Szerintem Erdogan lemaradt a listáról, holott neki is előkelő helye van rajta.
Apropó, lett valami következménye annak, hogy tavaly a testőrei letepertek Budapesten egy embert, csak mert az felmutatta a középső újját neki?
Határozatot tett közzé a rendőrség az esetről.
index.hu
Kínával, sőt még Oroszországgal sem árt jóban lenni, de nem azon az áron, hogy ez az Európától való elszigetelődésünkhöz vezessen.
Ugyanis bármilyen furcsa, és ellenszenves ez a tény, Európa köldökzsinórán lógunk, nagyjából 90%-ban. Ha ebbe a piacba belerondítunk, annak mint látjuk súlyos következményei vannak és lesznek. Ráadásul az EU meg tudja védeni a piacát, és meg is fogja, tehát többet bukhatunk mint amit nyerünk azzal, hogy asszisztálunk Kína és Oroszország fricskájához, Európával szemben!
Kína továbbra is csak eszközként tekint ránk egy hatalmas piac meghódításához. A mi termékeinkre pedig továbbra sem tart igényt, ahogy eddig sem, a méretéhez, és az onnan jövő importunkhoz képest!
Egyelőre tehát a keleti nyitás politikája egyenlő a nyugati zárással, amit most nyögünk mindannyian!
nem,mint azt meg is írta az általad idézett cikk nem lett semmiféle következménye, pont ezt szerettem volna sugallni Zaporozsecnek is,hogy el van tévedve
Zaporozsec felmondja a baloldali ellenzék mantráját,hogy jajj hát így sérült a demokrácia,meg úgy sérült a demokrácia,meg mi az, hogy ezt az embert a kínaiak vegzálták stb .. na de ki is ez az ember ? két emberről tudok akik sérelmezték a kínai "piros sapkás" önkéntesek fellépését.
Egyik a Tompos Márton nevű senkiházi percember, illetve szintén a másik senkiházi Szabó Balázs, szerinted ennek a két nímandnak az akcióját elfelejtik a kínaiak ? nem tudom,hány kínaival vagy kapcsolatban,hányat ismersz közülük,vagy mi az amit tudsz egyáltalán a kínai mentalitásról,de egyben biztos lehetsz .. a kifelé mindig mosolygó "kici óccó" emberkék nagyon jó memóriával rendelkeznek,és nem felejtenek, nehéz a bizalmukba férkőzni,és ha még a bizalmukba is férkőztél,mindig fognak tartani egy, de inkább másfél lépés távolságot, náluk teljesen más az etikett mint az európaiakkal szemben folytatott diplomácia során,ott is nagyon fontos, de mivel más kontinens,más kultúrális közeg,teljesen más gondolkodásmód, az ázsiaiakkal teljesen másként kell viselkedni,pláne a kínaiak akik ránk európaiakra mindig gyanakodva néznek !
Európától nem kell elszigetelődni,viszont mit nem ért meg valaki abból,hogy mi leszünk a híd Kína és Európa között és ez nekünk jó,sőt nagyon jó ?
A kínaiak szeretnek egy jól ismert,megbízható közvetítőn keresztül üzletelni, ez tény,viszont a másik ami tény,hogy pl a hollandok rengeteg lóvétól el fognak esni,ha a hajók nem Rotterdamban meg Amszterdamban fognak kikötni,hanem mondjuk Triesztben
Érthető így hogy a kormány miért fektetett be kb 83MRD forintot abba a kikötőbe ? Érthető így hogy a hollandok miért baszogatják a magyarokat Brüsszelben ?
(most olyan mint ha azt kérdezném,világos-e mindenkinek milyen átrendeződések zajlanak le a volt francia gyarmatokon Afrikában,és ennek tükrében érthető-e az hogy a franciák miért pogóznak ennyire hogy ők mennek Ukrajnába jampizni ? ) távlati politika ..
hogyan jut el hamarabb a szuezi-csatornán felhajózó kínai teherhajó rakománya az EU belső piacára, Trieszten ? vagy Amszterdamon/Rotterdamon stb keresztül ? Értjük már hogy nekünk miért is fontos az a bizonyos vasútvonal ? Értjük már hogy ettől az irgalmatlan lóvétól amit ezen kereshetünk tranzitországként az ilyen okleveles balfaszok beugatásai és magán akciói miatt eleshet az ország ?
most akkor melyik fontosabb egy több tíz/száz/ezermilliárdos állami üzlet vagy ennek a két nemnormálisnak a személyiségi joga ? és mint ahogyan kezdtem abban biztosak lehetünk,hogy a kínaiak nem felejtik el,hogy ez a két félnótás melyik pártnak a szekértolója !
mikor Fletó fogadta az idelátogató Hu-Csin Tao elnököt (nagyon helyesen) akkor miért nem tiltakoztak ellene ? (lehet akkor még oviba jártak ? ) ha jól emlékszem akkor a jelenlegi kormánypárt emberei verték magukat ..
a diplomácia lényege az lenne szerintem,hogy mindig az ország érdekeit, távlati érdekeit nézzük !! na pont ezért tart ott ez az ország ahol,mert nálunk mindig az aktuális pártpolitikai beállítottság dönt, itt az lett volna a helyes ha ez a két balfasz bedugul, egy kurva szót nem szól, sőt Feri meg a többi is ír a kínai nagykövetségnek egy üdvözlő levelet,hogy nagyon örül annak, hogy hosszú idö után végre újra itt üdvözölhetjük a kínai delegációt az elnököt és feleségét, mert Magyarországnak ez a kapcsolati tőke hosszú távon a hasznára fog válni,ez egy diplomáciai siker, bízunk és mindent meg fogunk tenni a két ország további jó kapcsolatának építésében,legyen az kultúrális,kereskedelmi,turisztikai,energetikai,technológiai vagy bármi más,és kb ennyi.
ha fordulni fog a politika kereke,és egyszer fordulni fog mert semmi nem állandó, akkor a kínaiak emlékezni fognak minden elhangzott szóra,minden megtett lépésre, minden mozdulatra,gesztusra !
ehelyett beleviszik a kis belpolos sértettségüket,frusztrácijukat,kudarcaikat,holott ez a "fagyi" nagyon durván visszanyalhat a későbbiekben,mert mint írtam a kínaiak nem felejtenek .. a csehek pl milyen szomorkodást levágtak,hogy nem oda ment Hszi elnök hanem ide
olyan ez,mint amikor meg akarták csinálni a záhonyi átrakó állomást, amivel a nyomtáv miatt mi lettünk volna szintén a nyugat és a kelet kapuja !
földrajzi elhelyezekdésünknek köszönhetően jelentős tranzitország vagyunk ennek függvényében kell(ene) helyezkedni is.
véleményem szerint pl a BYD autógyár ha idejön,és idejön Szegedre, illetve az akkugyárak pont ezt a nyugati autógyáraktól való kitettséget próbálja/próbálná meg ellensúlyozi .. pedig jómagam az elektromos autozást egy orbitális baromságnak tartom,több okból is,. én nem foglalkoznék vele ilyen mértékben,de ez én vagyok az állam meg másként látja,nekem is vannak környezetvédelmi aggályaim ezzel kapcsolatban,és szerintem nem a legjobb opció!
nem tudom volt-e vállalkozásod,vagy van-e vállakozásod, de mindig biztosabban állsz ,ha több lábon állsz .. szóval én nem tartom ezt a Kínai kapcsolatot annak,hogy mi bezártuk az EU piacot, inkább annak tartom,hogy kinyilt egy másik ajtó is ! tudod félig üres vagy félig tele pohár esete kb .. ki mit lát benne,én pl a lehetőséget.
Erdogan-ra visszatérve még egy utolsó gondolatig, fontos ember,de nincs olyan fontos mint a felsorolt öt vezető!
nem tudom innen ki járt mostanában Kínában .. ja ja ja diktatúra,kung-fu filmek, meg elmaradott kommunisták,rizsevők,meg wuhan .. kb ez a sztereotípia égett be az átlag magyar retinájába, aztán ha kijut Kínába,akkor meg seggreül a látványtól, az életszínvonaltól,meg a közbiztonságtól,meg hogy minden Hi-tech, kb mint ha elmennél a jövőbe előre vagy 150 évet !!
.. szóval lehet őket kritizálni,de nehogy már a takony túrja az óvodást !! tudjuk már hogy a méretünkhöz, és befolyásunkhoz mérten hol van a helyünk !!
és őszinte leszek, ezt a két faszt a magyar rendőrök helyébe azonnal bevittem volna kihallgatásra,bármilyen mondvacsinált okkal .. lásd fentebb a miértjét!
én így látom,nem kell vele egyetértenie senkinek sem.
ui: és higyjtek el,hogy a kínaiak a látogatás sajtóvisszhangját is figyelik,szóval az ilyen kis Telex-es buzogányoknak innen is üzenném,hogy okosan a bolond ésszel bohócok !! óvatosan "pandázzuk" meg "ferdeszeműzzük" le a kínai elnököt és delegációt !