xfotel:
Izraeli, amerikai fejlesztésekről, fegyverzetről, hadászati- harcászati tevékenységről, képességekről, és úgy általában, az oroszok, de főleg az orosz haditechnika mindenkori valós és/ vagy lehetséges ellenfeleiről bármiféle kritikát elfogadni a RT- tól egyszerűen botorság.
Változó gyakorisággal nézem az RT- t ahogy az AL Jazirát, és a CNN- t is. Így hidd el, van összehasonlítási alap, azon kívül van némi ismeretem a mindenkori orosz politikai és hadi hírek közlését illetően is, a sztálini időktől kezdve napjainkig. Amit a RT művel, az néha egy rossz vicc kategóriáját képezi. Hadonászó, gyerekesen hisztiző riportercsaj. Kamu elemzőműsorok. Néha totál félrevezető, szándékosan téves következtetések. "Vitaműsorok", ahol érdekes módon mindenki egyetért, kórusban szidják az USA- t, és mentegetnek mindent és mindenkit, aki ezek ellensége, teljesen függetlenül attól, hogy melyik önnépirtó, kannibál, szadista diktátorról és bandájáról van szó.
Esetleg, egyszerűen hazudnak.
Ez a linkelt cikk pl. úgy hülyeség, ahogy van. Az izraeli rakétavédelmi rendszer megléte, de még maga a technika is nem hogy titkos lenne, de rendszeresen beszámolnak róla a mérvadó haditechnikai fórumok, szere a világon, ahogy az izraeli sajtó is megteszi ezt. Szóval, ez nem valamiféle fantasztikus, "sokkoló" bejelentés, adatlopás, feltárás, vagy kiszivárogtatás eredménye. Kicsit ismerem az USA- izraeli politikai, katonai kapcsolatának történetét, és ez alapján mondhatom, szupertitkok felfedése ilyen módon eleve nem fordulhatna elő.
Izrael egy nagyon kicsi ország, stratégiai mélység nélkül. Gyakorlatilag minden felszíni létesítmény helyzete pontosan ismert, így eleve értelmetlen, hogy "hú bazze, ott van egy bazi nagy rakétakísérleti bázis, amit mostantól könnyen be lehet lőni, mert jól fel lett fedve a helye".
Azon kívül, ha valaki tudni akarja, mennyire van "sokkolva" az izraeli katonai és civil vezetés bármiért is, az olvassa a rendkívül szabad szájú izraeli sajtót. Szerintem a legjobbak az Arutz Sheva, a Jerusalem Post, és az Ynetnews. DE ezek politikai ellenlábasa, a Haarezt is mérvadónak számít, meg még sok más is. Lényeg itt, hogy jelen pillanatig egy büdös szó nincs ezekben semmiféle "sokkról", meg lebénult izraeli katonai vezetésről. Hagyjuk már.
Az orosz hírközlés, ahogy én látom, nem sokat változott a szovjet időkhöz képest. Ugyanaz a szabásminta, csak modern, csilivili változatban.
De aki nem fogadja el, amit most leírtam, az ellenőrizze a megadott forrásokat, nézze az RT- t, és mondjuk, az AL JAzirát, vagy valamelyik nagy brit, amerikai hírTV- t, és meglátja, igazam van.
Na, ennyit - egyelőre- erről.
Kellemes napot mindenkinek.