Én úgy fogalmaznék inkább az oroszok buknak majd nagyobbat, de sajnos mi is. Európában. Főleg Németországban, Kelet-Európában, az energia ára, az olcsóbb orosz kőolaj és földgázszallítások miatt az ázsiái piacokhoz képest olcsóbb volt. Volt 1 kis versenyelőny ezen a téren. Ez most bebuktuk, sőt, hátrányba kerülünk évekre. Ez az ipari, mezőgazdasági hendikepp szépen lecsapódik, egyre erőteljesebben a lakossági életszínvonalra. Nemcsak nálunk, Európában. 3-5 év mire alkalmazkodunk. Itt Kelet-Europa és sajnos Magyarország fokozottan érintett.
Vagy kibekkeljük vhogy a tűzszünetet és hátha rendeződik valahogy a viszony. Bár én ez utobbiban egyre kevésbé hiszek.
Óvatos duhajként, várjuk ki a végét. Én azt tapasztalom, az ipari szereplők nemhogy visszavesznek, de a világbeli gondok ellenére, vagy épp emiatt, a termelési kapacitásaikat szépen hozzák ide hozzánk. Gyógyszergyártástól, a bútorgyártáson át, az autógyártásig, csak a szűkebb régiónkból, ahol élek tudnék példát mondani arra, hogy minden ipari szereplő termelési kapacitást fejlesztett itt, az elmúlt 2 évben. Mindegyik további fejlesztésekben gondolkodik tovább.