Ez az elmúlt 2-3 oldal kicsit félrement, ahogy látom…
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Eskü', közben végig tankokra gondoltam.Ez az elmúlt 2-3 oldal kicsit félrement, ahogy látom…
Na de milyen tankokra, mert az a lényegEskü', közben végig tankokra gondoltam.
Hogy megmutassuk nekik!a Nyugattal keményen szembefordulni merő és tudó vezetőre van szükségünk.
Ki fogja visszafizetni?https://hvg.hu/gazdasag/20221123_kormany_hitel_ukrajna_magyar_kozlony
Ezt most annyira nem értem.
Azaz kiszámoltuk, hogy mennyi jutna ránk, és az EU-tól külön fogunk nekik hitelezni?
https://hvg.hu/gazdasag/20221123_kormany_hitel_ukrajna_magyar_kozlony
Ezt most annyira nem értem.
Azaz kiszámoltuk, hogy mennyi jutna ránk, és az EU-tól külön fogunk nekik hitelezni?
Oké. Ezt eddig úgy hívják: nem. És nem úgy, hogy hetvenöt milliárd Forint!Az ész nélküli közös hitelfelvételt és közös kezesség precedensét akarják szerintem megakadályozni. Egy idő után azt vennéd észre, hogy Brüsszel a hitelfelvételi politikádat is uniós hatáskörré tette, anélkül hogy erre valaha kapott volna hatáskört a tagállamoktól.
Oké. Ezt eddig úgy hívják: nem. És nem úgy, hogy hetvenöt milliárd Forint!
Angolszászokból több van Magyarországon. Azokat meghagynád?
Miért akarnánk hitelt adni egy csődben lévő országnak???Hát, pedig nagyon szeretnénk hitelt adni, el is lesz különítve erre a célra 75 milliárd (=aprópénz) a Magyar Nemzeti Bank valamelyik folyószámláján, aztàn majd leülünk, tárgyalunk, tárgyalunk, hiszen rengeteg tisztázandó kérdés lesz, megy oda meg vissza a jegyzék, szerződéstervezetek.
Akár sokáig is eltarthat és mi irányítjuk a folyamatot.
Oké. Ezt eddig úgy hívják: nem. És nem úgy, hogy hetvenöt milliárd Forint!
Nem fog ébredni. Ő azt hiszi végleg lezárta a magyar politikát a centrális erőtérrel és mint Kádár János hatalmon lesz amíg meg nem gárgyul. De meggárgyult, olyanokat tesz, amiket csak Kádár utolsó beszédével lehet párhuzamba állítani, mert például ez a hitel is teljesen érthetetlen egy épeszű ember számára, ilyet csak dilinyós ajánl fel! De még a józan Kádár is keményebben kiállt a magyar érdek mellett, mint Orbán mostanában. És közben van már olyan generáció, meg vannak olyan középkorúak is, akik egyre kevésbé értik mit keres ez a vénember még itt! Mi közünk hozzá, mert szükségünk nincs rá és avítt, szolgalelkű, gyarmati tisztviselői, behódolva alkudozó stílusára az fix. Egyszerűen tönkrement, nem funkcionál ebben a válságsorozatban sehogy. Vesztésre állunk miatta.Viktor ébredhetne már !!!
Nagyon érik egy belső pucss --remélem -- és OKKAL fokozódik erre az igény !!!
...és van "ellene" régi, bevált recept, nagyon jól meg lehetne előzni: egy VALÓS, belső megújulással !!!
A politikai megoldáshoz, egy bizalmatlansági indítványhoz 37 fideszes képviselőt kellene meggyőzni. A fideszes képviselők hozzávetőleg negyedét. Ez nem lehetetlen, de erős a párton belüli anyagi függés és kell egy elfogadható, keménykezű jelölt Orbán helyébe, meg az, hogy az ellenzék teljes létszámban megjelenjen és megszavazza valamilyen spekuláció által (O1G mondjuk). Namost a nyomorék ellenzék ebben a leggyengébb láncszem, mert egy részük Orbán markában van, a többségük meg akkora alkalmatlan balfasz, hogy még egy bizalmatlansági szavazásra se lenne képes elmenni, mert lehet egyszerűen nem is értenék miről van szó -egyik-másik legalábbis! Szóval legalább a fideszes képviselők egyharmadának az elégedettlenségére lenne szükség itt, számolva az ellenzék alkalmatlan- és korruptságával.Nagyon érik egy belső pucss --remélem
Az ész nélküli közös hitelfelvételt és közös kezesség precedensét akarják szerintem megakadályozni. Egy idő után azt vennéd észre, hogy Brüsszel a hitelfelvételi politikádat is uniós hatáskörré tette, anélkül hogy erre valaha kapott volna hatáskört a tagállamoktól.
Hja ez teljesen nyilvánvaló. Csak azért kérdeztem, hogy jól értem-e, vagy ennél részletesebb leírás is megjelent esetleg valahol...Hát, pedig nagyon szeretnénk hitelt adni, el is lesz különítve erre a célra 75 milliárd (=aprópénz) a Magyar Nemzeti Bank valamelyik folyószámláján, aztàn majd leülünk, tárgyalunk, tárgyalunk, hiszen rengeteg tisztázandó kérdés lesz, megy oda meg vissza a jegyzék, szerződéstervezetek.
Akár sokáig is eltarthat és mi irányítjuk a folyamatot.
Mondom, hogy nem neked való ez a politika nevü társasjáték!Miért akarnánk hitelt adni egy csődben lévő országnak???
A politikai megoldáshoz, egy bizalmatlansági indítványhoz 37 fideszes képviselőt kellene meggyőzni. A fideszes képviselők hozzávetőleg negyedét. Ez nem lehetetlen, de erős a párton belüli anyagi függés és kell egy elfogadható, keménykezű jelölt Orbán helyébe, meg az, hogy az ellenzék teljes létszámban megjelenjen és megszavazza valamilyen spekuláció által (O1G mondjuk). Namost a nyomorék ellenzék ebben a leggyengébb láncszem, mert egy részük Orbán markában van, a többségük meg akkora alkalmatlan balfasz, hogy még egy bizalmatlansági szavazásra se lenne képes elmenni, mert lehet egyszerűen nem is értenék miről van szó -egyik-másik legalábbis! Szóval legalább a fideszes képviselők egyharmadának az elégedettlenségére lenne szükség itt, számolva az ellenzék alkalmatlan- és korruptságával.
Tudod te mi történt a Kádár-rendszer által a harmadik világbeli országoknak adott hiteleinkkel. Teljes összegükben buktuk őket, soha nem fizették vissza. Veled ellentétben ugyanis emlékszem erre, mert nekem való a politika és tudom, hogy egy fillért nem fogunk ebből viszontlátni!Mondom, hogy nem neked való ez a politika nevü társasjáték!
De tudod mit? Menjünk végig rajta:
- a 75Mrd HUF gyakorlatilag fagyipénz. Még akár be is bukhatjuk, de ha tényleg létrejön a technikai csőd, akkor jogunk lesz a tartozás fejében ukrán ingóságokat lefoglalni, vagy később - egy másik kormányon - behajthatjuk, ha nem megyünk bele az elengedésben.
Nem fontos. Nem. Semmilyen okból nem fontos. Még a gondolata is elmebaj!
- Ha valaki kevesli, akkor megmondhatjuk, hogy pont ennyi jutott volna ránk a nagy EU-s hitelfelvételből. Ugyanakkor mivel ország-ország ügylet jönne létre, az EU ha kigúvad a szeme, akkor sem lehet hozzá semmi köze. Miért fontos ez?