Wow, sosem hallottam erről a beszédről, szerintem a töri könyvemből is kimaradt, pedig hozzátesz még egy árnyalatot Kádár személyéhez. Bezzeg a full lényegtelen "csapataink harcban állnak" mondatot mindenki ismeri.Itt az idei évforduló.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Wow, sosem hallottam erről a beszédről, szerintem a töri könyvemből is kimaradt, pedig hozzátesz még egy árnyalatot Kádár személyéhez. Bezzeg a full lényegtelen "csapataink harcban állnak" mondatot mindenki ismeri.Itt az idei évforduló.
Igazad van! Aztán ne panaszkodj Feri miniszterelnök alatt.
Engem inkább a vörös bárók zavarnak, ha már egy exszoci országban élünk. Az ő gazdagodásuk a fidesz alatt sokkal furcsább.
Alig nőtt a GDP, de a fizu össze sem hasonlítható a 11 évvel ezelőttivel, és nem csak a fideszes haveroké.
Ez túlzás. Oviék azért nem szokták kisöpörni a kasszát, de most a covid miatt muszáj volt.
Aki nem kormánypárti, az szubjektíve mindent pénzszórásnak érzékel, pedig nincs erről szó, csak az ellenzéki média ügyesen felnagyítja ezeket a sztorikat.
De ezzel együtt is jobb a helyzet. Lehet ma panaszkodni az 5% os infláció miatt - egy világválság idején, de pár éve meg a defláció miatt ment a rettegés.-Az árak sem összehasonlíthatóak a 11 évvel ezelőttivel,
Elszálltak az árak, de ez most nem a haverok miatt van, hanem a világpiac ilyen őrült. Sajnos nem lehet visszapörgetni az időt, és nem tudni mikor normalizálódik a helyzet, de attól még megy az élet tovább, és muszáj építkezni is.+1 Nehéz nem pénzszórásnak nevezni, amikor 2 milliárd forint/km-ből épül a BP-Belgrád vasútvonal és 20 milliárd forint/km-ből egy Kelenföld-Ferencváros vonal, ami tavaly még a Fidesz szerint is kijött volna harmad ennyiből.
Már az új elem a képletben, hogy nem külföldre megy ki a pénz. Az alvállalkozók ki vannak fizetve, plusz a munka is jó minőségben el van végezve, az azért csak jelent valamit, vagy nem?Vagy nálatok máshogy megy a matek?
Nem demagóg, ha valamiből 4 km majdnem 100 Mrd forint.Ne tegyünk már úgy mintha az 3 nyugodt ciklus lett volna! Egy becsődölt országot vettek át, hahó! Rottyon volt az állam, az önkormányzatok és a családok is. 2014-16-ig fizették az IMF és az EU hiteleket, aztán 19-20-ban jött a covid...
Te is tudod, hogy nem 1 km vasutat kapunk azért a pénzért. Az ilyen demagóg butaságot nem lehetne hanyagolni?
De ezzel együtt is jobb a helyzet. Lehet ma panaszkodni az 5% os infláció miatt - egy világválság idején, de pár éve meg a defláció miatt ment a rettegés.
Elszálltak az árak, de ez most nem a haverok miatt van, hanem a világpiac ilyen őrült. Sajnos nem lehet visszapörgetni az időt, és nem tudni mikor normalizálódik a helyzet, de attól még megy az élet tovább, és muszáj építkezni is.
Már az új elem a képletben, hogy nem külföldre megy ki a pénz. Az alvállalkozók ki vannak fizetve, plusz a munka is jó minőségben el van végezve, az azért csak jelent valamit, vagy nem?
Még jóval a covid előtt megfordult a trend. 18-ban már többen jöttek haza.Most épp arra verik a nyálukat, hogy a covid alatt egy kis részük hazajött, de a következő években ugyanúgy kimennek majd. Akkor nem születnek majd ujjongó cikkek.Illetve születnek, csak a másik oldali médiában.
Meg a rezsi és az adókkal sem állunk rosszul.Tök jó ez a statisztika, de azért tegyük mellé azt is, hogy a térségben nálunk a legkisebb a minimálbér...
Ez teljesen mást jelentett 13 évvel ezelőtt egy devizában eladósodott állam és lakosság mellett.Korábban 300 eurós forint-árfolyamnál előrehozott választásokat akartak (akartak a f*szt, akkor ők buknak bele nem Fletó-Bajnai). 1 EUR most 360 HUF, de ez is totál rendben van, nincs itt semmi látnivaló.
...és még az aranytartalék is komolyan nőtt.Lassan aranyat olcsóbban veszek, mint ahogyan tankolok.
Szerintem a covid által megtépázott magyar és orosz gazdaságok miatt nem siettetik.Paks 2-nél is annak örülnek, hogy lassan már talán előkészülnek az előkészületek előkészületeivel,
Azért nem mindegy, hogy ez a kivétel, vagy ez a szokásos.Olyanok ma is előfordulnak, hogy mondjuk a bicajútból kijön a gaz egy hónap után... Mert ilyen is van.
Szerintem a dunaújvárosi esetről beszélsz, de ahhoz semmi köze nem volt.Meg olyan is volt, hogy az oligarcha olyan tróger munkát végzett, hogy a közvilágítás mindent világított, csak a közt nem. Ez az oligarcha ma Spanyolországban éldegél, ami jelenleg nem tartozik Magyarországhoz.
Én nem panaszkodom. Nem taktikàzok, nem okoskodok. Elmegyek a Fideszre szavazni, mert nem látok másik reàlis alternativát, akire szavazhatnék. Aztán lesz, ami lesz. Rajtam nem mulik.2010-ben meg lett ígérve, hogy elszámoltatják.El lett? Épp kikövezik az útját a miniszterelnöki székig, amibe papíron majd nem ő ül.
Szóval nekem Ferizhetsz, de nem miattam mászhat vissza az ablakon....
Egyébként miért ne panaszkodhatnék?Csak azért, mert nem szavazok azokra, akik miatt egyáltalán még ott lehet a politikai palettán? 10 éve vért izzad a Fidesz, hogy mindenhova Gyurcsányt lássa.Nem nálam kell panaszkodnod, hogy most mindenhol ott is lehet.
Az, hogy nem számoltatták el, attól neked rosszabb lett? Nem a kormányon múlt. Olvasd el, az USA nagykövi mindent megtett, hogy se Sukoró, se 2004-2009 miatt ne legyen elszámoltatás.Nyugodjál meg, olvasok elég propagandát mindkét oldaltól.Ezért van hányingerem mindkettőtől.
Tök jó ez a statisztika, de azért tegyük mellé azt is, hogy a térségben nálunk a legkisebb a minimálbér... Nem véletlenül vannak százezrek külföldön.Most épp arra verik a nyálukat, hogy a covid alatt egy kis részük hazajött, de a következő években ugyanúgy kimennek majd. Akkor nem születnek majd ujjongó cikkek.Illetve születnek, csak a másik oldali médiában.
Korábban 300 eurós forint-árfolyamnál előrehozott választásokat akartak (akartak a f*szt, akkor ők buknak bele nem Fletó-Bajnai). 1 EUR most 360 HUF, de ez is totál rendben van, nincs itt semmi látnivaló. Lassan aranyat olcsóbban veszek, mint ahogyan tankolok.Végülis állambácsi lentebb vihetné a terheket úgy, hogy mellette nem csökkennének az állami bevételek.Van az a szám, ami annyira pörgetné a vásárlást, hogy mellette nem csökkennének a bevételek (sőt, még emelkedhetnek is). Nyilván, ha nekem is lenne ingyen huzigálható kártyám állami kontóra, nem zavarna.De ezt csak egy példának hoztam, hozhatnék mást is.
Az lehet, hogy elszálltak az árak (sőt, biztosan), de nem ennyire, hogy itt 2 Ft valami, ott 20 Ft. (igen, itt az aranyvasútra gondolok, csak spórolok a 0-val) Ráadásul itt állami vagyonról van szó, ami elherdálásra kerül. Ameddig fizetem az adómat, addig engedtessék már meg, hogy ennél azért kisebb túlárazást várjak már el. Ja, és ez most 20 Ft, a végére lesz még ez 40 Ft is. De nyilván az is meg lesz magyarázva. Ha időközben Ferenc testvér neadjisten hatalomra kerülne, majd ő is elmagyarázza, hogy minden oké, nincs itt semmi látnivaló. Amikor tavaly valami még 90-120 milliárd közé volt saccolva majd most 300 milliárd felett áll meg a mutató, az azért nem az elszállt árakból fakad. Melyik munkahely az, ahol ugyanazért a munkáért 1 évvel később háromszor vagy többször annyit kérhetek el?
Paks 2-nél is annak örülnek, hogy lassan már talán előkészülnek az előkészületek előkészületeivel, hogy készen legyen az előkészület (eddig a jó ég tudja ez hány milliárd forintba került) az előkészületre. Ja, amúgy eredetileg 2023-tól a konnektorból kéne jönnie a delejnek, majd jön talán 2026-tól. De kit érdekel.Az állami pénz mindig ingyen van, mindegyik kormányzatnak.Az csak úgy jön a semmiből. Pedig én aztán nagyon várom Paks 2-t, kedvelem az atomenergiát. Nekem azzal se volt gondom, hogy az oroszokkal építtetik, meg hogy nagyon sok pénzből.De a tutyi-mutyi kezd kicsit sok lenni.
Az az új elem egy olyan elem, amire nincs rálátás. Hiszen nem tudjuk, hogy a mai oligarchák hova viszik a pénzt, biztos nem a párnába varrva rejtegetik nemzetiszín-szalaggal átkötve. A munkákat eddig is elvégezték, nagy részükkel eddig se volt minőségi gond.Olyanok ma is előfordulnak, hogy mondjuk a bicajútból kijön a gaz egy hónap után... Mert ilyen is van. Meg olyan is volt, hogy az oligarcha olyan tróger munkát végzett, hogy a közvilágítás mindent világított, csak a közt nem. Ez az oligarcha ma Spanyolországban éldegél, ami jelenleg nem tartozik Magyarországhoz.
Én nem panaszkodom. Nem taktikàzok, nem okoskodok. Elmegyek a Fideszre szavazni, mert nem látok másik reàlis alternativát, akire szavazhatnék. Aztán lesz, ami lesz. Rajtam nem mulik.
De utana senki ne nyavajogjon, ha nagy taktikàzásnak meg picsányi pártocskákra szavazàsnak Gyurcsány lesz a vège. Mert akkor a benzin, vagy akàrmi olcsóbb lesz? Na biztos!
Az, hogy nem számoltatták el, attól neked rosszabb lett? Nem a kormányon múlt. Olvasd el, az USA nagykövi mindent megtett, hogy se Sukoró, se 2004-2009 miatt ne legyen elszámoltatás.
A másik, mit nem szarod le az oligarchákat? Ezek legalább építenek, a korábbi komcsik által megszerzett vagyont vásárolták vissza a volt komcsiktól, akik kapitalisták lettek, és szart se építettek vagy javítottak ki z ingyen megszerzett ingatlanjaikon, gyáraikon. A volt szoci gengszterváltás során teremtett gigavagyonok gondolom nem lényegesek, legalábbis, amikor korábban az MSZPre szavaztál, nem zavartak, csak a Lölöéké, ugye?
Motto:
És ez csak a jéghegy csúcsa!
Bocsi,lemaradtam...Ha picsányi pártokra szavazásból Gyurcsány lesz a vége, akkor valahol durván el lett b*szva a kormányzás.Feltéve, hogy egy demokráciában élünk, ahol elvben a többség akarata érvényesül, mégis 1-2%-tól fossa össze magát mindkét oldal hónapok óta.
Majd még én érzem magam rosszul, hogy helyben a 3 lehetőségből 2 g*ci...
Mi Hazánk Mozgalom?Bocsi,lemaradtam...
Mi, avagy ki, a harmadik lehetőség?
Bocsi,lemaradtam...
Mi, avagy ki, a harmadik lehetőség?
Az elozo rendszerben elhallgattak, de en apamtol is tudtam errol mar gyerekkent, no meg azota azert mar sok helyen elovettek.Wow, sosem hallottam erről a beszédről, szerintem a töri könyvemből is kimaradt, pedig hozzátesz még egy árnyalatot Kádár személyéhez. Bezzeg a full lényegtelen "csapataink harcban állnak" mondatot mindenki ismeri.
Bocs, nem tudtam eldönteni, hogy MSZPs vagy csalódott Jobbikos vagy-e.Nem nekem, mindenkinek rosszabb lett.Még neked is. Csak bemagyarázták, hogy mindenféle külső okok miatt (lol, 2/3-os hatalom mellett...) nem lehetett szegényeket elszámoltatni. Végülis csak közvagyonról van szó, pár száz vagy éppen ezermilliárdos vagyonokról, nincs itt mit nézni.A rendőrterrornak mi lett a vége? Még ott se sikerült elítélni, akit el kellett volna.Kapott egy 400.000-es csekket az, aki havonta ennek a többszörösét megkeresi...
Építenek, de mennyiből? Ott van fentebb is, hogy hirtelen 3-4szer annyiból, mint amennyiből kijönne.Bocsánat, de ha elmész a boltba és X összegért vásárolsz, de a kártyádról 3X-et vonnak le, akkor is ugyanezt mantrázod vagy akkor a segged a földhöz vered? Amikor valaki teljesítményen felül ÁLLAMI, tehát KÖZVAGYONBÓL gazdagszik ennyire látványosan, az (mint adófizető állampolgárt) igen is érint. Az, hogy a komcsik is loptak nem mentség arra, hogy a tieitek is.Vagy a fideszes komcsi jó komcsi? Egyébként lehetne arról is beszélni, hogy hány olyan fideszes van, akik szintén jelentős vagyonra tettek szert a rendszerváltás időszakában és kvázi hogyan lopták szét az államot.
Csak úgy érdekességképpen teszem fel a kérdést: Ha jövőre mondjuk véletlenül kormányváltás lesz és hirtelen elkezdenek jóval túlárazottan építgetni a baloldaliak, akkor majd telefosod a topicot erről szóló cikkekkel vagy hallgatni fogsz, mondván "de hát építenek"? (a fenéket, leghangosabban fogsz kiáltani mindenre)
Egyébként életemben nem szavaztam az MSZP-re és más baloldali pártra se, meg a 90-es évek Soros-szponzorált nagy liberális bajnokaira se