Nem hiányzik nekünk ide északra az a nagy kamionforgalom az M3 felé.Sosem lesz befejezve az M0, túl nagy az ellenállás ellene.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem hiányzik nekünk ide északra az a nagy kamionforgalom az M3 felé.Sosem lesz befejezve az M0, túl nagy az ellenállás ellene.
Ahogy én tudom/látom, a magyar egyetemeket az alapítványok fogják fenttartani. Az alapítványok tulajdonába kerülő eszközök/részvények jövedelméből fogják az alapítványok finanszírozni az egyetemet. A Fudan egy politikai állásfoglalás is, ahogy sok más, Kínával/"keleti nyitással" kapcsolatos döntés. A "nyugati" egyetemeken a dicső '68 eszmei éceszgéberei a "nagymenők". Mo. egyelőre éppen, a szocializmust megtapaszaltak bölcsességével, nem őket, hanem azokat "csábítja" ide, akik nem a "létező világok szivárványos legjobbikát" akarják megvalósítani, hanem korszerű tudást adnának tovább a jövő generációinak, nem büffészag, hanem a kor kihívásaihoz méltó diplomát ajánlva, mindezt persze nem ingyen.Ha elköltjük a pénzt egy kínai egyetemre, ami kellene ahhoz, hogy legyen pénz a magyar egyetemeknek, az miért is emeli a magyar egyetemek szinvonalát?
Btw ezekre a rangsorokra annyian ugranak. Pedig még mindig 100 1es impaktu publikáció előrébb repít a rangsoron, mint 2 40es. Pedig 1es impakt kb a blikknek van.
Nem valóban nem. De ha arra sincs, hogy pH puffert vegyen a tanszék, akkor azért erősen felvetődik a kérdés, hogy mi a fő baj?Mert ez nem csak pénz kérdés.
Csak éppen nem hiányzik az akarat. Legalábbis ttkn. Legfeljebb bénázás van, mint az ELTÉn, de az akaratot ott is nehéz vitatni.de amíg az akarat is hiányzik, addig nem lesz belőle haladás
Remek, ez nagyjából egy proteomika labor ára/kopf. Ez van, a természettudomány drága.Láttam a legmodernebb számítógép labort is kulcsra zárva állni az egyetemen éveken át, míg reménytelenül el nem avult.
Egyrészt azért váltottunk a klasszisokkal jobb etrről neptunra, mer az olcsóbb, másrészt, ha minimálcsomagért fizetsz, minimálcsomagot kapsz.Neptun továbbra is szar marad, hiába lesz több a pénz, mert ha meg akarták volna javítani már a gyengéit,
Nekem nem volt (még az am katasztrófális ELTEn se világhír alatti oktató profom. Bocs, de innentől mondjuk több pénzt érdemelnének mint egy utcaseprő.Keveslik a bért az oktatók, de a legtöbbjük (~75%-uk) semmi bért nem érdemelne, mert melegedni és szívózni járnak be.
Nekem meg arról számolnak be, hogy hogy adatták el még az automata pipettákat is, me drága.De vidéki egyetemen oktató barátom a kollégáiról szintén hasonló horror sztorikkal számol be.)
Kb a nyregyházi fősuli szintje. Nem kellene komoly szinten emlegetni. Csak nálunk él meg a nevéből.mint az ELTE-n amit
És ebből ugyan hogy lesz mondjuk egy UPLC-Singlequad ms rendszer, vagy egy nmr?Az alapítványok tulajdonába kerülő eszközök/részvények jövedelméből fogják az alapítványok finanszírozni az egyetemet.
No de mit fog szolni mutti a kontrollhoz? Nesze neked hatarok atjarhatosaga. Bar lehet hogy szarnyas kapuk lesznek.Most ezt úgy elképzelem, főleg, hogy a választások után kb. még egy hónapig van a régi kormány ...
FeGyőr szerint 2022-ben autókat tartóztatnak majd fel a határon, amelyekben valaki menekülne
Bilibe lóg Bandika keze...Nemcsak az ellenzéki miniszterelnökjelöltek, de Fekete-Győr András és Szél Bernadett külön is írt levelet a kínai nagykövetnek. Erről a hazaáruló Momentum miniszterelnök...www.vadhajtasok.hu
Most megfogtál (nem tudom milyen laborszökevények ezek)..de az un. egyetemi támogatók, jórész olyan cégek, akik az évfolyamelsőket akarják maguknak "stipistopizni" adnak ilyet "inygyé".És ebből ugyan hogy lesz mondjuk egy UPLC-Singlequad ms rendszer, vagy egy nmr?
Még automata pipettát se nagyon, pedig abból alig 1 misi egy készlet. Fotométer (5 misin belül kapsz használtan) még egyébként esetleg cserélhető. Az ilyen 50 misinél nyitó hplcket nem.adnak ilyet "inygyé".
Majd lesz a Fudanon....Még automata pipettát se nagyon, pedig abból alig 1 misi egy készlet. Fotométer (5 misin belül kapsz használtan) még egyébként esetleg cserélhető. Az ilyen 50 misinél nyitó hplcket nem.
Igen, nekem is ez a bajom... Hogy pároméknál nincs pénz vegyszerre, és az egyetlen automata pipettájuk javítására (BME) de 540 mrd van a Fudanra...Majd lesz a Fudanon....
Már ha nem az lesz, mint volt a számítógép laborokkal is...Most megfogtál (nem tudom milyen laborszökevények ezek)..de az un. egyetemi támogatók, jórész olyan cégek, akik az évfolyamelsőket akarják maguknak "stipistopizni" adnak ilyet "inygyé".
Másik ELTÉT láttunk... (TTK)Csak éppen nem hiányzik az akarat. Legalábbis ttkn. Legfeljebb bénázás van, mint az ELTÉn, de az akaratot ott is nehéz vitatni.
Akkor még egy érv, hogy komolyabb versenyt hozzanak a témában, akár a kínaiak!Kb a nyregyházi fősuli szintje. Nem kellene komoly szinten emlegetni. Csak nálunk él meg a nevéből.
Amikor nem írták meg a pályázatokat, mert leszarták, és nem kaptam miatta pénzt... ilyenekről számolt be a kollégám. Többet előkészített, vérrel, verítékkel, mert nincs pályázatíró a "cégnél", és aztán betették a fiókba a felettesei... Sok dologra eddig is lett volna pénz.Nekem meg arról számolnak be, hogy hogy adatták el még az automata pipettákat is, me drága.
Lehet, nem tudom az mi a fene, és mennyibe kerül. Nem csak olyan számítógépek vannak olyan áron, mint amit a edigital katalógusában látsz Ettől még lehet, hogy sokkal drágább egy olyan kémia(?) labor felszerelése. (kérdés milyen gyorsan avul el? hogy aránylik a költsége a használatának a bekerülésihez, sok különbség lehet)Remek, ez nagyjából egy proteomika labor ára/kopf. Ez van, a természettudomány drága.
Az ETR valóban jobb, faierebb volt diák szemszögből. Mindegy, hogy minimálcsomag, hibajavításokat akkor is kellene csinálni. Ráadásul azt sem értem, hogy ha a Rábát lehetett államosítani, meg a MOL-t, és minden egyetem a Neptun-t használja, azt miért nem államosították? Nem lehet, hogy pár év alatt megtérült volna?Egyrészt azért váltottunk a klasszisokkal jobb etrről neptunra, mer az olcsóbb, másrészt, ha minimálcsomagért fizetsz, minimálcsomagot kapsz.
Majd a piac eldönti. Mit értesz világhírű prof alatt? Ez nekem a Magyarországon világhírű mémre hajaz. Nekemis voltak a témájukban világhírű profjaim, csakhogy a témájuk irreleváns volt, és itthon azt tolták régóta, mert lehetett a cikkeket kiizzadni belőle zsinórban. Voltak olyan doktoranduszok(!) a tanszéken, akik több releváns felfedezést tettek mint ezek a világhírű profok egy élet alatt...Nekem nem volt (még az am katasztrófális ELTEn se világhír alatti oktató profom. Bocs, de innentől mondjuk több pénzt érdemelnének mint egy utcaseprő.
Menjenek gyalog jah, addig meg a fopolgarmester luxustaxizik.Karácsony üzent a dugóban ülőknek: Szálljatok ki és menjetek gyalog
Ahogyan arról az elmúlt napokban beszámoltunk, itt és itt is, Budapesten egyszerűen eluralkodott a káosz. Nem lehet autóval közlekedni, és tegnap már Kubatov Gábor is megszólalt az ügyben, volt ...www.vadhajtasok.hu
eleve a hallgatószám alapú finanszírozás miatt is van ez. Nem az állam nem ad pénzt pipettára. Hiába adna több pénzt, közel se biztos, hogy pipetta lenne belőle. Az egyetem belső stuktúrái is elnyelik, és nagyberuházásokkal előbb lehet látványosat villantani, mint fillérekből pipettát javítani/venni,meg wc papírt és szappant tenni a budiba... Ebből nem lesz cikk, úgyhogy ha pasz további pármilliárdot, akkor inkább építtetsz egy új kollégiumot, vagy épületszárnyat, labort, ahol fél évvel az átadás után ugyanúgy nincs papír meg szappan a mosdóban. A vezetés mégis sikeres.Igen, nekem is ez a bajom... Hogy pároméknál nincs pénz vegyszerre, és az egyetlen automata pipettájuk javítására (BME) de 540 mrd van a Fudanra...
En megkerdeznem tole mit szol a Feri kurvazasahoz, mert Feri szerint mindenki lecserelheti az oregecskedo feleseget egy fiatalabbra.Nagyot megy ma a moslék. Aztán csodálkoznak a Fidszes kétharmadokon ...
Dobrev: Senkit sem érdekel, hogy Kásler megtalálja Mátyás csontjait
Be vannak vadulva a kommunisták. Gyurcsány magyargyűlölő felesége ezt írja:„Megannyi történet, emberi sors és mindennapi bosszúság jut el hozzám, amikor az országjáráson beszélgetünk. Mert ahogy ...www.vadhajtasok.hu
Az is baj, hogy nem átlátható a gazdálkodása az intézménynek a hallgatók felé se, illetve a kis butus hallgatókat mindig lehet egy kis diákönkormányzatos (lol) hecceléssel vagy mi vagyunk a fej fej fej énekléssel hangulatba hozni, aztán mindig lehet mutogatni, hogy a O1G miatt nincs ez/az, holott ... ki tudja miért nincs? Miért épp ott spóroltak?Nem valóban nem. De ha arra sincs, hogy pH puffert vegyen a tanszék, akkor azért erősen felvetődik a kérdés, hogy mi a fő baj?
Valami azt súgja, hogy erre korábban meg volt fogalmazva a mosolygós vállasza, mint hogy elkezdodott volna a csámcsogás. Mert persze pont most jon ez elo, amikor segíthet neki az elovállasztáson. No persze, pont most.En megkerdeznem tole mit szol a Feri kurvazasahoz, mert Feri szerint mindenki lecserelheti az oregecskedo feleseget egy fiatalabbra.
Borkaival sajnos kiengedtek egy szellemet a palackbol politikusek. Addig nem volt kiteregetve az ilyen jellegu maganugye senkinek.Valami azt súgja, hogy erre korábban meg volt fogalmazva a mosolygós vállasza, mint hogy elkezdodott volna a csámcsogás. Mert persze pont most jon ez elo, amikor segéthet neki az elovállasztáson. No persze, pont most.
Nagyon más a ketto, mert míg a Borkai ugy súlyosan ártot egy politikusnak, ez plusz pontokat hozhat nem csak Dobrevnek, de még magának Gyurcsánynak is. Dobrev esetében nyilvánvalóan "Hillari Clinton efektus" johet és hozhat neki szavazatokat, Gyurcsány esetében pedig ez sokaknál (amíg nem látszik a segge - mert az már azért viszataszító lenne ) sokkal inkább bejon, mind a fozogetés. Politikai marketing, kérem szépen, politikai marketing. Sokat fejlodott az oszodi beszéd kiszivárogtatása óta.Borkaival sajnos kiengedtek egy szellemet a palackbol politikusek. Addig nem volt kiteregetve az ilyen jellegu maganugye senkinek.
Nem hiányzik nekünk ide északra az a nagy kamionforgalom az M3 felé.
Ez melyik egyetem volt, mert ilyet én is láttam.Láttam előadásokat amiket a modern jó hangosítású csudaelőadóban könyvből fotózott képek kivetítésével és orra alatt motyogással tudott le az oktató, aki 40 éve ott van már. Ezen a pénz nem segít, mert a vezetés nem vált meg tőle se.
Anno Fodor kapcsán volt rengeteg ügy, aztán 1x még listás lett Fodor, utána már semmi nyoma nem maradt a kis baráti összejöveteleinek.Borkaival sajnos kiengedtek egy szellemet a palackbol politikusek. Addig nem volt kiteregetve az ilyen jellegu maganugye senkinek.