Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Budaházy elmondta Toroczkainak, hogy a nyomozók azt akarták, hogy valljon a T-re mert ő lett volna a nagy célpont, ezt a Budaházy megtagadta, ezért vegzálják szerencsétlent már 17 éve és ítélték jogerősen 6 év fegyházra, de a kurcsány még mindíg szabadon vigyoroghat az országházban, mer az orbánnak köll egy mumus akire mutogathat, ha nem szavazol megin ránk ez az idióta visszagyün.De ahogy írod, "A fityisznek mán azt se hiszem el amit kérdez.", de ezt amit ő írt, simán.
Miért fasszság?Ez egy faszság amit írsz.
.Budaházy elmondta Toroczkainak, hogy a nyomozók azt akarták, hogy valljon a T-re mert ő lett volna a nagy célpont, ezt a Budaházy megtagadta, ezért vegzálják szerencsétlent már 17 éve és ítélték jogerősen 6 év fegyházra, de a kurcsány még mindíg szabadon vigyoroghat az országházban, mer az orbánnak köll egy mumus akire mutogathat, ha nem szavazol megin ránk ez az idióta visszagyün.
orbán ferenc gyurcsány viktor, mindegy, mind a kettő , húzzon a redvába!
Lehet rájöttek, jobb mindenkinek, ha kint van.Az külön vicces, hogy állítólag régen akar már menni!
Hát Feriéknek csak megesett a szívük?!?
Papiron nekünk is van minden. Na meg tervbe is van véve sok minden, ahogy a lengyeleknél is.Javaslom, hogy olvasd el a Lengyel haderőfejlesztés topikot!
Náluk komolyan gondolják a fejlesztést, nem csak feleslegesen puffogtatják a propagandaszöveget, nap mint nap!
Lesz Paks2,marad a Rosatom, összeállnak az atomot használó európai országok, és beletsapnak a letsóba.
Szijjártó Péter: nukleáris áttörés következik
Friss uniós döntés, hogy még tovább kell csökkentenünk a földgáz-felhasználásunkat, ami nyáron komolyabb feladat lesz, mint télen volt. Magyarország – és Lengyelország – nemmel szavazott a témában. A nukleáris energia ügyében is vannak fejlemények.infostart.hu
Teljesen nyilvánvaló, hogy a lengyel haderőfejlesztés nem a jelenlegi országra van méretezve. Ahhoz sem kell géniusznak lenni, hogy kitaláljuk, milyen irányba kíván Lo terjeszkedni.Papiron nekünk is van minden. Na meg tervbe is van véve sok minden, ahogy a lengyeleknél is.
Csak az a kérdés, hogy a több száz MBT megérkezik-e valaha Lo.-ba. Főleg, ha így alakul (fokozódik) a nemzetközi helyzet ahogyan eddig. Koreának lesz ahová tenni azt a pár száz Lo.-nak szánt tankot, ha a köpcös megindul. És egy nagy háború esetén az USA-nak is kisebb dolga is nagyobb lesz, mint Lo.-nak adni a Abramsokat.
Nem mellékesen éppen mostanában ürítik ki a lengyelek a meglévő készleteiket, és ahogy a mondás is tartja, a voltért a tót nem ad semmit.
A lengyelekről mindig a kisegér és az elefánt jut eszembe, amikor mennek át a hídon.
Nem mellékesen egy ilyen haderőhöz pénz is kellene. Szép a GDP, de attól nem fog a tank beindulni. Főleg, hogy a szép számok nagy része annak tudható be, hogy a szocializmusban lerohadt országot felhozták lakható szintre, mind infrastrukturálisan, mint egyéb szempontból.
Szóval sos, nagyon sok pénz kellene a megálmodott sereghez. Vagy jón az É-Koreai szint. Amihez nem hiszem, hogy kedvük lenne a lengyeleknek. El kell dönteni, hogy nagy nagy hadsereg, de akkor éhkopp, vagy normál méret és jó életszínvonal.
Összegezve a fentieket, milyen gazdasággal akarják fenntartani a tervezett, még a német költségvetésnek is gondot okozó, hadsereget?
Persze, az USA majd ad pénzt. Mert a fejére esett.
Lassan elhiszik magukról, hogy ők lesznek a jövőben Európa legerősebb hatalma. Csak azt nem tudom, ha már ilyen nagy Janik lettek, eddig miért nem voltak azok? Esetleg ennek is utána nézhetnének, mielőtt ismét pofára esnének.
De - tudom - nem fognak, mert megvédik őket az angolszászok (ahogy megvédték a II. vh. előtt. alatt és után is). Keserű lesz nekik az ébredés.
Igen, valószínűleg ez lesz itt még a barbatrükk. Mármint, hogy másik helyszínen egy teljesen függetleen projektet indítunk.Aszódi Attila: Az oroszok kezdenek másként gondolkodni Paksról | 24.hu
Rossz volt az üzenete a Roszatom hétvégi nyilatkozatának az energetikai szakértő szerint. Aszódi Attila úgy véli, érdemes újragondolni a lehetőségeket, és akár új helyszínen, a nulláról elkezdeni egy24.hu
Ez logikus, de nagy kérdés, hogy Pakson kívül hol van még itt, NIMBY-földén megfelelő lakossági támogatás egy atomerőműhöz. Nem mellesleg megfelelő vízhűtő-kapacitással. A franciák politikailag jó ötlet, azonban kérdés, hogy mikorra tudnának nálunk bármit építeni úgy, hogy jelenleg a saját országuk öreg atomerőműveit sem képesek megfelelő ütemben felújítani/pótolni.Igen, valószínűleg ez lesz itt még a barbatrükk. Mármint, hogy másik helyszínen egy teljesen függetleen projektet indítunk.
Biztosan van alternatív helyszín is. Szerintem, az évek során több helyet is vizsgálni kellett.
Szerintem a Paks 2 -t muszáj addig tolnunk, amíg teljesen el nem lehetetlenül. Mert, ha mi mondjuk vissza, akkor ott nekünk kell a szerződésszegés/felbontás anyagi feltételeit rendezni.
Szerintem engedjük, hogy a Rosatom még küzdjön az elemekkel.... Aztán előbb utóbb már ők sem tudnak majd mást mondani.
Abszolút hülye vagyok hozzá ezért elnézést ha most nagyon nagy marhaság a kérdésem, de ha már így is EU-n kívüli országgal próbálunk atomerőművet építtetni és az EU-n belül nincs egy ország sem amelyik képes megfelelni annak, hogy atomerőművet építsen akkor a japánokkal nem lehet tárgyalni erről? Ők elég sok erőművet építettek és tudtommal megvan nekik a szükséges tudás és tapasztalat. Még egyszer ha nagy hülyeséget kérdeztem, mondtam sorry.Ez logikus, de nagy kérdés, hogy Pakson kívül hol van még itt, NIMBY-földén megfelelő lakossági támogatás egy atomerőműhöz. Nem mellesleg megfelelő vízhűtő-kapacitással. A franciák politikailag jó ötlet, azonban kérdés, hogy mikorra tudnának nálunk bármit építeni úgy, hogy jelenleg a saját országuk öreg atomerőműveit sem képesek megfelelő ütemben felújítani/pótolni.
Ez miért lenne feltétel?Nem mellesleg megfelelő vízhűtő-kapacitással.
Várjuk ki a végét!Teljesen nyilvánvaló, hogy a lengyel haderőfejlesztés nem a jelenlegi országra van méretezve. Ahhoz sem kell géniusznak lenni, hogy kitaláljuk, milyen irányba kíván Lo terjeszkedni.
Ezt a témát a Villamosenergia-termelés, energiagazdálkodás topikban már volt párszor pedzegetve, emlékeim szerint jelenleg az oroszokon kívül a kínaiak és a dél-koreaiak erősek igazán, ezt követően az USA és a franciák és őket követik talán a japánok.Abszolút hülye vagyok hozzá ezért elnézést ha most nagyon nagy marhaság a kérdésem, de ha már így is EU-n kívüli országgal próbálunk atomerőművet építtetni és az EU-n belül nincs egy ország sem amelyik képes megfelelni annak, hogy atomerőművet építsen akkor a japánokkal nem lehet tárgyalni erről? Ők elég sok erőművet építettek és tudtommal megvan nekik a szükséges tudás és tapasztalat. Még egyszer ha nagy hülyeséget kérdeztem, mondtam sorry.
Ez még él? Valaki kihúzta a szekrényből és leporolta, hogy 15 perc erejéig mondjon valami okosat? Szerintem mehet vissza a szekrénybe a többi csontváz közé.El se tudom képzelni négy kétharmad után, hogy mi lenne, ha lenne róla fogalma?!
„Orbán Viktornak fogalma sincs, mi a kormányzás” – Interjú Eörsi Mátyással
A Nyugat felajánlott Oroszországnak egy tisztes partneri viszonyt, amellyel Borisz Jelcin élni akart, csak nem tudott, Vlagyimir Putyin tudott volna, de nem akart. Az orosz elnök a múlt század legnagyobb katasztrófájának tartja a Szovjetunió szétesését, de birodalmi törekvéseivel együtt béna...nepszava.hu
En ugy tudom naluk epultek a leggyorsabban statisztikakat nezve.Abszolút hülye vagyok hozzá ezért elnézést ha most nagyon nagy marhaság a kérdésem, de ha már így is EU-n kívüli országgal próbálunk atomerőművet építtetni és az EU-n belül nincs egy ország sem amelyik képes megfelelni annak, hogy atomerőművet építsen akkor a japánokkal nem lehet tárgyalni erről? Ők elég sok erőművet építettek és tudtommal megvan nekik a szükséges tudás és tapasztalat. Még egyszer ha nagy hülyeséget kérdeztem, mondtam sorry.
Csakhogy a lengyelek azonnalra kérik a fegyvereket, és kapják is, mi pedig eleve 4-5 évekkel későbbre ütemezzük, és még ahhoz képest is csúszik a szállítás!Papiron nekünk is van minden. Na meg tervbe is van véve sok minden, ahogy a lengyeleknél is.
Csak az a kérdés, hogy a több száz MBT megérkezik-e valaha Lo.-ba. Főleg, ha így alakul (fokozódik) a nemzetközi helyzet ahogyan eddig. Koreának lesz ahová tenni azt a pár száz Lo.-nak szánt tankot, ha a köpcös megindul. És egy nagy háború esetén az USA-nak is kisebb dolga is nagyobb lesz, mint Lo.-nak adni a Abramsokat.
Nem mellékesen éppen mostanában ürítik ki a lengyelek a meglévő készleteiket, és ahogy a mondás is tartja, a voltért a tót nem ad semmit.
A lengyelekről mindig a kisegér és az elefánt jut eszembe, amikor mennek át a hídon.
Nem mellékesen egy ilyen haderőhöz pénz is kellene. Szép a GDP, de attól nem fog a tank beindulni. Főleg, hogy a szép számok nagy része annak tudható be, hogy a szocializmusban lerohadt országot felhozták lakható szintre, mind infrastrukturálisan, mint egyéb szempontból.
Szóval sos, nagyon sok pénz kellene a megálmodott sereghez. Vagy jón az É-Koreai szint. Amihez nem hiszem, hogy kedvük lenne a lengyeleknek. El kell dönteni, hogy nagy nagy hadsereg, de akkor éhkopp, vagy normál méret és jó életszínvonal.
Összegezve a fentieket, milyen gazdasággal akarják fenntartani a tervezett, még a német költségvetésnek is gondot okozó, hadsereget?
Persze, az USA majd ad pénzt. Mert a fejére esett.
Lassan elhiszik magukról, hogy ők lesznek a jövőben Európa legerősebb hatalma. Csak azt nem tudom, ha már ilyen nagy Janik lettek, eddig miért nem voltak azok? Esetleg ennek is utána nézhetnének, mielőtt ismét pofára esnének.
De - tudom - nem fognak, mert megvédik őket az angolszászok (ahogy megvédték a II. vh. előtt. alatt és után is). Keserű lesz nekik az ébredés.