[BIZTPOL] Magyarország

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 872
82 371
113
Újabb bohócok:

Mi ezért mikor kéretjük be őket?

Mert lenne mit megmagyarázniuk a faszkalapoknak!
Nem ez volt az első!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 872
82 371
113
 • Hűha
Reactions: DTheo

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 949
30 805
113
Én értem, hogy mire gondolsz, és részben talán még igazat is tudok adni; azonban a képlet sem olyan egyszerű, hogy van a Fidesz és a DK. Ezeken kívül is vannak kissebb és nagyobb pártok. Az más kérdés, hogy milyen kvalitásokkal, milyen programmal, milyen támogatással... De mivel nem poltikai topic, ezért jobban nem szeretném a politikai vonalat tovább görgetni.
Hát ez egy biztonsgPOLITIKAI rovat.A háború meg a politika filytatása.És az,hogy Mo milyen biztonságpolitikát folytat,vagy éppne milyn veszélyhelyzetekbe kerül,az bizony a regnáló hatalmon és az azt kitermelő politikai rendszeren múlik.
Vegyük példul OV legújabb belpolitikai inditatású külpolitikai idiótaságát,hogy egy NagyMagyarországot ábrázoló sálban jelenik meg,mint köztisztségviselő.Ezzel azt a természetes magyar érzelemre játszik rá,hogy minden magyar ember számára sérelmes Trianon.Ezzel a belpolitikai hatalmát kivánja megtámogatni,érzelmi alapú jelképrendszert alkalmazva.Ugyanakkor ezt mint Mo miniszterelnöke,főleg egy amúgy is az ország gazdasági/pénzügyi működőképességét veszélyeztető,elszigetelődési időszakban felelős módon nem tehetné meg.Fokozza az elszigetelődést,veszélyezteti vele azokat a gazdasági/pénzügyi forrásokat,amitől az ország működőképessége függ.Mintapéldája egy felelőtlen belső hatalompolitikai érdekű cselekedetnek,ami közvetlen kihatással lehet a külső biztonságpolitikai helyzetre.Mert a biztonságpolitikának csak egy része a közvetlen katonapolitika,sokkal lényegesebb része a gazdaság és pénzpolitika-meg simán csak a külpolitika,diplomácia is ide tartozik.Nem lehet ezeket elszeparálni egymástol,egyszerűen összetartoznak.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 968
113
Ezzel azt a természetes magyar érzelemre játszik rá,hogy minden magyar ember számára sérelmes Trianon
Jaj, ez kedvencem.
Megy az óbégatás a trianoni békediktátum miatt, de Ukrajnáról döntsenek a nagyok az ukránok feje felett, ugyanúgy, mint akkor. És persze fogadják el, ne rinyáljanak.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 851
27 309
113
Újabb bohócok:

Mi ezért mikor kéretjük be őket?

Mert lenne mit megmagyarázniuk a faszkalapoknak!
Nem ez volt az első!
Az osztrák Krone Zeitung is derpeg.
https://www.krone.at/2863242
 
 • Vicces
Reactions: Kim Philby

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 968
113
Meg persze területet nem szabad visszakövetelni. Krímet se?
Ha a nagyhatalmak úgy egyeznek meg, hogy a Krím az ukránoké, akkor az övék.
Ha meg úgy egyeznek meg, akkor az oroszoké.
A fidesz iránymutatása szerint.
Kész passz.
Egyébként meg tessék szépen visszaadni a görögöknek.
Mindenki másnál régebb óta vannak ott, és még bizonyítani is tudják! :)
 
 • Vicces
Reactions: kiskrumpli

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 872
82 371
113

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
1 974
10 701
113
Megint az a fránya függetlenobjektivitás!

Sok év után sem tudom még mindig,hogy mik azok az európai értékek.

Mire gondol a zdf vajon ?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 872
82 371
113
H A Z A Á R U L Ó K

 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 968
113
Figyelembe véve, hogy ukrajna nem is létezett a SZU felbomlásáig, nem értem az összehasonlítást.
És? Most van.
Nemzetközileg elismertek a határai. Azért van jó sok ország ami nem tekint hosszú történelmi múltra, még sem kérdőjelezi meg senki a létezéshez való jogosságát. Mondjuk Indonézia.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 872
82 371
113

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 308
54 733
113
Tényleg minden enyves tolvaj gec megszólalt már, kivétel a szlotákok:

A szerbeknek más tolvaj gecekkel van dolguk, átérzik az egész szitut.

Én azért szólnék az osztrákoknak, hogy ugyan akkor szűnt meg a Monarchiájuk, és lettek jelentéktelen hegyi svábok :cool: