Tehát szerinted jó dolog az, hogy az öreg Jörg bácsi az 5 litert fogyasztó Golfocskájával nem hajthat be már egyetlen nagyobb városba sem, de az teljesen OK hogy tonnaszámra égetik a kerozint a repülőgépek és a nehézolajat a hajók, JUST FOR FUN...
Látom, tanulsz a proptrolloktól. Kérlek olvass vissza, mire írtam, hogy szerintem jó.
Szerintem az államnak úgy általában elég
kevés dologba kellene belepofáznia, így például abba se, hogy Jörg bácsi milyen autóval jár (vagy hogy épp becsatolja-e a biztonsági övét).
De ugyanakkor abban is hiszek, hogy helyi közösségeknek legyen joguk a maguk által elfoglalt terület (
élettér) szabályait úgy alakítani, ahogy az
nekik tetszik. Tehát mondjuk egy településnek lehessen joga akár ilyen szabályt is hozni, hogy mondjuk pont a lovaskocsikat meg a Porsche Cayenne-eket nem engedik be. Ennek minden pozitív és negatív következményét vállalva és nem állambácsitól kompenzációt kérni utána mondjuk a boltok elmaradt bevételei miatt.
Azt is látni kell, hogy az állam egy olyan közösség szerepében próbál tetszelegni (ún. társadalom, ami szerintem így értelmezhetetlen, de ebbe ne menjünk bele), amelyik valójában sose adott felhatalmazást egy csomó jogi terület szabályozására, amit az állam most kisajátít.
Az, hogy mi éget tonnaszámra kerozint meg nehézolajat, egy roppant bonyolult kérdés és részben (szintén) állambácsi "jótékony" ráhatása miatt alakultak úgy ezek a dolgok, ahogy.