Salgótarjánnak a Somoskőújfalu felé eső része kimondottan rendezett, kulturált. Sokat járok arra és ott nincs sok cigány.Aztán beérsz Salgótarjánba, és ha ott sem látsz...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Salgótarjánnak a Somoskőújfalu felé eső része kimondottan rendezett, kulturált. Sokat járok arra és ott nincs sok cigány.Aztán beérsz Salgótarjánba, és ha ott sem látsz...
Salgótarján, évnyitó:
..Google Maps
Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.www.google.com
Játszótér a Beszterce mellett:
..Google Maps
Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.www.google.com
Ne essünk azért át a ló túlsó oldalára...
Na meg azt, hogy az ország nem elcigányosodott részein megszűnjön a gyerekszületés.
Országosan 1.5 körül van, tavaly 1.56 volt. Erről friss megyei adatot nem találtam, de adhat egy támpontot, ha megnézed a megyei születési eseményeket ezer lakosra:Hát, ez már szinte realitás. Ha jól emlékszem a termékenységi mutató 1,4, ha ebből kivonnánk a cigányok számát akkor mennyi lenne vajon?
árnyalja a dolgot hogy a cigányságkörében magasabb az aburtuszOrszágosan 1.5 körül van, tavaly 1.56 volt. Erről friss megyei adatot nem találtam, de adhat egy támpontot, ha megnézed a megyei születési eseményeket ezer lakosra:
A kevés cigány népességgel rendelkező megyék sem lógnak ki lefelé nagyon...
..
2011-ben ez volt a helyzet:
1.13 Budapest és 1.75 Szabolcs a szórás.Demographics of Hungary - Wikipedia
en.wikipedia.org
Ez egy barom ... , valaki fizet ennek a szerencsétlennek ezekért a tárgyi tévedésekkel teli írásokért ? Az a baj, hogy az ilyen szimpatikus , csillogó szemű lények terelgetik a közhangulatot akiknek annyit tudásuk van az áramról, hogy a konnektorból jön, meg a napelem az atomerőmű, de gondolom ő is olcsó gázzal fűt, meg annál melegszik, pedig ha gerinc lenne benne akkor egy ilyen írás után akár át is költözhetne Kijevbe fagyoskodni és dédelgetni az ukrán nemzeti álmokat, de sajnos itt rondítja a levegőt és veti papírra a következő csillogó szemű lázálmot is nem mellesleg a nemzetét fricskázva. Gondolom még egy cent GDP-t nem termelt életében, hanem kinevelték az írás művészetére, de tehetség híján arról ír amiről orront valamit, mert a hiszti mégiscsak valami, a nagy semminél amit ez az ember ér mindenképpen több .... gratulálunk !
Meg a 'dógozóslányok' aránya is, akik Amszterdamba, Milánóba, Svájcba kimentek...árnyalja a dolgot hogy a cigányságkörében magasabb az aburtusz
Hát az becseszneDe lehet úgy is értelmezni, hogy akit a környezete annak tart.
Nyilván, csak gondoltam oldom a feszültségetTényleg van ilyen.
Nézegessetek kárpátmedencei cigánysági arányokat járásokra bontva. (Meg másokat is lehet.)
Magyarország Nemzeti Atlasza
Fedezze fel hazánkat Magyarország Nemzeti Atlaszának interaktív kiadásában, és alakítsa kedvére a több mint 300 térkép bármelyikét!emna.hu
Egyébként nem olyan könnyű behatárolni, hogy ki a cigány. Például az egyik ilyen kérdés, hogy annak vallja e magát. De lehet úgy is értelmezni, hogy akit a környezete annak tart.
Ne gondolkozz.észek keleti magyarország csücsökbe bújnak meg ,
amúgy én már ezen gondolkoztam hogy kéne nekik egy saját város valahova miskolctól északra , de nem ilyen összetereljük őket aztán jól van , hanem rendesen megcsinálva , kultúrális alapjaikra fektetve , magyar nyelvű , saját maguk teszik ki a közalkalmazotakat , rendőröket tűzoltókat , saját egyetem , iskolák meg miegymás és egészségesen önfejleszthetnének + ha nem ilyen össze hányt városkára lenne megcsinálva hanem gazdag cigány stilóban + régi szekeres cigányok stílusából insipirálva lenne megcsinálva akkor még lenne turisztikai ereje (persze csak jó közbiztonsággal , de azt már öncélúan megoldják)
hát ha nógrádban nem találsz sokat akkor a hátsó ülésen szunyáltál szerintemNem tudom. Biztos zsák falukba kéne járnom de valahogy a győr-budapest-pécs-szeged- pest és nográd megyébe nem látom azt a rengeteg de rengeteg cigányt akiről beszélnek , ergo vagy nagyon elbujnak vagy csak tényleg nagyon egy-egy helyre frekventálódva élnek , amiket pont elkerülök ...
Mondjuk tuti ugy jönnek ki ezek a számok hogy akinek nem hófehér a bőre az már cékla
nem érdekes minek mondja magát, a genetika nem hazudik- ránézel és látod. a félvéreket is nyugodtan oda lehet sorolni mert sajnos a beházasodók nagy része átveszi a "kultúrájukat" is.(ide egy baszott nagy idézőjelet képzelj)Egyébként nem olyan könnyű behatárolni, hogy ki a cigány. Például az egyik ilyen kérdés, hogy annak vallja e magát
a fehér cigányokra gondolsz? vannak szaréletű fehérek is persze, de azokat sztem senki nem sorolja közvetlen a cigányok közéDe lehet úgy is értelmezni, hogy akit a környezete annak tart.