Mi húzta fel és miből első kérdés? Az ipar nem tehetett hozzá ennyit. Fogyasztás ..... A második gondolom te sem gondolod komolyan hogy ennyi lett? Józan paraszti ésszel is max 2.5-3% os lehetett. Abból is 1,5-2% ot az emberek költekezési vágya vitte fel a benzint is hozzá kellene számolni.
Annak a statisztikának hisszek amit én hamasitottam meg. Churchill
Én makro adatokhoz nem értek, nem vagyok közgazdász. De a munkahelyem kapcsán, figyelem és tájékozódom, az autógyártás dolgairól. Az biztos nem csökken a lendület és a megrendelés állomány folytán, az év további részében sem fog nagyon.
Az ipari termelés gőzerővel megy, az biztos. A fogyasztás sem lassul, abban is biztos vagyok, látva a bevásárlódömpinget folyamatosan, az áruházak parkolóiban.
Még érdekesebb a 6.5 %-os növekedés annak tükrében, hogy az aszály miatt a mezőgazdaság tuti kevesebbel járult hozzá az eredményhez.
Az i-re a pontot pedig az teheti fel, hogy ebben az évben még a ballib okosok sem foghatják az ország gazdasági teljesítményét arra, hogy az EU pénzek miatt jó, nem pedig a teljesítmény miatt.
Mert EU pénz, részben hála a ballib oldalnak, még nem igazán jött az országba idén.
Akkor miből is ?
Szerintem alapvetően abból az erőteljes ipartelepítésből, amit ez a kormányzat visz 2010 óta. Már érződött a hatása a covid járvány alatt is, amikor a nagyokosok szintén a gazdaság összeomlását jósolták. Nem jött be.
Most sem akarunk valahogy gazdaságilag összeomlani, úgy néz ki.