[BIZTPOL] Magyarország

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 571
3 194
113
Én az a fajta ember vagyok, aki először rendet tesz a saját háza táján, és ha utána maradt plusz energiám és akaratom arra, hogy visszavegyen nagypapám régi lpusztult tanyáját, akkor elgondolkodom rajt.
Összegezve, akkor nálad kupleráj volt, van és lesz. Így nem kell gondolkodnod sem és megmarad az energiád.
 
 • Tetszik
Reactions: tindalos and zeal

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
5 605
14 357
113
Meg idehaza is drasztikusan hanyatlik a pozitív értékek átörökítése. Gyakorlatilag nagyszülő, szülő, gyermek vonalon már szinte kimutathatatlan. Oktatási rendszer szintén pedig szintén alá van szántva. Amit az 50 év kommunizmus nem rombol le, azt most 30 év alatt befejezték.
Ez esetben csak a kollektív öngyilkosságbak van értelme. CSOK helyett eutanázia kupon kellene! Kárpátalja visszaszerzésével mennyi negatív érték keletkezést meg tudnánk így akadályozni!
 
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
377
851
93
Ez esetben csak a kollektív öngyilkosságbak van értelme. CSOK helyett eutanázia kupon kellene! Kárpátalja visszaszerzésével mennyi negatív érték keletkezést meg tudnánk így akadályozni!
Nem erről van szó! Attól, hogy nem álmokat kergetünk, hanem realistán gondolkodunk, nem értékeljük túl a dolgainkat, lehet pozitív irányba elindúlni. De csak olyan léptékekkel, ami megvalósítható. Ellenkező esetben nem fog menni. Most a nagyon apró dolgokhoz is erőn felűl kell beleadni. Ez a Kárpátalja, Erdély kérdés kB annyira reális mint had üzenetet küldeni az USA-nak. Akkora falam amit nemhogy lenyelni nem tudnánk, de még hazavinni sem a boltból. Arról nem is beszélve, hogy rossz lovon ül aki "visszafoglalni" akár. Olyan anyaország kell építeni, ahová, erdélyi, kárpátaljai, román, ukrán szeretne tartozni. És ami erős!
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
5 138
9 691
113
Alapvetően rosszul látod! Nem --csak és pusztán-- a pénz a döntő!!!

Nézzük a "nem-hzudós" számokat, ami ezt támasztja alá:
A 12+ éves, összességében sok-ezer-milliárdos CsOK érte el a 0,2-0,3 tizedes --azaz NUlla-Egész-Két/Három-TizedSzázalékos !!!-- "sikereket" a népességi mutatókban!
Mindezt, az alig több mint fél-éves, generált háborús stress-cunami lerontotta az eredeti, tragikus szintre.

Ilyenkor mit mondjak az évi 100-150 milliárdos kincstári médiára, ami szénné-tolja a napi politikai látszat-(sikereket, a kétharmadért, de a népességre Nem Kap Megbízást a "Nemzeti" Politikától!

Keserű lesz az Ébredés!

Folytatás majd Jövőre...


A kérdésben bizonytalanok számára "megemlítem", hogy a sok évszázad fegyveres kudarcai után az Iszlám nem fegyverekkel hódítja meg Nyugat-Európát, hanem a vallásos családmodellel, a mecsetekből, iskolákból!!!

A fejekben, szívekben nyeri meg a csatát magasan!!!

Nézzük csak mit tesz ez-ügyben a "Nemzeti" Politika: kiábrándító lesz a válasz ...

,
Erre (fentebb) jött a válasz.

Egyrészt milyen csodát vársz? Róma se három nap alatt épült fel. Az 0,2-0,3-al jobb, mint a nulla.

Másfelől volt még a COVID előtte, amiről nagyvonalúan megfeledkezel, lezárásokkal, oltáskényszerrel, maradjotthonnal. Az persze nem volt stressz...

Amellett, hogy leehtne jobb, célzatosabb, hatékonyabb a családtámogatás, ezeket a miért nem tökéletes minden azonnal típusú "kritikákat" bármely témában rendkívül fárasztó olvasni.

A "koncepcióval" van bajom, pontosabban annak hiányával, az egyoldalú --"csak a pénz"--
politikai kezeléssel!

Ugyan olyan "hatékony", mint a
pályázatos hőszigetelt-ablak,
családi autó,
CsOK,
napelemek
...

esetében amikor a piaci multis-szereplők közgazdászai napok alatt kidolgozták, hogy a támogatások 85(+)%-a náluk landoljon.
Ismerős a forgatókönyv (???): egy --mindegyik esetben "spontán" bekövetkező-- piaci-hiány
(
:oops:
), majd az azt követő "természetes, szabadpiaci áremelkedés", majd a mesterségesen előidézett spontán piaci hiány után gyakorlatilag hetek alatt lenyomták a magyar társadalom torkán a támogatásokat szinte teljesen eltüntető áremelést.

Biztos vagyok vagyok benne, hogy a Varga-Misi-csapat szaktudásából bőven telik egy megoldásra, hogy sokkal hatékonyabb legyen a hazai társadalmi szempontból ez a dolog, de úgy tűnik, hogy --szerintem-- nem kaptak erre felsőbb engedélyt. :oops:

Az egész dolog azt gyerek-korombeli a kirúgott dokit juttatja eszembe, aki csak
mondogatta,
ismételgette,
mantrázta
hogy mi a betegség, milyen rossz,, borzasztó, nagy baj,
de nem gyógyított meg --csak fájdalomcsillapítót/tüneti kezelést adott--
és +: nem mondta meg a megelőzés módját sem.

Rossz, romboló a közösségi média, a televízió, a sorozatok, a látszat-örömök, IGEN, Valóban!

...és kapunk javaslatot, alternatívát, lehetőséget másra???

Rossz, egyén-/család-/közösség-romboló, -sorvasztó a stressz-áradat, káosz-generálás, érték-zürzavar!!! Igen, Nagyon!

...és ad helyette mást a "nemzeti+ Politka???

Nem nagyon látom!!!

 1. Hétvégi, rendszeres családi programok ???
 2. Játszható, --drogos-mentes, kötekedő-cigány-mentes- követelőző hajléktalan-mentes-- játszóterek???
 3. Gyerekekkel találkozó Európa-, Világ-, Olimpiai-Bajnokok???
 4. Fiataloknak ingyenes egyéni, csapat-sport hétvégék, bemutatók???

Nyomokban, vagy SEM...Az állítólagos "siker" --0,2-0,3%" os javulás-- fele spontán meg-lett volna a Covid-zártság miatt... :oops:


Én azt látom, hogy a politikai verseny hiánya vezet ehhez a látszat-siker buborékhoz!

A hatalmon-maradáshoz szükséges rövidtávú "tűzoltásokon" kívül nyomokban sem látok hosszútávú, társadalmi építkezést a "Nemzeti Politikától/Politikusoktól"!
Szomorú!.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 338
6 851
113
Akkor a sok belpol után egy kis biztpol
 
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
377
851
93
Összegezve, akkor nálad kupleráj volt, van és lesz. Így nem kell gondolkodnod sem és megmarad az energiád.

Összegezve, akkor nálad kupleráj volt, van és lesz. Így nem kell gondolkodnod sem és megmarad az energiád

Összegezve, akkor nálad kupleráj volt, van és lesz. Így nem kell gondolkodnod sem és megmarad az energiád.
Pont ilyen emberekre van szükség! Akik ilyen megragadóan értelmes következtetéseket tudnak levonni. Rátok majd építkezhet Kárpátalja! Meg persze Magyarország is! Bíztató a jövő!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
26 734
49 865
113
Megis mire fel engedelyeznek nekik ilyen tevekenyseget? Es errol total kuss van.
Emelle beteszek egy Washington Post cikket.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
5 605
14 357
113
Hétvégi, rendszeres családi programok ???
Az állam ne basszon is már a szülők helyett?
Játszható, --drogos-mentes, kötekedő-cigány-mentes- követelőző hajléktalan-mentes-- játszóterek???
Ez nem csak a játszóterekre kellene. Mondjuk ha a rendőr a rendőrőrs ablakán kitraffizás helyett ki is menne dolgozni, az is segítene (egy ismerős faluban (hivalatalosan város) rendszeres gyakorlat).
Gyerekekkel találkozó Európa-, Világ-, Olimpiai-Bajnokok???
És ez azért lenne jó mert? Egyébiránt erre szerintem van lehetősége annak, akit érdekel. Másfelől a bajnoknak dolga-e ez?
Fiataloknak ingyenes egyéni, csapat-sport hétvégék, bemutatók???
Lehetne, bár továbbra is tartom, hogy az állam dolga-e ez? Vagy pár államileg fontos propaganda szportot lehetne tolni agybafőbe, a többi, civil szerveződésű téma meg nem esz tolva? Vagy majd többet adminisztrálnak, mint foglalkoznak mondjuk a karate edzéssel? Vagy simán csak lehúzás lesz belőle. Ugyanis a méretgazdaságosság miatt nem lehet minden kis klubot ellenőrizni.

Az a helyzet, hogy ezek nem az állam feladatai szerintem. Erre vannak a közösségek. A szülők. A sport klubok. Stb.

Ez az igazi gond, mindenben az álam az állam az állam (helyettesíthető az EU-val, mindegy, valami felsőbb hatalom) segítségére várás.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
5 605
14 357
113
Az állítólagos "siker" --0,2-0,3%" os javulás-- fele spontán meg-lett volna a Covid-zártság miatt... :oops:
Igen, nagyon nagy kedve van az embereknek szaporodni vagy munka nélküliként összezárva, vagy ha a munkahelye megtartásáért a kísérleti vakcinát belövette, akor a "vakcina beadása után a teherbeesést, fél évig legalább kerülni kell" felszólítások mellett, amivel az az orvos kommentálta a dolgot. Illetve aki fapivapir vagy mit kapott, dettó ezt hallhatta.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
5 605
14 357
113
A hatalmon-maradáshoz szükséges rövidtávú "tűzoltásokon" kívül nyomokban sem látok hosszútávú, társadalmi építkezést a "Nemzeti Politikától/Politikusoktól"!
Melyik politikusoktól látsz ilyet? Mert ha nem az államtól, akkor a politikusoktól várod ugye a javulást. Mint oly sokan, akik beszopták a mi majd megmentünk narratívákat. A politikusok megmenteni nem tudnak, max elveszejteni. Megmenteni magadat kell.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
20 469
70 413
113
Miért kéne a saját stratégiai, nemzeti érdekeik a mi erőművöcskénknek és energiabiztonságunknak alárendelni? Továbbra is szállítanak, és nem különösebben geciztek velünk, de látni kell, hogy 150M saját lakos vagy 10M idegen érdekei közt választva (tegyük fel, hogy a saját érdekeik jól felismerve jól választottak ott) mit kéne tenniük? Jajj csak a magyarok számíthassanak ránk, hadd lőjék a kisebbségeink, és hadd vonuljon fel a NATO határunkra, nehogy a magyar kisemberek azt érezzék, hogy nem számíthatnak ránk!?!?!?
Nem azt mondtam hogy ez orosz szempontból helyes vagy nem, de azért (és ezt határozottan nem neked cimzem a felreértések elkerülése végett) érdemes sokszor kikandikálni nemcsak a nyugati, de az orosz seggből is, mert ugyanúgy lexarnak minket.

Nekem ez lenne a nemzeti minimum. :cool:
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 438
4 039
113
a plussz lakosság plussz pénznyomtatását teszi lehetővé infláció nélkül.
a plusz ingoságok színtén.
sok a fenyő ami nállunk hiányzik. sok a kő ami nállunk hiányzik.
hegyilegeltetésre alkalmas.
ami nállunk hiányzik.
olcsó munkaerőt biztosít. ami nállunk hiányzik.
vízerőmúvek létesítésére alkalmas.
van földgáza és barnaszene.
építőipari nyersanyagokban gazdag.
érckitermelés zajlik mégha nemis hatalmas méretűek a készletei.
sóbányák.

az újjáépítését felzárkoztatását a rekvirállt ukrán állami és oligarcha vagyon bőven fedezné.
a megnövekedett lakosság ft igénye csak hab lenne a tortán.
az összes többi aprópénz (miközben sújos ezer milliárdok...)
mi az értéke egy komplett közműrendszernek?
a GDP hány % val gyarapodna a hazai vagyon. és ez mekkora gdp ugráss lenne (a háborűbanmegszerzett javaki is termelés a katonák termelékenysége)
Elég gáz hogy ezt le kell írni egy felnőtt embernek...
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
908
5 089
93
Akkor a sok belpol után egy kis biztpol
Minden elképzelés, amelyik Európát világpolitikai tényezőként látja, Oroszország nélkül, teljesen kivitelezhetetlen. Az usa tudja ezt pontosan és ennek megfelelően mozgatja a bábukat. Amíg az európai döntéshozók, usa bérlistán vannak és nem a kontinens érdekeit képviselik, valamint amíg az usa-t ki nem ebrudalják európából, addig itt minden úgy lesz, ahogy Sam bácsi akarja.