiki/Oktoberfest_of_Blumenau
..
https://en.wikipedia.org/wiki/Lower_Saxony
1280px-20050925-oktoberfest-hannover-archway.jpg

---
Mi a helyzet a Betlehemi Csillaggal?

Mire gondolsz?
A közelgő nagy Jupiter-Szaturnusz konjunkcióra a Vízöntőben?
Én kizártnak tartom, hogy a Betlehemi Csillag Jézus születésekor egy bolygóegyüttállás lett volna!
Tudom, hogy a NatGeo dokufilmekben ezt terjesztik, meg valóban, Kr. e. 7-ben, decemberben a Halak jegyében volt is Jupiter-Szaturnusz konjunkció, de szerintem ez tévedés. Életszerűtlen, hogy ne ismerték volna föl a két nagy sorsbolygót és összekeverték volna egy "csillaggal"!
https://www.astro.com/swisseph/ae50/ae__50_m0049.pdf
..
OFF
 

fedett_mókus

Well-Known Member
2018. november 25.
3 810
6 885
113
A fegyverbeszerzéseink után (amelyek egyébként nem vetítenek előre nagylétszámú MH-t vagy más országra bármilyen fenyegetést), megjelent a cseh lapon a Trianonnal, illetve a magyar Trianon-traumával foglalkozó cikk. Cseh fegyvereket is vettünk és szerintem veszünk is még....
Biztos vagyok benne, hogy a Kormánynak majd kezelnie kell es nyugtatni a szlovák stb. érzékenységet. Fel kell készülni erre és higgadtnak maradni.
Angolra fordítottam google-lel, nem tűnik vészesnek a cikk tartalma. Ti mit gondoltok róla? @PavolR ? Te állandóan kommentelsz ott...
https://www.armadninoviny.cz/madarsko-potlacene-trauma-ktere-nikdy-nezmizelo.html
Tényleg nem kötözködni akarok eskü , én értem hogy miért raktad ezt be ide ment is rá a like de ebből nagyon más irányba fog elmenni a topik aztán nehogy odáig fajuljon megint a dolog hogy jön Mac és zárva lesz a topic 1-2 napra...
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 802
25 405
113
Németország emelkedőben van, így igaz. Biden győzelmével felgyorsul a Szovjetunió visszaállítása. Az orosz medve nem lőné szét Germániát, de a szovjet medve szét fogja. Az amerikai sas pedig háborút provokál. A Brexit után előretörő német uralom láttán a magyar ellenzék elfordul Brüsszeltől. Megtalálják szocialista gyökereiket és visszatérnek a közben Szovjetunió fővárosává váló Moszkvához. A német "polgári" uralom után jön ismét a kommunista baloldal és a keleti blokk.

Ha Joe Biden elnök lenne egyáltalán, akkor se érteném, hogy ez mitől gyorsítana bármit is egy új Szovjetunió-projekten!???
Egyelőre az Egyesült Államok örül, ha luk van a seggecskéjén! Csak idén 3 trillió dollár adósságot halmoztak fel!
https://www.fiscal.treasury.gov/files/reports-statements/mts/mts1120.pdf
..
A németek azért nem egy-két év alatt fognak Európa fejére nőni annyira, hogy arra a magyar ellenzék kiakadjon. Egyrészt láthatóan fel sem ismerik ezeket a folyamatokat, másrészt imádnak kirohangálni oda egy kis hátbaveregetésért, pár bíztató szóért. Szinte elélveznek a gyönyörtől, ha Magyarországot kicsit megdorgálják Berlinből. Dorgálás pedig lesz ezután is. Csak éppen a biznisz megy tovább! S ráadásul, mivel Germánia az EU-t maga előtt tartja pajzsként, ez még jó ideig takarást is nyújt majd nekik!
..
Láthatóan jól jöttek ki a 2008-as Lehmann Brothers válságból, aztán "kimozogták" a 2015-ös muszlim elárasztásukat, s most úgy fest a koronavírus válságban is toronymagasan kiemelkednek a szomszédos riválisok közül. Illetve múlt héten külön-egyezséget kötöttek a lengyel-magyar párossal, amelyet "lenyelettek" az egész EU-val, mint a tömésre nyakonfogott kacsával!
..
Kommunizmus meg nem lesz szerintem, mert egy korszerűtlen eszme mundánasztrológiai értelemben. A Halak Világkorszak Halak korszakának végén Halak-Szűz tengelyben ez kialakulhatott és felívelhetett, de már egy új korszak hajnalán vagyunk! A Halak és Szűz tendenciák elgyengülőben vannak. Kína sem kommunista tartalmát tekintve, hanem piaci verseny van! A Halak franciák, románok és a neptunuszi minőséget valamilyen oknál fogva magukra erőltető ukránok is hanyatlásnak indulnak. A következő évtizedekben ennek lehetünk majd szemtanúi!
 

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 628
8 260
113
Tényleg nem kötözködni akarok eskü , én értem hogy miért raktad ezt be ide ment is rá a like de ebből nagyon más irányba fog elmenni a topik aztán nehogy odáig fajuljon megint a dolog hogy jön Mac és zárva lesz a topic 1-2 napra...
Magyar vonatkozasu hírek, elemzések...
Én sem akarok bajt, nyugodtan rakjátok át jobban passzoló topikba, no para.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 306
14 049
113
A fegyverbeszerzéseink után (amelyek egyébként nem vetítenek előre nagylétszámú MH-t vagy más országra bármilyen fenyegetést), megjelent a cseh lapon a Trianonnal, illetve a magyar Trianon-traumával foglalkozó cikk. Cseh fegyvereket is vettünk és szerintem veszünk is még....
Biztos vagyok benne, hogy a Kormánynak majd kezelnie kell es nyugtatni a szlovák stb. érzékenységet. Fel kell készülni erre és higgadtnak maradni.
Angolra fordítottam google-lel, nem tűnik vészesnek a cikk tartalma. Ti mit gondoltok róla? @PavolR ? Te állandóan kommentelsz ott...
https://www.armadninoviny.cz/madarsko-potlacene-trauma-ktere-nikdy-nezmizelo.html
Ahogy mondod, nincsen a cikben semmi figyelemreméltó, ami erre a szerzore tipikus - belekezd egy viszonlag érdekes témába, majd a cikk végefelé elsuljeszi a semmibe. ;) Hagyományosan majd csak a komentek lesznek esetleg cifrábbak.
 

agronomus

Well-Known Member
2020. augusztus 5.
222
1 253
93
Ami mára össznépi germán népünneppé vált és a világ minden táján tartják a németek. Hannovertől Brazíliáig!
Az egyik legnagyobb a blumenaui!
https://en.wikipedia.org/wiki/Oktoberfest_of_Blumenau
..
https://en.wikipedia.org/wiki/Lower_Saxony
1280px-20050925-oktoberfest-hannover-archway.jpg

---


Mire gondolsz?
A közelgő nagy Jupiter-Szaturnusz konjunkcióra a Vízöntőben?
Én kizártnak tartom, hogy a Betlehemi Csillag Jézus születésekor egy bolygóegyüttállás lett volna!
Tudom, hogy a NatGeo dokufilmekben ezt terjesztik, meg valóban, Kr. e. 7-ben, decemberben a Halak jegyében volt is Jupiter-Szaturnusz konjunkció, de szerintem ez tévedés. Életszerűtlen, hogy ne ismerték volna föl a két nagy sorsbolygót és összekeverték volna egy "csillaggal"!
https://www.astro.com/swisseph/ae50/ae__50_m0049.pdf
..
OFF
Egy kicsit off leszek, remélem elnézik, de rákérdeznék, hogy mit jelent az asztrológiában ennek a két nagy bolygónak az eggyüttállása.
Háború, béke, nagy változások? És ránk Magyarokra?
Köszi előre.
 
  • Tetszik
Reactions: Veér Ispán

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 500
93 718
113
Ahogy mondod, nincsen a cikben semmi figyelemreméltó, ami erre a szerzore tipikus - belekezd egy viszonlag érdekes témába, majd a cikk végefelé elsuljeszi a semmibe. ;) Hagyományosan majd csak a komentek lesznek esetleg cifrábbak.
Nem tudom ki ez a cseh srác, de a magyar radarbeszerzős cikk alá kommentelte. Lájkold a nevemben, mert nagyon jól összefoglalta a cseh és a magyar haderőfejlesztés közti különbséget. Külön utakra vagyunk szorítva, mert mi mélyebbről indulunk. Látványosak a magyar bejelentések, de alapvetően csak a hátrányt kompenzáljuk. Viszont ezt a kegyelmi állapotot ki kell használni és akkor 2026-30 között odaállhatunk a csehek mellé. Vmiben mi, vmiben ők fognak jobban allni, de partiban leszünk. Ez alapvetően a térség tekintélyét fogja növelni, ha mellette a gazdasági felzárkózás is folytatódik.

Klimesov
08:02 2020.12.15

Tehát a magyarok a legkevesebb ellenállás útját járják. Elsősorban Németországból vásárolnak, és azokat a végtermékeket, amelyeket a németek kínálnak nekik. Egyszerűen csak enyhe kiigazításokkal veszik a piacon találhatóakat.
az ACR(
cseh hadsereg) többet spekulál erről, az igazság néha feleslegesen sok, de az ACR-nek olyan technika kell, amely jobban megfelel neki. Egyszerűen az ACR sokkal több specifikációval rendelkezik.

Ez annak köszönhető, hogy az ACR a magyarokkal ellentétben már szervezeti átszervezésen ment keresztül. Például a magyaroknak 2007 óta nincs nyomon követhető BVP(IFV) -je, így több mint 13 éve nem gyakorolnak taktikát és bevetési stratégiákat. Mindezt új nyomon követett BVP-k megérkezésével kezdik meg. Míg az ACR megtartotta nyomon követett BVP-jét, igen, még katasztrofális állapotban is, de ezzel a technikával már rendelkezik bizonyos taktikai és operatív képességekkel, ezért olyan technikára van szüksége, amely egyszerre segítené ezen képességek fenntartását és fejlesztését. A magyarok nem. A semmiből mennek, így könnyebben vásárolhatnak felszereléseket. Az ACR-nek már van KBVP-je, van taktikánk és ezeken alapuló képzésünk, és kidolgoztuk az operatív eljárásokat. Most a PANDUR ACR alvázon parancsnoki központok és támogató járművek, például aknavető stb. Vásárlásával foglalkozik. Ez még mindig a magyarokra vár. Az ACR legalább részben modernizálta az MBT-t, ami ismét lehetővé tette a képzési stratégia, a taktika és az operatív tervek megváltoztatását a KBVP-vel és a BVP nyomon követésével. A magyarok nem tettek ilyesmit, ha jól tudom. Tehát gyakorlatilag csak útjuk elején vannak. Most megvették a felszerelést, és amint megérkezik a berendezés, foglalkozni fognak az operatív bevetéssel, a taktikával stb., Stb. Az ACR a magyarokhoz képest már legalább egyharmad vagy félúton van, és ostobaság lenne, ha mindent elvágna és újrakezdené. A taktika és az operatív telepítés, és minden, ami körülötte zajlik, évek óta évtizedekig tart. A magyarokhoz képest azonban az ACR már legalább egyharmad vagy félúton van, és ostobaság lenne, ha mindent elvágna és újrakezdené. A taktika és az operatív telepítés, és minden, ami körülötte zajlik, évek óta évtizedekig tart. A magyarokhoz képest azonban az ACR már legalább egyharmad vagy félúton van, és ostobaság lenne, ha mindent elvágna és újrakezdené. A taktika és az operatív telepítés, és minden, ami körülötte zajlik, évek óta évtizedekig tart.
És így folytatni lehetett. A magyarok most mennek, és 2025 - 2026-ra technológiai szempontból jobb nehézdandárjuk lesz, mint az ACR, de ez csak a jéghegy csúcsa, és még mindig sok munka áll előttük, és ujjamat tartom, hogy tudják kezelni.

A következő dolog az. A magyar HM valószínűleg rendszeres finanszírozást ígért, ellentétben a HM CR-vel.
Úgy tűnik, hogy Magyarországon senki sem dönt arról, hogy leütse-e az ACR plusz 10 milliárdot vagy sem.
És ez egy nagyon fontos dolog, a rendszeres finanszírozás.
Egyszerűen arról van szó, hogy közvetlenül az aláírás előtt vagy a vásárlási megoldás közepén a politikusok azzal az ötlettel állnak elő, hogy nem adják meg az ígért pénzeket, ezért csak nem vásárol semmit, és nem dugja be a vásárlást.
És sajnos ez Csehországban 20 éve zajlik. Amikor az ACR mintegy 20 év alatt modernizációs programot készített (szuperszonikusok, KBVP, vadászgépek, radarok, tüzérségi radarok, légvédelem, MBT stb.), A politikusok mindig hegyeket és aknákat ígértek neki, és mindig félúton vagy közvetlenül a szerződés aláírása előtt végül azt mondták, hogy "mi nem adjuk meg az ígért pénzt ", akkor természetesen korrupciós ügy. És most nem néz ki másként. Az ACR-nek vannak tervei, már megválasztott technikája van, és megint valaki el akarja vinni a pénzt, mielőtt elkészülne.
És egyszerűen nem erről van szó, hogy a modernizáció jól kivitelezhető.
És mint láthatja, a magyar védelmi minisztériumnak jelenleg nem kell ezzel foglalkoznia.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
Ha Joe Biden elnök lenne egyáltalán, akkor se érteném, hogy ez mitől gyorsítana bármit is egy új Szovjetunió-projekten!???
Egyelőre az Egyesült Államok örül, ha luk van a seggecskéjén! Csak idén 3 trillió dollár adósságot halmoztak fel!
https://www.fiscal.treasury.gov/files/reports-statements/mts/mts1120.pdf
..
A németek azért nem egy-két év alatt fognak Európa fejére nőni annyira, hogy arra a magyar ellenzék kiakadjon. Egyrészt láthatóan fel sem ismerik ezeket a folyamatokat, másrészt imádnak kirohangálni oda egy kis hátbaveregetésért, pár bíztató szóért. Szinte elélveznek a gyönyörtől, ha Magyarországot kicsit megdorgálják Berlinből. Dorgálás pedig lesz ezután is. Csak éppen a biznisz megy tovább! S ráadásul, mivel Germánia az EU-t maga előtt tartja pajzsként, ez még jó ideig takarást is nyújt majd nekik!
..
Láthatóan jól jöttek ki a 2008-as Lehmann Brothers válságból, aztán "kimozogták" a 2015-ös muszlim elárasztásukat, s most úgy fest a koronavírus válságban is toronymagasan kiemelkednek a szomszédos riválisok közül. Illetve múlt héten külön-egyezséget kötöttek a lengyel-magyar párossal, amelyet "lenyelettek" az egész EU-val, mint a tömésre nyakonfogott kacsával!
..
Kommunizmus meg nem lesz szerintem, mert egy korszerűtlen eszme mundánasztrológiai értelemben. A Halak Világkorszak Halak korszakának végén Halak-Szűz tengelyben ez kialakulhatott és felívelhetett, de már egy új korszak hajnalán vagyunk! A Halak és Szűz tendenciák elgyengülőben vannak. Kína sem kommunista tartalmát tekintve, hanem piaci verseny van! A Halak franciák, románok és a neptunuszi minőséget valamilyen oknál fogva magukra erőltető ukránok is hanyatlásnak indulnak. A következő évtizedekben ennek lehetünk majd szemtanúi!

Biden az elnök.
 

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 628
8 260
113
Ahogy mondod, nincsen a cikben semmi figyelemreméltó, ami erre a szerzore tipikus - belekezd egy viszonlag érdekes témába, majd a cikk végefelé elsuljeszi a semmibe. ;) Hagyományosan majd csak a komentek lesznek esetleg cifrábbak.
Szoktam olvasni a kommenteket is, a cseh kommentelők általában nem bántanak minket, de Miroslav, aki valószínűleg az egykoti szövetségi állam keleti feléből jön, egy soviniszta elmebeteg, már elnézést :)

A te kommentjeidet is szoktam olvasni a cikkek alatt. Megengeded, hogy megkérdezzem, hogy mi a háttered? Szlovákiai szlovák, magyar, vagy vegyes származású vagy? Félre ne értsd, kérlek, nem vájkálni vagy a magánéleteddel akarok foglalkozni, csak szimplán kíváncsi vagyok.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 998
23 134
113
megjelent a cseh lapon a Trianonnal, illetve a magyar Trianon-traumával foglalkozó cikk
Nagyon nem hiányzott ez oda,...
ebből nagyon más irányba fog elmenni a topik
...meg ide sem.
Hagyományosan majd csak a komentek lesznek esetleg cifrábbak.
Elég a haditechnikai témák alatt néha a szlovák "beidegződésekből" olvasni...,kár volt beengedni egy tényleg semmitmondó cikket csak a fórum felrázásáért...