1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Magyarország

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Guest által indítva @ 2013. február 20..

 1. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

 2. Kukorica János

  Kukorica János Well-Known Member

  Gondolom amikor ezt leírtad, akkor végig futott az agyadon, hogy pl a piaristák, ferencesek, vagy maga a református egyház, mióta léteznek, száz, meg száz iskolát, óvodát és egyetemet alapítottak ezáltal rengeteg koponyával hozzájárulva a tudományok fejlődéséhez is. Mellesleg az első európai iskolák, mind egyházi fenntartásúak voltak, így lehet, hogy van némi nemű közük a pedagógiához példának okáért annak ellenére, hogy te ezzel nem vagy tisztában. Édesanyám egyházi iskolában tanít és az öcsém is egyházi iskolában végzett, én állami iskolában nyomtam, ezért van némi összehasonlítási alapom. Nem gyengébbek akik odajárnak, mint bárki más.
  gondolom itt az izraelitákra gondolsz elsősorban, csak a pollkorrektség miatt ezt nem akartad így leírni. vagy esetleg arra a nyomorult hoch jánosra gondolsz? kb az egyetlen magyar származásúra károlyin kívül a károlyi kormányban?
  Én úgy tudtam, hogy a tűzoltók és az orvosok ezért pénzt kapnak és többek között azért segítenek másokon, mert ez a szakmájuk. (az önkéntes tűzoltók más eset) De a te érvelésed szerint akkor ide tartozhatnak még a bútorszállítók, a kőművesek és minden alkotó szakma. Hisz mindegyik segít neked abban, hogy valahogy könnyebb és jobb legyen neked. (persze jó pénzért)

  Amúgy pedig lehet itt ilyen okos dolgokat reflektálni csípőből, előhozni a 45 után beragasztott beidegződéseket, de az tény, hogy a ma is uralkodó erkölcs (már ami megmaradt belőle) az mind egyházi alapokra épül.

  +1, hogy érezd milyen hülyeséget írtál az egyház, tudomány és pedagógia triumvirátus kapcsán:
  Jedlik Ányos (Szímő, 1800. január 11.Győr, 1895. december 13.) magyar természettudós, feltaláló, bencés szerzetes, kiváló oktató.
   
  vilmoci and borisz like this.
 3. Kukorica János

  Kukorica János Well-Known Member

  Milyen szervező erő? Olyan, amely Kapisztrán János keze alá szervezett egy paraszti keresztes sereget ami Hunyadi tiltása ellenére (kapisztrán visszaemlékezése szerint isteni sugallatra) megindult és felmentette Dur al Jihad azaz Nándorfehérvárt, ugyanis a törökök meglepettségét kihasználva János urunk kitört és izzé porrá verte őket. pl egy ilyen szervező erő. Vannak egyházi földek még mindig. Amúgy pedig vannak egyházi adók, mi fizetünk egyházfenntartói járulékot, külön nekik, plusz perselypénz még ezen felül. Vannak egyházi fenntartású iskolák és óvodák, ám abban igazad van, hogy az onnan kikerülő mérnökök, azok az ország hasznára is vannak többek között ezért kapnak erre állami pénzt is. Mellesleg rengeteg állami iskolát lepasszoltak nekik, mert kormány barátunknak drága volt őket fenntartani. Íyg lett a fidesz által a történelmi egyházak közé emelt hit gyülekezetének is saját iskolája.
  Merj te is a dolgok mögé nézni és merd meglátni, hogy miért verték szét az egyháza a judeo bolsevista éra alatt Oroszroszágtól Németországig.
  Merj levonni következtetéseket arra vonatkozóan, hogy a lelki szellemi lezüllésünk az honnan datálható pl az abortusz törvényünket, 1956 június 4én kaptuk Rosenfeld Mátyás (Rákosi) egyik utolsó ajándékaként. Becslések szerint azóta 11 millió magyart húztunk le a wc-n.
   
 4. zeal

  zeal Well-Known Member

  Nem. Egyaltalan nem azokra gondoltam amiket te leirtal. Te csak a rozsaszin kodot vagy hajlando latni.
  Peldaul arra gondoltam, hogy a romaiak utan mennyire lecsokkent az irastudo emberek szama. Az egyhaz a dogmatikus vallasaval evszazodokon at csak vergodott. Hatalmas nepbutitas volt az egesz. Csak a konyvnyomtatas fejlodesevel emelkedett (vissza) egy magasabb ertelmi szintre az ember. A tudosok sem a kereszteny tudomanyra epitkeztek (mert olyan nincs is :p), hanem visszanyultak egeszen a romaiakig illetve a gorogokig. Az erkolcs, etika, epiteszet, matematika, fizika stb eseten is.
  Sajnos nagyon elbeszelunk egymas mellett. :(

  Eleg nagy baj az. Kotelezo volt fizetni a tizedet. Ne tegyel mar ugy, mintha ok ezert megdolgoztak volna.
  Ez is nagy baj. Alig van mar vilagi iskolank. Ha az ember nem akarja a gyereket valamilyen szektatagnak nevelni akkor csak messze talal iskolat. KDNP!? A kedves vezetojuk szerint az evolucio sem letezik... ************************** <-- itt karomkodasfilter tulorazott.
  Ez csak kamu szoveg. Az egyhazak nyilvan nem tesznek bele egy fillert sem (ami nem terul meg nekik...). Az egesz csak a vallasos konzervativok tulkapasa. Es ezzel a kormanyra szavazok tobbsege sem ertett egyet.
  Nem a wc-n huzzak le oket... Az ilyen kikozosito es megszegyenito dumat pedig be lehet fejezni. :mad: Elobb szepen beszelgess el a szeretett noi rokonaiddal. Talan kesobb maskent fogod latni a vilagot.
  Ha abortuszt vegeztetnek akkor azt okkal teszik. Senki sem szorakozasbol csinalja. Pesten az egyik egyhazi fenntartasu (o_O) korhazban a minap eltoroltek az abortuszt. WTF?! Azt pedig csak hallkan jegyzem meg, hogy az ilyen huzasaik kontraproduktivak es a szavazoik sem ertenek egyet ezzel.

  Mindig kis szines szemelyes tortenetekkel dobod fel az ervelesed. Akkor engedd meg, hogy most en is igy tegyek.
  Harom (katolikus) papot ismertem. Az egyik egy alkesz volt. A masik mostanaban eppen anyam baratnojet dongeti. A harmadik pedig hamar otthagyta az egyhazi iskolat es elment tanarnak. Tul sok volt neki az a beteg es perverz kozeg... Szoval le lehet szallni a magas lorol. Ok lennenek az utolsok akiktol erkolcsot kellene tanulnia barkinek is. Tok utolso, manipulativ bagazs az egesz.
   
  fip7, tindalos, 2ndt and 1 other person like this.
 5. Kukorica János

  Kukorica János Well-Known Member

  Én nem akarom a rózsaszín ködöt látni, én régen utáltam templomba járni, muszájból konfirmáltam le, mert a konzervatív szüleim ezt akarták (14 voltam). A két itt szolgáló református papot szívből utáltam, mert mint embereket, mint oktatókat egy hulladéknak tartottam. Utáltam az egészet és a vallást is egy hülyeségnek tartottam. De hittem Istenben, hittem a nagyobb szervező erőben. Csak egy éve járok minden vasárnap templomba, mert egy éve döntöttem úgy, hogy el fogok járni a szabadságtéri templomba, a Hegedűs Lóránthoz és nem bántam meg. Engem ez az oldal (HTKA) erősített meg abban, hogy jó döntést hoztam. Ugyanis azt látom, hogy azok a közösségek az erősek itt európában pl, akiket a vallás is összeköt. (arabok) Ez az individualizmusnak nevezett ?a "felvilágosodással" beinduló folyamat oda vezetett, hogy felbomlottak a közösségeink és nem tudunk hatékonyan védekezni ellenük. Egyre nagyobb és nagyobb teret hódítanak meg maguknak. Nem tudjuk integrálni őket, már egy cigányt sem tudunk integrálni, pedig a kultúrális különbség észveszejtően nagy, még sem megy. Őket a vallásuk "védi" meg elsősorban a mi halálkultúránktól.
  Azért tegyük ehhez hozzá, hogy a római birodalom utáni káosz szervező ereje az egyház lett. Az akkori kor tudományos műhelyei, pedig a kolostorok. Az első gazdasági húzóágazat a mezőgazdaság technikái is mind ilyen helyekről kerültek ki. És ahhoz képest, hogy milyen dogmatikus volt az egyház a 15 századra ágyúkat használtunk és elindultunk felfedezni amerikát, mert indiát már megtaláltuk. Gondolom a kardtól az ágyúig van némi technológiai fejlődés.
  Mi volt az első könyv amit kinyomtattak? (Gutemberg találmánya a könyvnyomtatás és Biblia helyes válasz)

  Hát ezzel a majomból lett az ember dologgal nekem is vannak kételyeim, ezt egyetemen sem tudták megmagyarázni, ugyanis hiányzik az összekötő elem.
  Nem nevelik semmilyen szektatagnak. Világi nevelést kapnak, egyházi fűszerrel. Ha a világi nevelés alatt azt érted, hogy 14 évesen úgy néz ki a kislány mint valami kis qrva, miniszoknyában kifestve kivágott felsőben, akkor igen azt nem szeretik. De pl öcséméket instant tanították táncolni,(világi táncokat is tanítottak nekik rumba chachacha,és néptáncot, keringőt, rockyt) amit én nem tanultam soha. Tanultak erkölcsöt és etikát. És felnőtt fejjel én ezt mind hasznos dolognak tartom, amiket később kellett saját magamnak autodidakta módon megtanulni.
  Ez nem kamu szöveg. Amikor a nemzeti kormány bejelentette, hogy az előzetes kampányígéreteivel ellentétben iskolák bezárására készül, többet átvettek a történelmi egyházak a bezárásra ítélt intézmények közül.
  Nézz szét a világban. Jól nyisd ki a szemed! A Fehér ember, elveszítette a kulturális fölényét, ami ide s tova 1500 éve megvolt. Ennek a kulturális (a gazdaságit is épp veszti el) fölénynek az elvesztése, véletlenül egybeesik azzal az aprósággal, hogy elvesztette a hitét, emellett nem is beszélve az életösztön, vagy reprodukciós képesség elvesztésével. Nincs még egy olyan faj (rasz) a világon, ami képes arra, hogy megölje milliószám megölje az utódait. Amióta ez az intézmény rendszer létezik a nyugati világban több mint egy milliárd fehér emberrel végeztünk és a fogamzásgátlás révén mennyi élet meg sem fogant (a fogamzásgátló Cark Djerassi osztrák zsidó kémikus ajándéka a fehér embernek). Egy ilyen személyt sem tudsz az én szememben emberként feltüntetni. Ha megcsinálni képes volt, mer az jó volt, akkor az ezzel járó felelősséget is vállalni kéne. Amióta láttam a "Néma sikoly" cimű filmet el sem tudom mondani mit érzek az ilyen emberekkel szemben és nyugodj meg én is ismerek olyan nőt aki már 3 abortuszon túl van, hisz 28 évesen még mindig túl fiatal ahhoz, hogy édesanya legyen... és ismerek olyat is, aki egyedül, mert a palija egy nyomorult volt bevállalta és nevelgeti a gyermekét. És hogy egy kis tényadattal is megfűszerezzem az új vágányra tévedt beszélgetésünket. 1930-ban az akkori világ 3.5 milliárd lakójának 30%-a volt fehér ember. A mai világ lakosságának mindössze 9%-a fehér ember.
   
 6. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Csak telefonom van,arról nem állok neki pötyög ni,1 jó hét múlva pc-ről kibontom neked a katolikus egyház alapjait,hazugságait,és,hogy kik találták ki kiknek,no meg azt is,hogy miért,ha lesz rá igény.
  A hunyadiakat ne keverjük ide,akkor még volt kapcsolatunk a kisfőnökünkkel,hívtuk,jött is,meg még párszor utána is,mármint kollektíve,de annak semmi köze a katolikus egyházhoz.
  Van isteni sugallat,de nincs köze a katolikus egyházhoz,egyik ágához sem.
  Ne keverjük a dolgokat.
   
 7. zeal

  zeal Well-Known Member

  Aminek az lett a kovetkezmenye, hogy minden csaladba jutott egy biblia, majd az emberek kerdeseket tettek fel es nem kaptak ra valaszokat. (Milyen meglepo, hogy egy pasztormese nem ad valaszt mindenre...) Az egyhazak szetestek, a hatalmuk csokkent. Elfordultak az emberek a vallasoktol a tudomanyok fele.
  Nem mondtam, hogy papokat es apacakat nevelnek beloluk. De ezt a fuszert en nem kerem. Szerintem mereg. :p
  Dehogy volt meg. A romaiak utan a konyvnyomtatas elterjedeseig meg a primitiv iszlam is kepes volt lenyomni a keresztenyseget. Az allam es az egyhaz szetvalasztasa, a parlamentarizmus es a demokracia jelentettek jo taptalajt europa tudomanyos ebredesenek. Ez okozta a kulturalis folenyet is.
  De igen. A vilagon mindenhol mindent megtesznek ezert az emberek. Csak van ahol ezt muszaj csendben csinalniuk mert megbelyegzik es megszegyenitik oket a vallasos kepmutatok.
  Vagyis a vallastol elszakadt feher ember kozelebb all az onfenntarto modern tarsadalomhoz mint a vallasos dinkak?
   
  2ndt likes this.
 8. Kukorica János

  Kukorica János Well-Known Member

  Igazad van, az emberek tettek fel kérdéseket és véletlenül sem kaptak agydaganatot a az élj szívből, meg a csak te számítasz reklámokból. Emellett a csapból is folyó keresztény papok pedofil botrányai, amiről filmek készülnek (mellesleg megjegyzem, mint kulturális szösszenetet, hogy a talmudban a 4 éves kislány, már asszonynak számít) más felekezetekéről persze nem készül és természetesen ezeket jól felnagyítva tálaljuk az embereknek, ezzel megbélyegezve egy egész egyházat, ami ugye bocsánatos "bűn" a megbélyegzés minden formája ellen küzdő nyugati "civilizációban". Ezzel természetesen nem szeretném kisebbíteni a bűnük súlyát,de keresztény pap és ateista és arab és zsidó, és bármilyen pedofil egyformán egy máglya tetején adja vissza lelkét a teremtőjének, ám persze a nyugati civilizációban a büntetés sem igazi büntetés már. Ami pedig az egyházak "szétestek" részt illeti, főleg itt a komcsi világban, ugye csak ÚGY, MAGUKTÓL szétestek... nem mentek a papok a levesbe,bitóra, vagy málenkij robotra. Nem vették el az egyház mindenét kb. és nem töltötték fel a papok sorait, mindenféle jöttmentel, besúgóval és nem volt tilos épelméjű gondolatot közvetíteniük 40 évig, hanem csak úgy maguktól szétestek és az emberek, akiknek a jelenlegi felmérések szerint tekintetes része funkcionális analfabéta, a tudományok felé fordult. :D:D:D

  Tehát akkor a kelet-római birodalom 1453-ban szűnik meg, amikor az oszmán birodalom, elfoglalja Konstaninápolyt. Tehát Róma eleste után (476) még majd ezer évig él a birodalom keleti fele. Ezalatt az idő alatt Európa köszöni szépen, elég jól összeszedte magát. 1456-ban már ki is űzik a mórokat.
  Azt itt szeretném megjegyezni, hogy a primitív iszlám, a világ legjobban szervezett és legfejlettebb hadseregét produkálta. az 1400-as évekre. És igen ellenük harcolt, nagyon keményen kitartóan Hunyadi János állandóan létszámhátrányban és a mester rendszeresen imádkozott, győzelmeiért többször is szóltak a harangok szerte európában és gaz sötét egyház elrendelte, hogy a déli harngszó érte zengjen, az ő dicsőségét zengje egész Európában :) Te hol tanultál történelmet? Ez a sötét középkor egy hazugság. A mai erkölcsileg romlott eszmék nélküli én központú világ a sötét. Látjuk jól, mindannyian, hogy parlamentarizmus, sőt főleg a demokrácia, micsoda kulturális fölényt hozott, láthatjuk 45-től kezdve például az építészetben.. de pornó, a melegfelvonulások, a genderelméletek is mind mind a kulturális felsőbbrendűség büszke példái.
  Ez nem igaz, hogy mindent megtesznek érte, meg ez a vallásos képmutatók duma is nevetséges. Ajánlom neked, hogy ezt nézd meg, vagy hallgasd meg:
   
 9. zeal

  zeal Well-Known Member

  Nem, csak relativizalni. :p
  1000 ev az neked csak egy pillanat, ha ugy kedvezobb szinben tuntetheted fel a hitedet.
  Mar reg a Marson kellene ezt megbeszelnunk egy retro kocsmaban, mikozben kicsi zold/szurke/kek csajok fenekerol szivnank fel a midiklorianokat. (Kis kepzavar a hatas kedveert, bocsi.) Ehelyett ott tartunk, hogy ugyanazt a meddo vitat folytatjuk ujra meg ujra 1000 eve, ugyanott, es meg a pia is ugyanaz. o_O
  Sanos nem az. Megertem, hogy kenyelmetlen elfogadnod, de attol meg igaz. Hatalmas visszaeses kovetkezett a romaiak utan. A keresztenyseg nagyon keves jot hozott. A marketing dumajukkal meg tele a padlas.
  A 68-as liberalt agymenesnek ehhez semmi koze. A kommunizmus is csak egy beteg ideologia. Ezek nem vallasos emberkent pont ugyanugy hulyesegnek tunnek. Ezek fikazasaert nem kell templomba jarni. :)

  Megvolt.


  Csak azert leteznek meg vallasok, mert azok ilyen plasztikus ideologiak. Mindent es annak az ellenkezojet is meg lehet magyarazni veluk. Ebbol az is kovetkezik, hogy az ilyen beszelgeteseknek soha nem lesz vege. Ha melyen vallasos emberekkel talalkozom, akkor bologatok nagyokat es szepen lassan hatralni kezdek. Ez az egy ami mukodott eddig.
  Talalkoztal mar mas vallassal, szektakkal? Ugye, hogy milyen szepen latszik ahogy megvezetik az embereket? Elarulom, ok is ezt gondoljak a te vallasodrol. Csak ezt a gondolatot kell folytatnod... :)
   
  tindalos and 2ndt like this.
 10. csibeszke

  csibeszke Well-Known Member

  Azért egy mérnök se semmi , ha meg kell magyarázni valamit.:):D
   
  fip7 and zeal like this.
 11. Kukorica János

  Kukorica János Well-Known Member

  1000 év történelmi távlatokban csak egy pillanat, számomra a biológiai élettartamom x10. Neked pedig borzasztóan sok idő, ha azt kell bemutatni, hogy ejj a kereszténység de visszafogta a fejlődés utókori mantrát el kell zsolozsmázni. Persze mindent figyelmen kívül hagyva, amiről eddig vitáztunk.
  http://www.feltalaloink.hu/tudosok/jedlikanyos/html/jedanyindex.htm Bencés szerzetes. Egyszer már linkeltem. Azért őt linkelem, mert ő a leghíresebb magyar. Amúgy ez a tudomány kizárja az Isten hitet baromság is egy modern "találmány".
  Amiket itt felsoroltál ide s tova 50 éve alakítják a vallásról kialakított képedet :) De persze semmi köze egyiknek a másikhoz, mint ahogy a mostani történelem szemlélet amit elmondasz sem a 19. századból való :D:D De persze ennek mind semmi köze ehhez.
  Én önként mentem, mert a magyar kultúra része immár több mint 1000 éve a kereszténység és mint kultúraalkotó tényező is érdekelt, csak kellett egy hiteles pap hozzá. Engem nem kényszerített erre senki, nem győzködött senki. Amugyis jártam abba a templomba, mert komoly zenei koncertek és különböző történelmi előadások és színházi darabokat is szoktak ott bemutatni és szeretem az ilyen konzervatív szórakozásokat. Kokain szívás helyett. :)
   
 12. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  "szeretem az ilyen konzervatív szórakozásokat. Kokain szívás helyett."

  Mert csak ez a ket opcio letezik?;)
   
  fip7 and zeal like this.
 13. zeal

  zeal Well-Known Member

  Inkabb Neumann vagy Teller.
  Abban igazad van, hogy sokaig mindenfele egyhazakhoz kotodtek az oktatasi intezmenyek, ezert sok tudos is csak onnan tudott kikerulni. Szerencsere ez mar nincs igy, bar ma ebben egy kis visszaesest tapasztalok.
  Nem az. Ez minden tudomanyos kozpontban tema volt mindig is. 6000 evnel regebben is. ;)

  Tenyleg nezhetnek ki jobban is, de ott azert meg nem tartok, csak ez az ejszakazas kicsinal. :)
  Amirol beszelsz azok minimum majdnem 2000 eves tortenetek...o_O

  Igen, a szektak tobbsegebe ugy mennek. Mint a lemingek. :p

  Elismerem engem az ilyenekkel nem lehetne becsabitani, de az akusztikajuk valoban paratlan. Rohadtul erzik a potencialis tagok igenyeit.

  Vagy mondjuk konyvtar is nyitva van. A bor, a rumba es a zumba nekem mar kicsit sok.
   
  2ndt likes this.
 14. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  HitTudományi Kerek Asztal
   
  danielblack, fip7 and 2ndt like this.
 15. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Ha még valaki nem látta, feltétlenül érdemes meghallgatni

   
  closed society and aquarell like this.
 16. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  closed society and zeal like this.
 17. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  Az egyház bűneit nem lehet letagadni, de az nem egyelő a hittel. Az egy, az államhoz hasonló szervezet ugyanolyan hibákkal.
  A szekták egy-egy kiragadott mondatra, gondolatmenetre építik fel szervezeteiket, szintén valamilyen haszonszerzési céllal.

  Ellenben, ha egyszer is elolvasnád a Bibliát, vagy legalább egy evangéliumot az újszövetségből, a példabeszédek könyvét, a prédikátor könyvét, és nem a teremtés könyvének tudományos cáfolatára pazarolnád a drága idődet, rájönnél, hogy az egész magáról az emberről, az embernek szól. Teljesen időszerű, még ma is. Azok a családok, ahol a keresztény hit része az életüknek, sokkal stabilabbak és nagyobb arányban menteset a mai mocskos életviteltől.
   
  Kukorica János likes this.
 18. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Ez így nem igaz egészen.
  A hit kutyagumi,nem több.
  Tudás az érték,ha van tudás isten-ember kapcsolatról,az érték,és hatalom.
  Ha van benne ősiség,történelem,gyakorlati tudás a gyógyításra,amit a skac is tett,az anyag(i világ) uralására,akkor az már valami.
  Apró hiba,hogy ezt nem tanítja a keresztény egyház,képviselői nem képesek sem gyógyítani,sem ördögöket űzni,meg kb semmire sem képesek. Pedig akire hivatkoznak,megmondta,hogy arról ismerszenek meg az ő követői,hogy ráteszik a kezüket a betegekre,és azok meggyógyulna,meg ördögöket űznek az ő nevében.
  Nos,vajh miért nem képes erre a keresztény egyház egyik tagja sem?
  Azt mondta róluk a srác akire hivatkoznak,hogy ördöggel nem lehet ördögöt űzni....
  Még a tanító nevét sem hajlandóak rendesen leírni...
  A keresztény egyház alapítójának sírján fejre állított kereszt van,ezt kérte az alapító,mert még halálában sem akar Jézussal azonosulni. Akkor miért hivatkoznak rá?
  Nem én találon ki ezeket,ott van az ő "szent" könyvükben.
  Figyeljünk picit jobban,a patás csávó a részletekben lakozik.
  Szóval a keresztény egyház ban ne keresd istent,vagy jézus tanításait,vagy bárkit aki rendelkezne a tudással,amúgy jó...
  Természetesen elérhető a tudás,csak nem ott.
   
 19. empontipont

  empontipont Active Member

  A vallás egy nem kémiai úton ható kábítószer.
  A papok a dilerek, a hívők a kábszeresek.
  Fölösleges egy kábszeressel vitatkozni a függőségéről!
   
  2ndt, tindalos and zeal like this.
 20. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Jó beszèd. Ès mögötte sehol egy eu- zàszló :)
   

Ezen oldal megosztása