Ahogy az is, h a trónörökös rühellte a magyarokat
természetesen. A merénylet után Ferenc József csak annyit mondott, hogy Isten még egy súlyos tévedést javított ki.
Részben pont az elborult tervei miatt rühelte Ferenc Ferdinándot.
h szerinte a császár megbánta a forradalom leverését
Nagyon nehéz kérdés ez. Személy szerint nagyon tisztelem Ferenc Józsefet, mert egy hatalmas teherbírású, a véleményét, és politikáját felülbírálni képes ember volt. Aki amúgy soha nem bánta meg a forradalom leverését. Az utána lévő bosszút azt igen, ha híhetünk a környezetének.
a kormányzása, rendeletei mást mutatnak
Próbálta egyben tartani a birodalmat. Amihez hozzá tartozott az is, hogy a kossuthista rossz értelembe vett populista barmokat próbálta kordában tartani.
Az a helyzet, hogy ez az időszak mai szemmel nagyon nehezen megítélhető, de mégis így próbálkoznak sokan. Nem gondolom, hogy rád kellene ez ügyben gondolnom.
Ebből következően:
Komoly lelkiismeretfurdalása volt a vérengzés miatt, miután belátta, hogy nem a jó embereket végeztette ki. De ettől még tényszerűen kivégeztette.
magyarokkal szemben tartózkodó: de azért folyékonyan beszélt magyarul (ellentétben a hülye kommunista híreszteléssel) és ezt speciel a Libényi ügy után meg tudom érteni.
na igen, a liberális eszmék ellensége volt az oka, hogy SOHA nem bánta meg a forradalom leverését. És én is azt gondolom, hogy a vérengzés bűn volt, de a forradalom szétverése megmentette az országot.
és még hosszan lehetne összeszedni pro és kontra is érveket.
Csak amit manapság kiemelnek:
Jaj nagyon konzervatív volt, csak alig 50 emberrel tegeződött
Jaj hát elvárta, hogy a közrendűek frakkban jelenjenek meg a színe előtt, és ettől csak sürgős esetben külön rendelkezésre lehetett eltérni.
Mintha valami baj lenne az, hogy megadjuk a személyeknek és a rangoknak járó tiszteletet, és nem úgy jelenünk meg hivatalos helyen, mint valami szakadt csürhe.
Bocsánat, most én is elkalandoztam