diétás magyar múzsa.Hmm.
Egészen jól benne van a lényeg…
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
diétás magyar múzsa.Hmm.
Egészen jól benne van a lényeg…
Kedden MNB kamatdöntő ülés.Hmm.
Egészen jól benne van a lényeg…az elején…mondjuk a benzin kérdés túlspilázva…Igazabol a téma kormányzati kezelése szimptomatikus.
Ez egy hangulatjavító intézkedés volt.
A többi rizsa.
A dollárban nominált hazai üzemanyagárak(liter)még messze vannak a korábbi hazai rekordtól…Nah ha mar euro arfolyam hat itt van egy rahedli orszag benzin es gazolajtarifaja. Lehet szemezni hol olcsobb, hova eri meg elmenni tankolni, hol van euro hol nincs.
Európai üzemanyag árak
www.cargopedia.hu
Ha valamihez lövésed nincs nem kell válaszolni. A te ötleted volt a jövedéki adó csökkentés, én elmagyaráztam miért nem lehet. Az EU megszabja mekkora lehet a minimális jövedéki adó. Szóval az alá nem mehetsz mert jön a kötelezettség szegési eljárás. Itt van hogy miből tevődik össze ez üzemanyagok ára:Az üzemanyag ár nem csak jövedéki adóból tevődik össze. Van a Fidesznek elég mozgástere hogy ne a kiskereskedőket szívassa. De nem teszi. Jó kérdés, így Brüsszellel hadakozva most miért fújna visszavonulót a Fidesz?
Igazad van! Legyen ugyan olyan feltételekkel népszavazás a kilépésről, mint a belépésről.Ha a belépés népszavazással történt, a huxithoz sem ártana ilyesmi !
A rekord inflációról ennyit.Kedden MNB kamatdöntő ülés.
Meglepő lenne, ha nagyot emelnének(0,3 % nál nagyobbat)….
Majd kiderül piac hogyan fogadja.
EUR/HUF árfolyam hónapos TF ellenállási sáv alatt várja. Ha azt átviszi felfelé akkor szép long elé nézünk 370+.
Ez mennyi volt 2010 júniusában(?)…
Na ez a jó Ft teljesítményt tükrözi a rekord infláció és az üzemanyagár is…
De ez messzire vezetne. S lusta vagyok.
A rekord inflációról ennyit.
Alapvetően Orbán alatt volt 1990 óta a legalacsonyabb infláció. Most lassan alulról súroljuk azt a szintet, ami Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai alatt volt.
Már rég el is felejtettétek, mekkora áremelések voltak évente januárban 2010 előtt. Ez 2006ban volt, még a 2008as válság előtt, egy nemzetközi gazdasági konjuktúrában, csak Fleto még idealis körülmények közt is elqrta!!!
Harmincszázalékos gázáremelés, dráguló villany, emelkedő adók Gyurcsány csomagjába
Anno minden közműszámla évente emelkedett, mert ki kellett szolgálni a francia, német szolgáltatók pénzéhségét, visszaadni a korrupciós szivességet, amivel támogatták az MSZP-SZDSZ kampányát. 2013 óta kétszer csökkent a rezsi és azóta sem emelkedett. Ilyenre soha nem volt korábban
SegitekA rekord inflációról ennyit.
Alapvetően Orbán alatt volt 1990 óta a legalacsonyabb infláció. Most lassan alulról súroljuk azt a szintet, ami Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai alatt volt.
Már rég el is felejtettétek, mekkora áremelések voltak évente januárban 2010 előtt. Ez 2006ban volt, még a 2008as válság előtt, egy nemzetközi gazdasági konjuktúrában, csak Fleto még idealis körülmények közt is elqrta!!!
Harmincszázalékos gázáremelés, dráguló villany, emelkedő adók Gyurcsány csomagjába
Anno minden közműszámla évente emelkedett, mert ki kellett szolgálni a francia, német szolgáltatók pénzéhségét, visszaadni a korrupciós szivességet, amivel támogatták az MSZP-SZDSZ kampányát. 2013 óta kétszer csökkent a rezsi és azóta sem emelkedett. Ilyenre soha nem volt korábban példa.
USA:Segitek
Itt a friss inflációs adat: nincs benne köszönet!
Októberben 6,5%-os volt az infláció Magyarországon, ezzel bő 9 éves csúcsra szökött a pénzromlás üteme. A szeptemberi 5,5%-os árindex után az elemzők körében egységes volt a várakozás, hogy eléri majd a 6%-ot a drágulás éves mértéke, az előrejelzések 6,0-6,3% között szóródtak. A friss adat...www.google.hu
Nem szorul ugyan magyarázatra se védelemre mert magyarul van írva, de ha az órarugó gerincű felpattanóként ismételgetett "mindenszaron" kívül elolvastad volna SilvioD bejegyzését, akkor láthattad volna mit írt második mondatnak.Segitek
Októberben 6,5%-os volt az infláció Magyarországon, ezzel bő 9 éves csúcsra szökött a pénzromlás üteme. A szeptemberi 5,5%-os árindex után az elemzők körében egységes volt a várakozás, hogy eléri majd a 6%-ot a drágulás éves mértéke, az előrejelzések 6,0-6,3% között szóródtak. A friss adat...www.google.hu
Szóval van mozgástere a Fidesznek, mégis a kisvállalkozóknak kell félni a vagyonelkobzástól. Ha tisztában vagy vele, miért kell itt a kerülgetése a tényeknek?Ha valamihez lövésed nincs nem kell válaszolni. A te ötleted volt a jövedéki adó csökkentés, én elmagyaráztam miért nem lehet. Az EU megszabja mekkora lehet a minimális jövedéki adó. Szóval az alá nem mehetsz mert jön a kötelezettség szegési eljárás. Itt van hogy miből tevődik össze ez üzemanyagok ára:
Mint látható áfát lehetne csökkenteni, hisz az a másik jelentős adó teher a benzinen (20%). Itt szintén megszabja az EU, hogy 3 féle áfakulcs lehet. Szóval ahhoz hogy az adón keresztül csökkenjen a benzin ára azt lehetne, hogy mondjuk besorold a az alapvető élelmiszerek mellé és 5% áfával adózik. A tapasztalat itt azt mutatja, hogy az áfa csökkentés nagy részét a kereskedők lenyelik, de valamennyit biztos csökkenne az ár. Kérdés, hogy akarod-e az üzemanyagot úgy adóztatni mint az alapvető élelmiszereket… szerintem nem.Ennyit adózol a benzin után
Az olajár emelkedésével párhuzamosan soha nem látott magasságban tartózkodnak a hazai kiskereskedelmi üzemanyagárak, az autósok a benzin literjét átlagosan 375, a gázolajét pedig 376 forintért tankolhatják. A piaci folyamatok által hajtott áremelkedés közepette egyre többeket foglalkoztató...www.portfolio.hu
???Segitek
Túl vagyunk rajta? Szerintem még most jön a java, a nem realizált jövedelem adóztatása!a great reset után
Nem, senki sem sírt ezért. Illetve, aki ezért sírt, most boldogan tapsol, hogy na a rohadt nyerészkedők.
Az a gond, hogy pártunk, és kormányunk megint más farkincájával veri az urtica dioicát. Avagy neeem az adótartalom csökken 3 hónapig, úgy, hogy 480 fton maradjon a benya, hanem a kisker árrésből kéne ezt kigazdálkodni. Ja, hogy ez nem annyira móka? Hát na.
Orbán Viktor: „Mi itt nem fogunk megfagyni télen. Ők ott meg szülhetnek férfiként. Kinek mit intézett a kormánya”
Orbán Viktor arról beszélt, egyre több a fiatal a pártban, de mégis úgy érezte, el kell indulnia a pártelnöki székért.„Úgy érzem, a legjobb korban vagyok”– fogalmazott.Az első 33 év csak bemelegí...www.vadhajtasok.hu
Pont most olvastam a portfóliók mi mennyit emelkedett, a disznóhús az üdítő kivétel 13%kal csökkent az ára.év/év alapon.Hiába csökkenne az adótartalom, a kereskedők nem csökkentenének árat.
Az ÁFA-csökkentés után gondolom nem vetted észre, hogy olcsóbb lett volna pl. a disznóhús.
Ezért nem is lehet hibáztatni a cégeket, én se csökkentettem volna árakat a helyükben.
Viktor a troll.
Esküszöm fizikai fájdalamt érezhetnek a nyugati vezetők,hogy a köcsög ijfeszítők nem akarnak megdögleni,mindig kibújnak a hurokból,se buzulni nem akarnak,se megfagyni,se férfiként menstruálni,vagy legalább gyerekeket dugni.
A piszkos szemétládák még csődbe se karnak menni,pedig milliárdokat költenek fletóékra,ngo-kra,feljelentés ügyi ep képviselőkre,ezektől már csak a Lengyelek rosszabbak,ott még hadsereg is van.
Pont most olvastam a portfóliók mi mennyit emelkedett, a disznóhús az üdítő kivétel 13%kal csökkent az ára.év/év alapon.