1. Az duma. Jogállam van.
2. Nem jutnak be. Nem jön ki a matek. Talán egy 45%nál, de még abban se vagyok biztos.
3. Ez lényegtelen.
4. Tök mindegy, ezt csinálják.
Ismétlem, nem ellened vagyok, az MH ellen sem, de nem jön ki a matek. Ez országos választás, nem önkormányzati és nem EUs. Itt más tételek vannak. Cirka 5 milliárd kb. 200k szavazat úgy, hogy szénné kampányoltad magad. És 70+os részvételnél ennek a duplája kell, mert még a választás napján is elszórsz annyit, amennyit addig. Hol van a MHnak cirka 13-15 milliárdja? És még lehet, hogy alá is becsültem, ez a 2018as szint. A mostani durvább lesz!
Egyes becslések szerint a mostani ellenzék most tart kb. 15 milliárdnál együtt! És még majdnem háromnegyed év van a választásokig!
Sajtó, média, benzin, emberek, reklám, géppark, műszaki park, foglalások, bérlések, stb. Kétszámjegyű milliók repkednek/nap. A Jobbikból való kiválása után újra kellett építeni az egész MHt. Mani. A Fideszes média baráti velük, de pl. nem jellemzően vendégek az ATVben. Igazából akiket meg kellene szólítaniuk (bizonytalanok, TV2, Retek nézői), őket utálják. A Fidesz-KDNP 11 éves kormányzása meg azért számokban picit hozott a népeknek, mégha tagadja is a moslék és az O1G rétek. De számoljunk.
Van mondjuk 75-100k megrögzött szavazójuk. Mellé kb. 75k bizonytalanok/vírustagadók közül közül. A Momentumnak ennyivel nem jött össze 5%ra 2018ban! A devizahitelesek ügyét vitte a Lyobbik. Ez tehát maradt náluk. Nekik kellett egy új rétek, a vírustagadóké. Több-kevesebb sikerrel.
Maradjunk abban, hogy a radikálisok nagy része ment a Fideszhez. A maradék 75-100k, kb. megrögzött O1Gs a MHnál. Plusz az apró, mint pl. te, akik fair módszerekkel jönnek és reménykednek. Tehát, kb 600k szavazó az, aminek keressük a nyomát a Lyobbik szétesése óta, mert kb. ennyi a különbség a Fidesz-KDNPre adott voksok 2018, és a migiris népszavazás számai között. Vagyis ha kell, van 3,3 milla ember, aki nem akarja az ellenzéket és kész elmenni szavazni emiatt bármikor. Legyen 3 milla. A politika unalmas.
Ebből 2,8 volt a Fidesz-KDNP a hattúliakkal 2018ban. A politikai helyzet a járvány ellenére jobb, mint 2018ban. A 2019es választáson alacsony részvételnél is többen szavaztak a kormánypártokra az önkormányzatin, mint előtte, és ez csak egy tucat nagyvárosban nem volt elég. Vidéken bőven. Ez a 2,8 szerintem most is megvan, meg lesz, de mondjuk legyen csak 2,6 milla egy 70%+os részvételnél levéllel együtt. Ok nincs rá, de legyen. Az emberek jobban élnek, mint 4 éve, Covid ide v. oda.
Volt egy Lyobbik tönkretétel közben, így 2019ben az a brancs 250k szavazatot SE kapott az EP választáson. Duplázzuk meg őket, legyen 500 ezer a támogatottságuk. Tehát 500 mínuszban vannak 2018hoz képest (ott is az az 1 milla szerintem akkor úgy jött össze, hogy mindenhol, ahol volt egyéni jelöltjük, aki "taktikailag" rájuk szavazott, az a listást is rájuk húzta be).
Na már most biztos, hogy ez az 500k nem a MHhoz ment, de legyen menjen oda a fele. És még nagyvonalú voltam. A fele-fele 75-100k ember eddig is ott volt, de legyenek 250-300 ezren. Max! Ez az O1G radikálisok maradéka, akiknek Feri se kell. Ez egy 70%+os választásnál kb. 4,5-4,7%. (És mondom, nagyon, nagyvonalú voltam és az 500k Lyobbik miatt távozó "radikális" szavazó! felét hozzájuk számoltam, ami szerintem közel sincs így (lásd: 2019es EP választás!). És mindenki, aki 2018ban leszavazott a Jobbikra ezek közül mind elment 2022ben!!!
2018ban Feri 308k szavazattal kapott kb. 5,4%ot! Közben ugyan átrendeződött a politikai térkép, de a halmazok maradtak egyformák. Kampány nélkül van a Fidesz-KDNPnek 11 év kormányzás és Covid járvány után 1% körüli lemaradása a közvéleménykutatások alapján a moslékkal szemben. (3%ot közvéleménykutatnak, de 3% az pont lehet +- is, és a határon túli szavazatokat sose számolják - 2018ban egy totálisan rossz időszakban kiküldött, bután megszervezett levélszavazás után is - tarolt a Fidesz. 200k szavazat, az több, mint 3,3-3,5%, és pont bukott még mellé a Fidesz-KDNP egy mandátumot, mert bejutott a DK 5,04el!!!) A határon túli levélszavazás kapcsán előre jelezték, hogy a 2018as balfaszkodás most kimarad (akkor elképesztő mennyiségű érvénytelen, nem időben feladott szavazatot kukáztak, melyből szintén a 95% a kormánypártokra ment!).
Szóval, hol van itt az 5% MH, ha csak a közvélemény-kutatóknak egy kicsit is hiszünk? (Mert nem határon túlról, a Lyobbikot se szopták be soha a kintiek!) Az MHt 1!ra!!! mérik.
És akkor még nincs sehol jelölve a külön induló kétheréjű macskapárt sem, akiket most szintén 1%ra mérnek, de ha nem jutnak be (és nem fognak vagy csak a moslék rovására), ismét Fideszes kétharmad van, vagy aközeli. Listán!
Egyéniben mennyi esélye van egy MHsnak nyerni? Kb. 1%? Inkább a kormánypártoknak tehetnek be, és akkor a végén még tényleg DobrevKarácsonyJákobnak fogják hívni a megválasztott kormányfőt ...
A Momentumnak számolatlan manival 2018ban a 70%os részvétel miatt a 4% se jött össze, nemhogy az 5, és rohadtul népszerűek voltak a fiatalok körében.
Közben azért itt BuTapesten a moslék tovább csökkentette áldásos áltevékenysége folytán a bázisát, akik vagy nem rájuk (lásd Újbudai piac), vagy el se mennek szavazni.
És akkor még ott van, hogy nem biztos, hogy ballib behúzza a Lyobbikosra, és fordítva!
Szóval, nem akarok csalódást okozni, de aki ebből azt látja, hogy MH 5%, egy 70%+os részvételnél, az kb. akkorát fog csalódni, mint amikor Jobbikos kétharmadokról hadovált a Jobbikos keménymag ...