[BIZTPOL] Magyarország

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
2 159
10 768
113
Ezt gondolná a békében élő ember, de ha megnézed a legnagyobb számú hivatalosan likvidált zsoldos/ önkéntes ukrán oldalon az grúz, azt hinné az ember hogy a háború után örülnek hogy végre nem kell harcolniuk, és lásd mégis nagy számban mennek harcolni, bosszúból, vagy csak mert élvezik, hosszú időn keresztül a jugoszlávok adták a fő zsoldos utánpótlást a világban, most majd az ukránok, oroszok fogják.

Azt hiszem Ernest Hemingway mondta, de nem tudom pontosan idézni, hogy vannak olyanok aki ha elég időt tölt más fegyveres férfiak vadászatával azt egy idő után már semmi más fajta izgalom nem tud kielégíteni igazán csak az ha ennek a szenvedélyének hódolhat.

Viszont valószínűleg lesz egy lengyel bevonulás ebben az esetben és főleg ellenük irányul majd a gyűlölet, ez jó lesz az oroszoknak is meg nekünk is. Pont a legvérmesebb banderista megyéket érintené a dolog.

Igaz ha ez kívánságműsor lenne, én közvetlen orosz magyar összeköttetést és vezetéket kérek karácsonyra :D
Hemingway egy idealista széplélek volt. Nem jugoszlávok,hanem a volt utódállamokból különböző nemzetiségek. De ebben a formában ez se fedi a teljes valóságot.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
15 747
18 391
113
Így van!
Azonnal fizesse vissza a löpen asszonyság is azt a néhány millió ejurót amit a lölő bankjától kapott!
Nem ártana ha kicsit emelnél a színvonaladon!

Le Pen cc. 10 millió eurót vett fel. Pont annyit, amennyit a választás után visszakap a francia államtól. Banki szempontból ebben semmi kockázat nem volt.
Banki "függetlenség" meg politikai "demokrácia" kérdése, hogy otthon mégsem adott neki senki - vagy aki adott volna attól nem vette fel.
Igen, az is politikai kérdés, hogy ide fordult és itt kapott.
 
 • Tetszik
Reactions: megazez and Ramzana

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
23 354
82 144
113
Nem ártana ha kicsit emelnél a színvonaladon!

Le Pen cc. 10 millió eurót vett fel. Pont annyit, amennyit a választás után visszakap a francia államtól. Banki szempontból ebben semmi kockázat nem volt.
Banki "függetlenség" meg politikai "demokrácia" kérdése, hogy otthon mégsem adott neki senki - vagy aki adott volna attól nem vette fel.
Igen, az is politikai kérdés, hogy ide fordult és itt kapott.
A másik lényeges különbség. Ha mi hitelezünk külföldi politikusokat, Le Pen vagy a boszniai szerbek, akkor mi vagyunk a póráz jó végén, magyar befolyásszerzés. Ha fordítva, akkor a külföldről finanszírozott magyar politikus a kutyus. A gazdija még vagy Putyin (KGBéla), Macron ( Momentum), amcsik ( Karácsony és 99 mozgalma ).

De ugyanez igaz az újságírókra is, csak azok nincsenek ekkora reflektorban. Ők is ha külföldi pénzből élnek, akkor brüsszeli -amcsi kutyus a 444, amcsi állami kutyus a szabadeuropa.
Még a 24.hu a legfuggetlenebb ellenzéki, mert legalább részben magyar oligarchák pénzeli.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 514
17 017
113
Ha belinkeled, azt megköszönöm.

Én az alapkiképzésen halottam róla. A kiképzőink pár héttel a bevonulásunk előtt értek haza a Szovjetúnióból.

Jó eséllyel egy nem túl lelkes katona emlékezete, de legalább leírta a saját élményt ahogy megélte.