A társasházat ahol jelenleg lakom, durván ellepték a galambok. HO-ban dolgozom, elég kikészítő tud lenni egy idő után a konstans huhogások hallgatni.
A mai nap reggel valamiért különösen felbasztak, úgy döntöttem megpróbálom légpuskával elkergetni őket. (Volt még régről, apámmal jártunk ki néha célba lőni vele.) Kilőttem az ablakon keresztül a levegőbe, hátha megijednek és elszoknak az ablakomtól. (btw: nem működött, le se szarták)
Mint kiderült a szembe lévő társasházból valaki észrevette a dolgot, és akkora félelmet keltett benne az esemény, hogy azonnal hívta a rendőrséget.
(Persze így utólag belegondolva, egy ilyen környezetben ez tényleg necces lépés volt, még a rendőrségi értesítést se feltétlen tartom indokolatlannak. Ellenben, az ezt követő eseményeket azért már igencsak kérdésesnek.
Megjelent nemsokkal később az ajtómban egy kb 10 fős kommandós egység pajzsokkal, felfegyverkezve. (Mint az ilyen NAVos adócsaló videókban szokott lenni, amikor rajtaütést hajtanak végre, talán ahhoz tudnám legjobban hasonlítani.)
Kinyitom az ajtót, fegyvert fogva rám üvöltik, hogy kezeket a falhoz, rendőrségi házkutatás, bejelentést kaptak, hogy fegyver van a lakásban, amivel lövöldöznek az ablakból. Benyomulnak mind, a 33 négyzetméteres garzonba. Miközben nézik át a lakást leesett, hogy miért lehet ez az egész. (Első percben azt hittem valakivel összetévesztenek.) Modtam, hogy szerintem a sarokban lévő légpuskát keresik.
Rögtön megváltozott az addigi "kommandós" hangulat, meglepően gyorsan el is tűntek a felfegyverezetebb tagok, maradt ott 4 rendőr, akikknek elmondtam a szituációt.
Hívták egyet a központba, akik tájékoztatták őket, hogy ez a szituáció nem valósít meg bűncselekményt. Tájékoztattak, hogy nincs bűncselekmény, de figyelmeztetnek, mert ez garázdaságnak minősül izgattam a lakosságot. Elköszöntek és el is mentek.