Alapvetően rosszul látod! Nem --csak és pusztán-- a pénz a döntő!!!
Nézzük a "nem-hzudós" számokat, ami ezt támasztja alá:
A 12+ éves, összességében sok-ezer-milliárdos CsOK érte el a 0,2-0,3 tizedes --azaz NUlla-Egész-Két/Három-TizedSzázalékos !!!-- "sikereket" a népességi mutatókban!
Mindezt, az alig több mint fél-éves, generált háborús stress-cunami lerontotta az eredeti, tragikus szintre.
Ilyenkor mit mondjak az évi 100-150 milliárdos kincstári médiára, ami szénné-tolja a napi politikai látszat-(sikereket, a kétharmadért, de a népességre Nem Kap Megbízást a "Nemzeti" Politikától!
Keserű lesz az Ébredés!
Folytatás majd Jövőre...
A kérdésben bizonytalanok számára "megemlítem", hogy a sok évszázad fegyveres kudarcai után az Iszlám nem fegyverekkel hódítja meg Nyugat-Európát, hanem a vallásos családmodellel, a mecsetekből, iskolákból!!!
A fejekben, szívekben nyeri meg a csatát magasan!!!
Nézzük csak mit tesz ez-ügyben a "Nemzeti" Politika: kiábrándító lesz a válasz ...
,
Erre (fentebb) jött a válasz.
Egyrészt milyen csodát vársz? Róma se három nap alatt épült fel. Az 0,2-0,3-al jobb, mint a nulla.
Másfelől volt még a COVID előtte, amiről nagyvonalúan megfeledkezel, lezárásokkal, oltáskényszerrel, maradjotthonnal. Az persze nem volt stressz...
Amellett, hogy leehtne jobb, célzatosabb, hatékonyabb a családtámogatás, ezeket a miért nem tökéletes minden azonnal típusú "kritikákat" bármely témában rendkívül fárasztó olvasni.
A "koncepcióval" van bajom, pontosabban annak hiányával, az egyoldalú --"csak a pénz"--
politikai kezeléssel!
Ugyan olyan "hatékony", mint a
pályázatos hőszigetelt-ablak,
családi autó,
CsOK,
napelemek
...
esetében amikor a piaci multis-szereplők közgazdászai napok alatt kidolgozták, hogy a támogatások 85(+)%-a náluk landoljon.
Ismerős a forgatókönyv (???): egy --mindegyik esetben "spontán" bekövetkező-- piaci-hiány
(
), majd az azt követő "természetes, szabadpiaci áremelkedés", majd a
mesterségesen előidézett spontán piaci hiány után gyakorlatilag hetek alatt lenyomták a magyar társadalom torkán a támogatásokat szinte teljesen eltüntető áremelést.
Biztos vagyok vagyok benne, hogy a Varga-Misi-csapat szaktudásából bőven telik egy megoldásra, hogy sokkal hatékonyabb legyen a hazai társadalmi szempontból ez a dolog, de úgy tűnik, hogy --szerintem-- nem kaptak erre felsőbb engedélyt.
Az egész dolog azt gyerek-korombeli a kirúgott dokit juttatja eszembe, aki csak
mondogatta,
ismételgette,
mantrázta
hogy mi a betegség, milyen rossz,, borzasztó, nagy baj,
de nem gyógyított meg --csak fájdalomcsillapítót/tüneti kezelést adott--
és +: nem mondta meg a megelőzés módját sem.
Rossz, romboló a közösségi média, a televízió, a sorozatok, a látszat-örömök, IGEN, Valóban!
...és kapunk javaslatot, alternatívát, lehetőséget másra???
Rossz, egyén-/család-/közösség-romboló, -sorvasztó a stressz-áradat, káosz-generálás, érték-zürzavar!!! Igen, Nagyon!
...és ad helyette mást a "nemzeti+ Politka???
Nem nagyon látom!!!
- Hétvégi, rendszeres családi programok ???
- Játszható, --drogos-mentes, kötekedő-cigány-mentes- követelőző hajléktalan-mentes-- játszóterek???
- Gyerekekkel találkozó Európa-, Világ-, Olimpiai-Bajnokok???
- Fiataloknak ingyenes egyéni, csapat-sport hétvégék, bemutatók???
Nyomokban, vagy SEM...
Az állítólagos "siker" --0,2-0,3%" os javulás-- fele spontán meg-lett volna a Covid-zártság miatt...
Én azt látom, hogy
a politikai verseny hiánya vezet ehhez a
látszat-siker buborékhoz!
A hatalmon-maradáshoz szükséges rövidtávú "tűzoltásokon" kívül nyomokban sem látok hosszútávú, társadalmi építkezést a "Nemzeti Politikától/Politikusoktól"!
Szomorú!
.